Viertal Ajacieden met Jong Oranje ruim langs Mexico

door Jesse ter Haar 28

Jong Oranje heeft vrijdagavond een overtuigende zege weten te boeken. Tegen Jong Mexico liet de ploeg vooral in de eerste helft goed spel zien en daardoor was een ruststand van 4-0 te noteren. In een slordige tweede helft vol wissels werd door beide ploegen nog één keer gescoord: 5-1. Namens Ajax kwamen Kjell Scherpen, Perr Schuurs, Dani de Wit en Noa Lang in actie.

De wedstrijd begon vrijwel meteen met een doelpunt. Donyell Malen en Calvin Stengs begonnen te combineren, waarbij Stengs met een stift voor de fraaie afwerking zorgde. Een kleine tien minuten later was het andersom. Ditmaal bereikte Stengs de diepgaande Malen, waarna de speler van PSV door de benen van de doelman binnen wist te schuiven.

Vervolgens viel na ruim veertig minuten voetbal de 3-0. Deyovaisio Zeefuik kwam door op rechts, waarna hij besloot voor te geven. Even leek Dani de Wit zijn doelpunt mee te gaan pikken, maar via een verdediger van de opponent verdween de bal in het doel. Voor rust zorgde Malen nog voor het slotakkoord, waarna er met 4-0 gerust kon gaan worden.

Na rust lag het niveau beduidend lager. Door beide ploegen werd er volop gewisseld en dat maakte het spelverloop chaotisch. Na tachtig minuten spelen leidde dat tot de 4-1 van Mexico. Perr Schuurs veranderde een schot van richting, welke anders een prooi voor Kjell Scherpen leek. De toekomstig Ajacied was nu kansloos en moest een tegentreffer incasseren. In de absolute slotfase maakte Cody Gakpo de 5-1 nog, na een voorzet van Kaj Sierhuis.

FT | Jong Oranje - Jong Mexico (5-1)