Ajax gaf meeste uit aan zaakwaarnemers: ruim 33 miljoen | Ajax Showtime

Ajax gaf meeste uit aan zaakwaarnemers: ruim 33 miljoen

door MelleGoekoop 43

Bron KNVB

Ajax gaf meeste uit aan zaakwaarnemers: ruim 33 miljoen

door MelleGoekoop 43

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

Ajax heeft in het vorige seizoen 2019/2020 van alle Eredivisieclubs het meeste geld uitgegeven aan zaakwaarnemers. Ajax spendeerde meer dan 33 miljoen euro. Ter vergelijking: nummer twee PSV gaf 4 miljoen euro uit. Van het totaal gespendeerde bedrag aan zaakwaarnemers in het Nederlandse profvoetbal, 51 miljoen euro, heeft Ajax een flink aandeel met 65 procent.

In een naar buiten gebracht document van de KNVB staan deze cijfers. De betalingen van Ajax aan zaakwaarnemers laten de financiële verhoudingen binnen de Eredivisie zien. Ajax spendeert bijvoorbeeld meer aan zaakwaarnemers dan het totale budget van AZ. FC Eindhoven komt met haar 19.000 euro op 0,05 procent van Ajax' uitgaves aan zaakwaarnemers.

Ten opzichte van het seizoen 18/19 zijn de uitgaven bijna verviervoudigd. Toen besteedde Ajax ‘slechts’ acht miljoen aan zaakwaarnemers. In dit boekjaar valt de transfer van Matthijs de Ligt voor 75 miljoen naar Juventus. Het lukte technisch directeur Marc Overmars van Ajax bovendien om enkele spelers langer aan de club te binden. Dit zijn verklaringen voor de hoge uitgave aan zaakwaarnemers.

Denk jij dat Ajax met 0-2 wint op bezoek bij AS Roma? Zet dan in en krijg 13,00 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties