Burgemeester Eindhoven wil ook ná 1 juni geen Eredivisie

JesseTH, 07-04-2020 om 20:00, 4307 views, Omroep Brabant |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

John Jorritsma, burgemeester van Eindhoven, wil het liefst ook ná 1 juni nog geen hervatting van de Eredivisie. Hij is bang voor de samenscholingen van de supportersgroepen, ook wanneer de wedstrijden zonder publiek afgewerkt zouden worden.

'Dat levert enorme openbare ordeproblemen op', vertelt hij erover in gesprek met Omroep Brabant. 'Dat geldt niet alleen voor mijn stad, maar ook bij Ajax en Feyenoord. Supporters willen getuige zijn van die wedstrijd, maar mogen de stadions niet in. Zij gaan dan samenscholen in de stad en dan bereik je precies datgene wat je niet wilt. Ik denk niet dat ik er alleen in sta, maar dat al mijn collega’s van de veiligheidsregio daar unaniem achterstaan.'

De uitspraak van de wens van de burgemeester komt op de dag dat de KNVB uitsprak de competities vanaf half juni uit te willen spelen. Uiteraard wil de voetbalbond dit alleen wanneer het RIVM hiervoor groen licht geeft. Mocht het zover komen, ligt het alsnog voor de hand dat er in lege stadions wordt gespeeld.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Psv heeft sowieso niets meer om voor te spelen, het is het risico niet waard..
0 0
Libero
Als AZ de inhaalwedstrijd van Feyenoord wint en zelfs als het gelijk wordt kan PSV zeker nog derde worden. Op papier zelfs tweede of eerste, maar da's wel erg onwaarschijnlijk.
0 0
Vlieske
Ach het clubje uit Eindhoven heeft weer steun van de gemeente nodig om te zeggen dat ze niet willen voetballen.
0 -1
atalantanio
Die man moet op zijn woorden passen, zometeen staat zijn tuin vol doorgesnoven volk uit die havenstad.
0 0
Leprechaun
Oh jee, pas nou op! Morgen klimmen Van Hanegem, Mossou, Borst, Krabbendam, Van Gaal en al die andere Feyenoord-hooligans weer in de pen.
6 0
Frank1978
Ik weet niet precies waarom, maar ik heb zo'n voorgevoel dat dat nu zo'n vaart niet zal lopen.
1 0
Hagmag
Ik zou zeggen kijk naar de beelden van het laatste CL duel van PSG. Geen supporters in het stadion maar wel duizenden voor de poort.
Eindhoven altijd de gekste, maar nu lees ik een realistische en een verstandige mening.
De burgemeester gaat over openbare orde en veiligheid in zijn stad.
Als hij geen toestemming geeft voor wedstrijden van pisvee in zijn stad dan heeft de KNVB het nakijken.
Nu eens kijken wat "vriendje" Aboutaleb hierover heeft te zeggen.
Al die havenslaven zullen zich gaan verzamelen voor het Maasgebouw.
Ben ook benieuwd naar de linkse mening van "mevrouw" Halsema. Vele Ajax supporters zullen zich gaan melden in de omgeving van de Arena, daar kan je vergif op innemen. Burgemeesters en politie zitten niet te wachten op een landelijke grote inzet van politie om de omgeving van stadions af te gaan grendelen. De meest simpele oplossing om dit te voorkomen is het standpunt van de burgemeester van Eindhoven te gaan volgen.
Verder is het maar afwachten of het hervatten van de training eind mei CV verantwoord is.
Wordt vervolgd.
0 0
JSF
Wanneer überhaupt in een lege Kuip... whoahhhahahhaaha
0 0
cantharel
Gezien de vele haat reacties van feyenoord gezinde media denk ik dat de giftige pijlen nu op deze burgemeester worden gericht.Hopelijk laat hij zich niet intimideren en zet hij alle zeer onfatsoenlijke journalisten voor lul. Hij komt wel is waar uit Eindhoven maar toch hulde.
5 0
FreddyAX
Hulde; zoals ik hier al een aantal maal heb geschreven is het een enorm risico om ook zonder publiek te starten, volkomen onverantwoord.
Geen discussie tussen clubs, Gudde nog KNVB , nog UEFA hebben enige beslissingsbevoegdheid, jammer maar helaas ;einde competitie.
7 0
Redrum
Doe dit nou niet John. Dat worden een paar haat-columns voor John de komende dagen.
3 0