Van der Sloot verruilt Ajax transfervrij voor Schalke 04

door Thijs Zwagerman 59

Bron Instagram

Van der Sloot verruilt Ajax transfervrij voor Schalke 04

door Thijs Zwagerman 59

Bron Instagram

Laatst geüpdatet

Steven van der Sloot vertrekt deze zomer transfervrij naar Schalke 04. De rechtsback van Jong Ajax had een aflopend contract in Amsterdam en zet zijn carrière dus voort bij Schalke 04, dat dit seizoen promoveerde naar de Bundesliga.

Van der Sloot kwam in de zomer van 2019 als groot talent over van Feyenoord. Bij Ajax begon de verdediger in de O19, waarna hij na een jaar de stap naar Jong Ajax maakte. Bij de beloftenploeg slaagde Van der Sloot er sindsdien nooit in om een vaste waarde te worden.

Dit seizoen speelde de negentienjarige rechtsachter slechts tien competitieduels, waarvan liefst acht als invaller. Op de rechtsbackpositie kregen van trainer John Heitinga spelers als Youri Regeer, Liam van Gelderen en in sommige duels zelfs Ajax O18-talent Tristan Gooijer de voorkeur.

Aansluiten bij beloftenploeg

Na de pijnlijke degradatie van vorig seizoen, slaagde Schalke 04 er deze jaargang direct in om weer te promoveren naar het hoogste niveau van Duitsland. De verwachting is dat Van der Sloot bij zijn nieuwe club zal aansluiten bij de beloftenploeg. De vertrekkend Ajacied maakte zijn overstap zelf bekend via Instagram.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties