Geruchtenmolen: 'Barça aan kop in de strijd om Dest'

door Jesse ter Haar 205

Geruchtenmolen: 'Barça aan kop in de strijd om Dest'

door Jesse ter Haar 205

Laatst geüpdatet

De transfermarkt is al enige tijd open en zodoende nemen de transfers in de voetballerij weer toe. Tijdens de transferperiode worden hier de laatste geruchten omtrent Ajax uit het buitenland geplaatst. Neem de geruchten overwegend wel met een korreltje zout!

Donderdag 17 september

 

'Barça aan kop in de strijd om Dest'

FC Barcelona lijkt de strijd om Sergiño Dest te gaan winnen, zo schijft Mike McGrath van The Daily Telegraph op zijn Twitterkanaal. De Catalanen zijn zoals bekend niet de enigen die hopen op de handtekening van de Ajacied, zo werd woensdag nogmaals bevestigd. Bayern München hoopt nog altijd op het aantrekken van de rechtsback, maar die club loopt nog tegen de transfersom aan. Met Manchester City is er nog een derde club die Dest in de gaten hield, maar FC Barcelona lijkt er dus met de Ajacied vandoor te gaan.

Verwacht jij tijdens Ajax - RKC een 3-0 zege voor de Amsterdammers? Zet in en krijg 7,00 keer je inzet terug!

Woensdag 16 september

'Huddersfield Town wil Eiting huren'

Volgens het Engelse Football Insider is Huddersfield Town serieus in de markt om Carel Eiting op huurbasis over te nemen van Ajax. De 22-jarige middenvelder mag op huurbasis vertrekken bij Ajax en kan dus verkassen naar Huddersfield Town, dat uitkomt in de Engelse Championship. Eiting heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2022 en prefereert zelf naar verluidt een buitenlands avontuur boven een uitleenbeurt aan een Eredivisie-club.

'Barça en Bayern azen nog altijd op Dest'

Sergiño Dest blijft transferdoelwit nummer één voor FC Bayern München, zo meldt SportBild. Bayern wil de Amerikaanse rechtsback van Ajax definitief overnemen. Echter zijn er nog problemen met de onderhandelingen over de transfersom. De club uit München wil niet meer dan tien miljoen betalen, maar Ajax eist vijftien tot twintig miljoen euro.

Volgens Mundo Deportivo wil FC Barcelona Dest huren van Ajax, zo meldt de Spaanse krant op haar website. Ook willen de Catalanen graag een optie tot koop in de huurdeal betrekken, zodat het nieuwe bestuur van FC Barcelona in 2021 kan bepalen of zij Dest definitief willen overnemen. Mocht de Amerikaanse rechtsback van Ajax vertrekken, zal Barça eerst Nelson Semedo moeten verkopen.

Dinsdag 15 september

'Ajax aast op Standard Luik-talent'

Volgens Voetbalkrant.com aast Ajax op Standard Luik-talent Flavio Trubia. Recentelijk heeft de zestienjarige middenvelder zijn eerste professionele contract ondertekend bij Standard Luik, maar de kans bestaat dat hij binnenkort zal vertrekken. Over interesse heeft de Belg niet te klagen. Naast Ajax hebben ook AS Monaco, OGC Nice en Genoa CFC interesse getoond.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties