Burgemeester Eberhard van der Laan overleden

door BvdPloeg 54

Burgemeester Eberhard van der Laan overleden

door BvdPloeg 54

Laatst geüpdatet

Burgemeester Eberhard van der Laan is donderdagavond op 62-jarige leeftijd overleden, zo meldt de Gemeente Amsterdam. Bij Van der Laan werd enkele maanden geleden longkanker geconstateerd.

De burgervader van Amsterdam, die deze taak sinds 2010 uitvoerde, bleef ook na de diagnose doorwerken, maar halverwege september werd bekend dat hij was uitbehandeld en te ziek was om nog verder te gaan. Van 1990 tot 1998 zat hij in de gemeenteraad van Amsterdam, vanaf 1993 als fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid. Eberhard van der Laan laat een echtgenote en vijf kinderen na.

De Gemeente Amsterdam stelt dat Van der Laan 'menselijkheid met daadkracht combineerde'. 'Hij initieerde bijvoorbeeld de Top600, de aanpak van gewelddadige veelplegers, en de Treiteraanpak, die intimidatie in de woonomgeving bestrijdt. Hij vond dat Amsterdam een verantwoordelijke hoofdstad moet zijn. Het gemeentebestuur en de medewerkers van de gemeente Amsterdam betreuren het verlies van een geliefde burgemeester en leven mee met zijn familie en andere naasten.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.