Gijp kwaad: 'Ziyech is beter dan Tadic, hoor'

SJvanveen, 13-08-2018 om 22:28, 17089 views, Veronica Inside |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

René van der Gijp vindt het onbegrijpelijk dat Ajax rugnummer tien heeft afgenomen van Ziyech. De analyticus gaf bij Veronica Inside op gepaste wijze uitleg. 

'Ik vind het heel gênant wat Ajax gedaan heeft. Er is niets zo gênant als zijn nummer afnemen. Je kunt zeggen dat Ziyech een groot ego heeft, maar Ten Hag had er voor moeten gaan liggen', begint Van der Gijp zijn relaas. 'Ziyech is beter dan Tadic, hoor, hoe kan je nou zo'n jongen zijn nummer afpakken?' 

Johan Derksen heeft het gemunt op Erik ten Hag. 'Erik is typisch iemand die sympathie en populariteit afdwingt met resultaat. Als hij dat niet doet, keert de meute tegen hem.' Redt Ten Hag het niet, weet Derksen een goede opvolger. 'Het is een feest om Bosz aan te horen. Dat was een heel geschikte trainer voor Ajax. Hij kreeg geen eigen staf en dan komt Erik ten Hag en die krijgt wel een heel nieuwe staf.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Warrior
Gijp s gewoon een psv-er, dus een Ajax-hater. Lekker stoken tussen spelers, en de trainer afbranden.
Ik hoorde ze niet over psv, dat verliest van een club, dat met 4-0 van Trencin, en 2-0 van De Graafschap verliest.
0 0
PetrusKeizer
dat nummer is intussen he-le-maal grijsgedraaid.
1 0
ETM
Ik snap echt niet wat zovelen hier van dat rugnummerverhaal bakken. Is er een bron die ik gemist heb? Bij mijn weten is de enige bron Overmars himself. Die er dus ook kennelijk geen moeite mee had het naar buiten te brengen. Hierin gaf Overmars dus zelf toe dat het tot onenigheid had geleid. Maar zegt hij: Ziyech ging er goed mee om.
Ik lees een onhandige situatie die Ajax misschien had moeten voorkomen, maar toch ook enigzins begrijpelijk daar waar Ziyech zo zeker leek te vertrekken.
Dat Ziyech er niet blij mee was kan ik verder begrijpen en ik vind het juist ook mooi dat spelers waarde aan hun rugnummers hechten. Wat valt er nu allemaal over te zeggen? Ziyech lijkt verder gewoon gemotiveerd bij Ajax, Tadic en Ziyech lijken het prima met elkaar te kunnen vinden...

Vervolgens gaan de ene na de andere 'opiniemaker'en het ene na het andere forumlid daar van alles van bakken..
0 0
Freddy Al
Een triest voorbeeld van stemmingmakerij,is er geen probleem dan maken we er een.
1 0
ajaxinho
Amateuristisch van Ajax.

Ziyech heeft bij Ajax hard gewerkt naar nummer 10.
Tadic moet zich bij Ajax nog bewijzen.
1 -4
Balgobind
Hahaha tadic is wel een klasse beter als zyech maar waarom stoken.. Ik ben geen fan van zyech maar Ajax wilde hem verkopen dus vandaar het rugnummer aan tadic
0 -2
Ferd
Johan Derksen 2016: Peter Bosz is een betweterige voetbalprofessor
Johan Derksen 2018: Het is een feest om Peter Bosz aan te horen
7 0
Aad82
Gijp is een heel slim mannetje.


Tadic was afgelopen zaterdag in geen velden en wegen te bekennen en vorige week was hij schuldig aan de 1-2, omdat hij als een kleuter het duel inging met Mehdi Carcela (een prachtvoetballer overigens)

Maar Tadic is de nieuwe Jezus. ;)
0 -5
Babayaka
Bestaat die ellende nog steeds?
0 0
ram
De discussie wie er beter is, vind ik niet zo boeiend.

De rugnummerdiscussie wel. Ik begrijp dat Hakim baalt. Maar de situatie is ingewikkeld omdat Ziyech zou vertrekken. Hakim moet ook begrijpen dat zaken dan kunnen veranderen.
4 -1
4xEC1
Ik snap ook dat hij baalt. Maar hij moet ook weten dat als je vertrouwen in jezelf hebt en laat zien dat je een grote speler bent door je spel, dat het dan niet veel uitmaakt of je met 10 of 99 speelt bij wijze van.
0 0
southmokum
Misschien lees ik er overheen hoor, maar waarom zie ik niemand op het essentiële punt ingaan dat Ziyech al 8 maanden roept dat hij weg wil(de) bij Ajax, bezig was aan z'n laatste wedstrijden, klaar was voor de volgende stap. Dat Ajax vervolgens verder is gaan zoeken en Ziyech een zaad-WK achter de rug heeft, leidt tot het logische gevolg dat zijn rugnummer vergeven wordt terwijl de clubs waar Ziyech op hoopte niet langs zijn gekomen. Laat dit maar een (klein) lesje zijn voor al die voetballers bij Ajax die tegenwoordig halverwege het seizoen al hardop aan het dromen zijn over hun vervolgstap.
2 -1
koppendicht
Lol, nee. Zo zit het niet in elkaar. Zyiech heeft aangegeven Ajax te verlaten ALLEEN als ie een goed gevoel heeft bij een club, en anders zou ie blijven. Dat ie eind van vorig seizoen extra knorrig was in z'n interviews waarbij vragen werden gesteld over zijn vertrek, had te maken met het feit dat ie fysiek werd aangevallen door supporters bij de bus.

Het is Overmars die Zyiech naar buiten wil drijven, Zyiech wil helemaal niet per se weg, of sterker nog: hij wil eigenlijk helemaal niet weg. Maar iedereen wil 'm de Arena uit jagen: Overmars, de supporters en de media.
1 -4
MSwertz92
Dat over een goed gevoel zij die juist van twente naar ajax niet nu.
0 0
MSwertz92
zei* wauw.
0 0
AFCAsphere
Echt joh? 27 juli: “Dan ben ik wel klaar mee” zegt Ziyech over voetballen in Nederland. 6 mei: “Kunstgras ga ik niet missen.” 4 mei: “Vertrekwens naar buiten gebracht.”

