AD: 'Zaak Promes kan flinke financiële gevolgen hebben voor Ajax'

door Bart Veenstra 43

Bron Algemeen Dagblad

AD: 'Zaak Promes kan flinke financiële gevolgen hebben voor Ajax'

door Bart Veenstra 43

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

De zaak Quincy Promes kan flinke financiële gevolgen voor Ajax hebben. Dat meldt het Algemeen Dagblad vrijdagochtend. Woensdag kwam naar buiten dat het Openbaar Ministerie Promes vervolgt voor poging tot doodslag en voor zware mishandeling.

'De zaak Promes kan flinke financiële gevolgen hebben voor Ajax', zegt Ajax-watcher Johan Inan in de podcast van het Algemeen Dagblad. 'De Amsterdamse club doet nooit mededelingen over transfers, maar de directeur van Spartak Moskou heeft al laten weten dat de transfersom van 8,5 miljoen euro in delen wordt betaald.

'En bij een veroordeling van Promes vervallen de delen die nog open staan', vervolgt Inan. 'Maar dat het OM nu met poging tot doodslag komt als vervolging verbaast me wel. Ik had eerder gedacht (aan alleen, red.) zware mishandeling.’

Voetbaladvocaat Christian Visser laat in de podcast van FC Afkicken weten dat het hem niet zou verbazen als Spartak Moskou en Ajax afspraken met elkaar gemaakt zouden hebben mocht het tot een vervolging van Promes komen. 'Ik ken het contract niet, maar ze kunnen wel met elkaar hebben afgesproken dat Spartak bij vervolging in dat geval het contract kan ontbinden of ze krijgen geld terug van de transfersom. Zoiets kun je afspreken. Spartak was op de hoogte van wat er aan de hand is, dus ik vermoed dat ze daar wel iets mee hebben gedaan.'

Promes werd in december 2020 aangehouden voor vermeende betrokkenheid bij een steekpartij in Abcoude. De aanvaller zou tijdens een familiefeest zijn neef in zijn knie hebben gestoken. Wanneer de zitting plaatsvindt, is op dit moment nog niet bekend.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties