De Ligt: 'Na seizoen nadenken over wat ik wil'

door Bart Veenstra 19

De Ligt: 'Na seizoen nadenken over wat ik wil'

door Bart Veenstra 19

Laatst geüpdatet

Matthijs de Ligt is, ondanks alle transfergeruchten rondom zijn persoon, totaal nog niet bezig met een vertrek bij Ajax. De aanvoerder richt zich voor nu op Ajax en wil presteren met de Amsterdamse club. 'We willen zo ver mogelijk komen in de Champions League, we willen landskampioen worden en de beker winnen', zegt hij in Elsevier.

Maar ook na het seizoen met Ajax denkt hij nog niet aan zijn persoonlijke toekomst. 'In juni hebben we met het Nederlands elftal de finale van de Nations League. Er is heel veel om naar uit te kijken. Pas na dit seizoen ga ik nadenken over wat ik wil', zegt De Ligt, die met Mino Raiola - naast zijn adviseur Barry Hulshoff - een tweede zaakwaarnemer heeft. 'Ik ben een voetballer, ik ben geen club. Alle spelers die met Mino hebben gewerkt, zijn lovend over hem. Daarom heb ik voor hem gekozen. Mijn vader praat ook geregeld met Barry en Mino. Dat is een goede samenwerking.'

Het is overigens niet uitgesloten dat De Ligt ook volgend seizoen nog bij Ajax speelt. 'Ik wil in een omgeving zitten waarin ik me rustig verder kan ontwikkelen. Waar ik voldoende speelminuten kan maken om een betere voetballer te worden. Dat is het belangrijkste. Bij geen enkele club heb je de garantie dat je elke wedstrijd speelt. Ook bij Ajax niet. Ik ben aanvoerder en het gaat goed met het team en met mij. Ja, dan speel ik. Maar als ik een mindere periode heb, kan ik er zo naast komen te staan', blijft De Ligt realistisch.

Mocht het toch van een buitenlandse transfer gaan komen, zal De Ligt het ouderlijk huis gaan verlaten. 'Dan moet ik op mezelf gaan wonen. Ik moet het toch een keer doen. Grote stappen zijn er om gezet te worden. Ik vraag zo nu en dan aan andere jongens hoe het is om in je eentje in het buitenland te zitten, maar me echt daarop voorbereiden, doe ik pas als het besluit is genomen. De familie kan ook mee, ja. Als het aan de orde komt, zullen we dat bespreken.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.