Hij had voor het teleurstellende WK nadrukkelijke plannen om te vertrekken, maar nu er geen interessante club is, wilt hij opeens liever bij Ajax blijven. Gewoon logisch dat Overmars en v/d Sar ervan uitgingen dat hij zou vertrekken.
1 0
4xEC1
Nou, ik denk dat dat onder de supporters wel meevalt hoor, hij is niet voor niks vorig jaar verkozen als Ajacied van het jaar. En waarom zou Overmars hem naar buiten willen drijven? Om het geld? Heeft Ajax zat. Anders hadden ze de Ligt, Neres en de Jong bijv. al verkocht. Of tenminste 1 van die 3. Volgens jou zou hij helemáál niet weg willen, waarom heeft hij dat dan keer op keer intern en in de media dan gezegd? Hij weet gewoon donders goed dat zijn zwakke WK optreden hem niet heeft geholpen en dat de enige concrete club is afgehaakt. Dan zou ik ook blijven ja.
1 0
mickey2602
Snap niet waarom je hier een minnetje voor krijgt terwijl het gewoon waarheid is wat jij zegt. Ziyech heeft vanaf het begin gezegd dat hij voor 2 jaar zou blijven en dan de vervolgstap wilde zetten,mits het bij de juiste club is,dat wel. Vervolgens komt er een WK waar Marokko speelt en kan je er best vanuit gaan dat hij zich in de kijker speelt en dus weg is. Als je dan een nieuwe speler krijgt die als eis heeft om nr 10 te krijgen kan ik met die wetenschap best in meegaan.
Zoals hieronder al gezegd is,misschien onhandig van Ajax maar op zich wel logisch.
2 0
ProfessorX
Omdat er velen zijn die enkel reageren wat ze zelf vinden zonder te lezen .
1 -2
Ardoe
Wat heb ik me zitten ergeren aan die schreeuwlelijk van een gijp, alleen maar z'n eigen mening erdoorheen stouwen. Is totaal niet bij Ajax ingevoerd maar weet precies hoe het zit. Was in t verleden een leuke toevoeging maar de glans is echt allang van het programma af.
4 -1
AFCSANCHEZ
Eens met de heren van VI. Zeggen het soms onhandig en hard maar uiteindelijk klopt het wel. Over Tadic doen ze net alsof het Messi is. Heb hem ook niet gezien afgelopen wedstrijd. Ziyech zag je echter wel nog vrij vaak met een goede inzet. En dat gedoe met nummer 10, wat kinderachtig, als Ronaldo dat nou wil dan snap ik dat, maar Tadic die het in zijn eisen vastlegt....
1 -1
Michelinho
Wat een goedkoop opportunistisch geblèr weer van Gijp. Ajax-bashen scoort best lekker natuurlijk.
Maar hoe kan het in godsnaam dat Feyenoord, dat zich pas ECHT twee keer achter elkaar enorm blameerde, zo buiten schot bleef?
Nee, Gijpie heeft écht geen voorkeuren voor- of antipathie tegen bepaalde clubs, hoor!
3 -1
Hagmag
Ten Hagmag weg svp zsm.
Bosz zsm trainer Ajax-1.
2 -4
4xEC1
Wat van de Gijp zegt gaat zo langs me heen. Ik focus me liever op wat Derksen zegt, vooral over Bosz. Dan denk ik er aan wat voor een puinhoop de directie er van gemaakt heeft toen. Idd Derksen, ten Hag krijgt wel zijn eigen staf. En de mensen die Bosz in de weg zaten; o.a. Bergkamp en Spijkerman (gesteund door vd Sar) zijn daarna ontslagen! Dit is toch wanbeleid ten top?? Als het niet gaat lukken met te Hag, wat ik toch wel hoop natuurlijk want tussentijds een nieuwe trainer aanstellen is gewoon niet ideaal, dan is Bosz voor mij meer dan welkom!
2 -1
Michelinho
Bosz nam Kruzen mee, ten Hag Schreuder. Wat is daar anders aan? Ja, hij heeft Witsche bij de staf vh 1e gehaald, maar moet het ook gewoon doen met Winter en l'Ami.
Wat Derksen over Bosz zegt is hypocrisie ten top, die had destijds alleen maar kritiek op 'prof. dr. Bosz'.
4 -3
mickey2602
Het verschil zit em in het feit dat ten Hag niet Schreuder heeft meegenomen maar dat ten Hag dat als eis heeft gesteld waarop Schreuder moest weggekocht worden bij zijn club.
Nouja,weet natuurlijk niet zeker dat ten Hag dat als eis heeft gesteld maar het is wel een feit dat Schreuder gekocht moest worden. En ik ga er niet vanuit dat Ajax destijds heeft gezegd dat ze Schreuder wel even zouden kopen als assistent voor ten Hag. Dus ik ga er vanuit dat dit een eis was van Erik.
0 0
Michelinho
Bosz en Kruzen is een twee-eenheid, zonder Kruzen was Bosz niet gekomen en dus ook gewoon een eis. Los van de vraag of TH Schreuder als eis stelde.
0 0
4xEC1
Oke, correctie: Bosz kon niet overweg met Bergkamp, Spijkerman etc. En wilde deze mensen vervangen maar "een trainer is een passant" en "wij zijn de cultuurbewakers". De "passant" die Ajax sinds lang liet swingen in zijn eerste jaar is dus weg maar ook de "cultuurbewaker(s)" is (zijn) weg. Is dat het allemaal waard geweest omdat de directie zo'n idioot systeem had bedacht zodat bepaalde mensen zich belangrijker vonden dan de club zelf? En dus Bosz nooit zijn zin had kunnen krijgen. Dit staat allemaal los van of Derksen nou hypocriet is of niet.
0 0
Michelinho
Oh daar ben ik het ook zeker mee eens. Maar denk dat met Keizer het voortschrijdend inzicht pas indaalde dat Spijkerman 'iets' teveel invloed op de tactiek en wissels wilde uitoefenen en Bergkamp indirect ook.
0 0
Ajax68
Belachelijk zoals die publieksgeile AANSTELLER zich druk maakt om niks, waar heel nederland allang over uitgesproken was, begint hij weer eens op een manier om dat programma van 2 uur op te vullen, heb het na 5 minuten afgezet.
Een iemand die zélf Overal en Altijd de brui aangaf, en als een flierenfluiter en ongeinterreseert , en niet veel presterende speler door het leven ging, maar wél op iedereen commentaar heeft, galbak bummer 2 na pj de vries.
En daar waar hij maar kán mensen in de reden valt, en nooit laat uitpraten, wat een galbak.
Die moet naast die de vries gaan zitten, ook zo'n publieksgeile en over het paard getild walgelijk stuk vreten, met zijn misplaatste hoogmoedswaanzin !
3 -1
M.Olsen
Heb de aflevering gezien maar het niveau van gijp is heel laag. Ajax, Tadic en Ten Hag bashen en dan 1 goeie bal van Ziyech als bewijs nemen dat Ziyech beter is. En wanneer het over Feyenoord gaat wordt er gezegd dat ze gewoon veel pech hadden met de kansen.
6 -2
Olle
Vond Tadic afgelopen zaterdag niet bijzonder.....bij Ziyech lukte ook niet alles maar liet in ieder geval wat strijdlust zien..... Nou moet ik wel eerlijk zeggen dat een beetje strijdlust al snel opvalt bij deze selectie. Ze zijn allemaal zo tam, het oogt allemaal plichtmatig en gelaten.... Uiteraard op de Ligt na dan!
2 0
marrene
Gijp glijdt weer af naar zijn toestand toen hij zo gek als een deur was.
4 -2
Superman
Gijp is alleen maar onrust aan het stoken, Psv kwaal (Kieft). Ziyech en Tadic allebei prima voetballer.
4 -2
Radie125
Gijp gooit olie op het vuur terwijl er geen vuur is. Lekker met je hand in je broek op de bank Gijp.
5 -3
ETM
Heel vindingrijk hoor van die Gijp, er was toch dat rugnummerverhaal? ja!!! ik ga daar eens wat over zeggen. En dan zeg ik ook nog even dat Ziyech beter is dan Tadic dan ben ik wel wel weer vermakelijk genoeg geweest.

