Vos na keiharde uitschakeling Youth League: 'We gaven op en dat hoort niet bij Ajax'

door Brent Tomassen 19

Bron Ajax TV

Vos na keiharde uitschakeling Youth League: 'We gaven op en dat hoort niet bij Ajax'

door Brent Tomassen 19

Bron Ajax TV

Laatst geüpdatet

Silvano Vos oogt aangeslagen na de harde 5-1 nederlaag van Ajax O18 tegen Sporting Portugal O19 in de UEFA Youth League. De Amsterdammers kwamen er niet aan te pas en werden op alle vlakken afgetroefd door de thuisploeg.

'Ik kan vrij weinig zeggen', is de eerste reactie van Vos na de wedstrijd bij Ajax TV. '5-1, schandalig eigenlijk. We gaven op en dat hoort niet bij Ajax. Spijtig en ik heb er weinig woorden voor.' Na de 3-0 van de Portugezen leek het vertrouwen in de ploeg weg, geeft de middenvelder aan. 'Iedereen stopte, individuele fouten en we speelden gewoon slecht. We begonnen wel goed aan de tweede helft', vindt Vos. 'Maar we waren niet scherp, in de eerste helft al niet. Dit krijg je er van.'

De Ajacied geeft daarna zijn complimenten aan de tegenstander. 'Goede ploeg, goede spelers. Vooral die rechtsbuiten (Abdul Fatawu Issahaku, red.) is een hele goede speler. De buitenkanten waren heel sterk, echte verschilmakers. Het waren slimme spelers, fysiek.' Toch was Vos niet onder de indruk van de opponent. 'Ik weet wat ik moet doen en ben bang voor niemand. Ik sta gewoon mijn mannetje. Om me heen weet ik dat niet, dat zou wel kunnen. Maar voor mij niet', benadrukt de controleur.

Vos geeft aan wat hij probeert te doen wanneer het niet loopt bij zijn team. 'Mensen coachen, aansturen. Wel op een positieve manier. Maar het heeft niet geholpen.' Zelf heeft Vos na afloop niks gezegd tegen zijn ploeggenoten. 'Ik zat gewoon rustig in de kleedkamer, alleen de trainer heeft gesproken. Ik ga niet zeggen wat hij heeft gezegd, maar hij was duidelijk geïrriteerd.' Tot slot weet de jongeling welke les hij wil meenemen. 'Kansen creëren in de eindfase, dat ging vandaag gewoon niet.'

Denk jij dat Ajax minimaal drie keer weet te scoren tegen De Graafschap?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.