Ajax O19 verliest op bezoek bij FC Utrecht

door Bart Veenstra 27

Dit was het livetopic voor de jeugdwedstrijden van Ajax van zaterdag 29 februari. Ajax O19 ging met 2-1 onderuit op bezoek bij FC Utrecht. Ajax O17 speelde om 11.00 uur met 2-2 gelijk tegen PEC Zwolle. Ajax O15 verloor op bezoek bij NAC Breda en Ajax O16 won in Eindhoven van PSV.

FT | Ajax O17 - PEC Zwolle O17 (2-2)

Ajax O17 heeft zich zaterdagmiddag terug geknokt na een 0-2 achterstand. Het elftal van trainer Dave Vos wist er dankzij twee relatief late doelpunten nog een gelijkspel uit te halen: 2-2.

De eerste kansen van het duel waren voor Ajax. Zo schoot Alen Karahasanovic naast, terwijl Sarfo een schot onder de lat vandaan getikt zag worden. Aan de andere kant was het vervolgens wel raak. Doelman Dani van den Heuvel verrichte eerder nog een goede redding, maar op een knal van afstand van Damian van der Haar was hij kansloos.

Vlak na rust kwam de ploeg uit Zwolle op een 0-2 voorsprong. Ajax begon niet overtuigend, waarna de Zwollenaren via een frommelgoal op een ruime voorsprong kwamen. Ajax wisselde door en dat bleek te werken. Na zo'n zeventig minuten spelen wist Amourricho van Axel-Dongen voor de aansluitingstreffer te zorgen. Een minuut later was het wederom raak. Nieuweling Kristian Hlynsson zorgde voor de 2-2. In de slotfase kregen beide ploegen nog kansen op de winnende treffer, maar die zou uiteindelijk niet meer vallen.

Van den Heuvel; Oostwoud (Banel 73') Aertssen, Dirksen, Aning (Hillen 32'); Yah, Fitz-Jim, Karahasanovic; Sarfo, Braspenning (Rasmussen 46'), Van Axel Dongen.

0-1 Damian van der Haar (22')
0-2 PEC Zwolle O17 (58')
1-2 Amourricho van Axel Dongen (70')
2-2 Kristian Hlynsson (71')

14.30 uur | FC Utrecht O19 - Ajax O19 (2-1)

Ajax O19 heeft zaterdagmiddag verloren op bezoek bij de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. De ploeg van John Heitinga ging met 2-1 onderuit in de Domstad. Jaymillio Pinas maakte de enige treffer namens de Amsterdammers.

Ajax begon dominant aan de wedstrijd, maar dat leidde niet tot grote kansen. Joshua Pynadath creëerde de eerste poging voor Ajax, maar hij zag zijn schot naast gaan. Gaandeweg de eerste helft raakte Ajax het initiatief wat kwijt. Tien minuten na de rust kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Na gestuntel van Enric Llansana en Max de Waal kon FC Utrecht zo op doelman Daan Reiziger aflopen.

Een kwartier voor tijd werd er een goal van Pinas afgekeurd wegens buitenspel. Even later was het opnieuw raak voor de Domstedelingen. Een knal vanaf vijfentwintig meter dwarrelde in de bovenhoek en daardoor kwam FC Utrecht op 2-0. Twee minuten na de goal van Utrecht kreeg Ajax een penalty, omdat een speler van de thuisploeg hands maakte. Damjan Dostanić ging achter de bal staan, maar schoot naast.

In de 87e minuut deed Ajax nog wat terug. Steven van der Sloot gaf de bal - na een goede actie voor - en Pinas knikte bij de tweede paal binnen. Ondanks dat verliest Ajax O19 wel met 2-1 in Utrecht. Aankomende dinsdag speelt de ploeg van Heitinga in de Youth League tegen Atlético Madrid.

Opstelling Ajax O19:

Reiziger; Van der Sloot, Rensch, Musampa, Douglas; Llansana, Warmerdam, De Waal; Tasci (Pinas 57'), Martha, Pynadath (Dostanic 65').

FT | PSV O16 - Ajax O16 (0-2)

Ajax O16 heeft op bezoek bij PSV O16 goede zaken gedaan. In Eindhoven werd met 0-2 gewonnen. Namens de Amsterdammers waren Gabriël Misehouy (penalty) en Diyae-Eddine Jermoumi trefzeker. Ajax O16 blijft zodoende koploper in de kampioenscompetitie.

Opstelling Ajax O16:

Setford; Camara, Gooijer, Chourak (Brussee 70'), Chahid (Van Bohemen 41'); Klaasen (Viereck 41'), Jansen (Oughcha 55'), Misehouy; Jermoumi (Dubois 74'), Rijkhoff, Kalokoh (Bobson 55')

Wissels Ajax O16:

Bobson, Van Bohemen, Brussee, Oughcha, Viereck, Dubois, Doest.

4-1 Antosh Abuu (70')

Denk jij dat Ajax met 3-1 wint van AZ? Zet in en krijg 9,65 keer je inzet terug!