Toch jammer dat opiniemakers en veel supporters er zo graag een strijd van willen maken ipv gewoon blij te zijn met 2 mooie voetballers.
8 -4
gras
Het heeft niets met een strijd tussen twee voetballers te maken. Die twee voelen elkaar wel aan en respecteren elkaar. Dat is niet zo omdat het goede voetballers zijn, maar hun karakters lijken te matchen.

Wat jammer is, is dat veel supporters zich niet kunnen verplaatsen in spelers die zulke blunders moeten ondergaan. Met Riedewald was dat niet anders. Maar omdat 'supporters' enkel lekker overwinningen willen vieren en een feel good state of mind willen krijgen van hun club, euforisch worden van hoge transferbedragen en liefst zo min mogelijk willen horen van problemen, wordt dit afgedaan als gezanik om niets. Dan begrijp je er geen kut van. Gijp liet gisteren zijn spelersgezicht zien en begrijpt dat wel.
3 -2
ram
Dit dus.

Iedereen liep Riedewald ook af te zeiken terwijl zijn situatie écht kut was. Je rugnummer verliezen is véél erger dan velen denken. Het is niet alleen jouw nummer, het staat ergens voor. Voor Riedewald betekende het ook: we moten je niet meer. En dat zonder waarschuwing. Dat is echt kut hoor.
0 -1
ETM
Totaal onvergelijkbaar. Riedewalds situatie was uberhaubt benard, en een duidelijke duw naar buiten toe.
In geval Ziyech is dit geenzins het geval en zijn situatie is ook 100x beter.
1 -1
ram
Ik reageer op wat Gras zegt en schets daarbij het belang van een rugnummer. Ik maak helemaal geen vergelijking met Ziyech...

Riedewald zat gewoon bij de selectie en zijn nummer werd zonder mededeling afgepakt. Dat het voor jou wel normaal is, zegt misschien ook iets over jou; maar ik vind dat je zo niet met mensen omgaat.
0 -1
ETM
Ehm nee. Ik zeg dus dat ik de situatie van Riedewald wel echt heel ongelukkig vond, en Ajax in deze kwalijk. Zijn we dus eens.
Dit van Ziyech is een kleiner probleem, de rol van Ajax minder kwalijk, desalnietemin een probleem, maar voor zover wij info hebben niet iets met veel gevolgen.
0 0
ETM
Bron was Overmars. Overmars vertelde volgens mij notabene op Ajax.nl dat er een probleem was ontstaan mbt rugnummer Ziyech. Ajax ging er dusdanig vanuit dat Ziyech zou vertrekken dat het dacht zijn rugnummer aan Tadic te kunnen beloven. -- niet heel gek, maar wel heel onhandig. Ziyech zou het er terecht niet mee eens zijn, maar zo zei Overmars: ik heb waardering voor hoe Ziyech ermee omging.

Dat het zo'n punt van gesprek is, nogsteeds, komt puur door de media, en nu dus Gijp. Jij denkt dat de altijd zich eerlijk uitsprekende Ziyech er nogsteeds mee zit?
Jij vind het niet wat slap van Gijp dat hij juist dat topic eruit pikt voor zijn 'item'?
Ik heb totaal geen moeite met kritische media. Graag zelfs. Ik moeite met het 'niveau'. Al helemaal omdat er geen echte alternatieven zijn.

Wat begrijp ik dan niet?

En er wordt weldegelijk een Ziyech versus Tadic van gemaakt door verschillende media. Men wil graag dat hun egos te groot zijn om te managen. Maar zoals jij terecht aangeeft lijkt dat helemaal niet het geval te zijn.
2 0
DarkChild
klopt. Perspectief van de speler en van de supporter is vaak zooo anders. Dat werkt overigens twee kanten op natuurlijk. Denk aan schijtlollige filmpjes op sociale media na een teleurstellend resultaat. Dan snapt een speler soms ook niet dat dat niet heel handig is.
0 0
Ajaxvooraltijd
Misschien is Ziyech op 10 de beste speler van de 2. Maar in alles is Tadic voor zijn eigenlijke positie echt 10 keer beter. Effectiviteit is ook kwaliteit en fysiek ook en gericht schieten of voorzetten geven ook.
5 -4
ETM
Ik denk dat Tadic de betere 10 is omdat hij meer in de kleine ruimte kan en iets vaardiger aan de bal is dan Ziyech, bovendien schiet hij beter op de doel en vind ik hem meer een speler voor de korte combinatie.
Ziyech heeft uiteraard zn oog voor de steekbal en een fantastische middenlange en lange trap, en meer loop en bikkelvermogen. Maar het zijn beiden mooie en goede creatieve spelers, alleen wel heel verschillend. Ziyech veel opportunistischer, Tadic controleerd veel meer. Maar ik zou Ziyech bijv wel eerder dan Tadic op een halfpositie neerzetten.
Ik vind het onzinnig om te stellen dat Ziyech beter is omdat het er vanaf hangt hoe je ze gebruikt, en er geen echt referentiekader is. Tadic heeft iig meer bewezen.
2 -1
diamanti
Leuk effectiviteit, maar als je zn cijfers in de PL erbij pakt. Qua assists en goals de laatste 2 seizoenen erg mager.
1 -3
31xAjax
Ben het vaak met Gijp eens, maar nu zeer oneens....
10 -2
de-Ajacied
Ja als het met hun feyenoord minder gaat zoeken ze wat om te stoken bij Ajax
6 -5
ajaxrulesz
we hebben het weer gezien met ziyech en zijn 350 vuurpijlen tegen heracles. Wat te denken van die kans voor open doel bij standard? Roma heeft die missers ook gezien en denken hmm, Hij is wel goed maar voor een inverstering van 35 miljoen gaan wij liever voor zekerheid, iemand die zich al in een betere competitie heeft bewezen, en gelijk hebben ze. Met marokko viel ziyech ook wel tegen. Ziyech is een verantwoorde investering voor een middenmotor club, mischien subtop in duitsland of italie tot 20 miljoen, meer moet je niet voor die speler niet gaan uitgeven.
Ajax hanteert een te hoge vraagprijs voor hem daarom is hij nog niet weg, clubs happen niet voor die prijs.
11 -2
4xEC1
Aan de ene kant heb ik wel waardering voor Ziyech die vaak puur op intuïtie speelt, een echte artiest. Maar tegelijkertijd is dat ook zijn grote nadeel want veel ingevingen van hem gaan ook te vaak mis. Daar kom je bij Ajax nog wel mee weg maar bij een topper in het buitenland kan dat echt niet. Hij zou echt wel één van de beste spelers ter wereld zijn als het rendement van zijn acties hoger was en de slordige momenten veel minder zouden zijn.
1 0
diamanti
Gijp heeft wel gelijk dat Ziyech altijd gezegd heeft dat hij gaat als de juiste club komt. Ik vind het ook een storm in een glas water. Maar het is wel een beetje klungelig hoe dit geregeld is, verbaasd me trouwens niet bij het huidige bestuur.
3 -5
GerardAjax26
Ik kan mij hele andere teksten herinneren toen Bosz nog trainer van Ajax was. Toen werd hij wekelijks neergezet als ‘’professor’’ omdat hij het zogenaamd allemaal had uitgevonden. Daarbij hebben zowel Bosz als Ten Hag hun assistent mogen uitkiezen, dus dat argument van Derksen gaat ook niet op. Verder vind ik Ziyech een goede speler en dat hele gedoe met dat rugnummer is niet goed gedaan, maar hoe Tadic hier neergezet wordt slaat nergens op. Dat Southampton (die volgens Gijp gedegradeerd zijn) blij is dat Tadic weg is, lijkt mij ook grote onzin.
15 -1
grannig mokum1
Precies D, die Derksen die gaat altijd met de wint mee, en hij wordt oud he dus vergeet achtig die opa
6 -3
jaribombari
Misselijk programma. Ze kunnen alleen maar praten over het colbertje van Perez, de botox van de boer, hahaha, de hoed van Memphis of de tattoo's van Elia hahaha. Die heeft gekleurde schoenen, die heeft een gekke stem, die heeft een lelijke vrouw hahaha, die stottert een beetje, die zit te veel op instagram, die zit te vaak bij de kapper enz... RTL boulevard is er niks bij. Ik kijk trouwens nooit hoor. Zap er soms wel eens voorbij.
10 -6
AjaxDude12
Onzin dat Ziyech beter is dan Tadic. Gezeik om het gezeik van Gijp. Heeft weer lekker wat om over te lullen hoor. Ouwe relnicht
8 -6
diamanti
Tadic is zeker niet beter dan Ziyech.
5 -3
Ajaxvooraltijd
Nou echt wel en 10x ook.
5 -1
diamanti
Wacht maar tot Tadic in Europa een keer achter een back aan moet of op snel hij een back moet passeren. Ik waarschuw je nu alvast zodat je straks niet schrikt.
3 0
gras
Was hij al weg of zou hij weggaan bij een geschikte club?

Gijp heeft hier 100% gelijk. Ziyech is de beste nr 10, werkt ook nog eens veel harder, en rugummers contracteer je niet weg. Die wijs je toe. Gijp had trouwens in alles gelijk.
4 -13
marrene
Iemand die Gijp in alles gelijk heeft is rijp voor het gekkenhuis.
1 -1
GinoAFCA
gijp zelf nooit wat bereikt
8 -9
ProfessorX
Jawel heel veel geld en een leven als een angsthaas .
Hij heeft smetvrees en is best autistisch aangelegd en ja ik ken hem persoonlijk .
0 0
CruijffiaansNouriaans
Ja gijpie - ouwe depressieduiker - 10 ging toch weg!
8 -8