Kranten zien Ajax terugvallen: 'Na een sterke openingsfase viel het spel van Ajax weg'

door Timo Suur 37

Bron Nederlands kranten

Kranten zien Ajax terugvallen: 'Na een sterke openingsfase viel het spel van Ajax weg'

door Timo Suur 37

Bron Nederlands kranten

Laatst geüpdatet

De Nederlandse kranten zagen een moeizame overwinning van Ajax op NEC (1-0). De Amsterdammers begonnen goed aan de wedstrijd, maar zakten steeds verder weg. Door een doelpunt van Mohammed Kudus blijven ze in het spoor van koploper Feyenoord. Het verschil is nog altijd drie punten.

De Telegraaf: 'Na een sterke openingsfase viel het spel van Ajax weg'

De Telegraaf zag het goede spel van Ajax, na een sterke openingsfase, snel wegvallen. 'De gasten kregen steeds meer grip', zo schrijft de ochtendkrant. Dit zorgde voor ontevredenheid bij de fans in de Johan Cruijff ArenA. 'De Amsterdammers gingen voor het eerst onder het bewind van Heitinga met een licht fluitconcert naar de kleedkamer.' Na rust was het chagrijn bij de Ajax-fans snel weg, want Kudus zorgde zeven minuten na rust voor de bevrijdende 1-0 en deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven.

Algemeen Dagblad: 'Bassey blonk uit in het matte optreden van Ajax'

Het Algemeen Dagblad zag één speler uitblinken bij Ajax tijdens de overwinning op NEC (1-0). 'Een lichtpunt in het matte optreden van Ajax was Bassey en dat is niet voor het eerst in de afgelopen weken', zo concludeert de ochtendkrant. Tegen Vitesse en De Graafschap kwam de Nigeriaans international ook al goed uit de verf. 'Hij was niet alleen sterk en snel in duels, maar ook aan de bal oogt hij comfortabeler.' De laatste weken heeft hij zijn plek in het elftal terug, nadat hij eerst geslachtofferd werd onder trainer John Heitinga.

Het Parool: 'Na de trainerswissel is er veel meer duidelijkheid bij Ajax'

De sportieve wederopstanding van Ajax is te danken aan de aanstelling van Heitinga, zo schrijft Het Parool. 'Spelers klampen zich vast aan de aanpak van de nieuwe trainer, er komen kansen voor reserves, iedereen is met een schone lei begonnen.' Kudus is het beste voorbeeld, zo schrijft de ochtendkrant. De Ghanees speelt nu met veel vertrouwen en dit geeft de rest van de ploeg houvast. Na de trainerswissel is er veel meer duidelijkheid bij Ajax. 'Heitinga is vanaf het begin bezig geweest om zo min mogelijk te rouleren en om aan patronen en automatismen te werken.'

De Volkskrant: 'Gelukkig voor Ajax stond Bassey centraal achterin'

Er was sprake van opluchting bij Ajax tijdens en na de overwinning op NEC (1-0), zo zag de Volkskrant. 'Af en toe trok een collectieve zucht van opluchting door het stadion.' Bij de Amsterdammers blonk één speler uit. 'Gelukkig voor Ajax stond Calvin Bassey centraal achterin, met zijn snelheid en kracht.' Er vielen nog twee spelers positief op, maar blonken niet uit. 'Weinig spelers spelen zo gepassioneerd, met ingevingen, speelsheid en creativiteit als Berghuis,' zo begint de ochtendkrant. De Volkskrant is ook positief over Kudus. De Ghanees heeft onder Heitinga een vaste basisplaats. 'Als hij dat sterke lijf tussen bal en tegenstander wurmt, is er geen houden aan.'

Bestel diverse items, waaronder het derde shirt, in de Ajaxshop nu met liefst 50% korting!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.