Bergkamp niet meer op de bank als assistent

BartVeenstra, 29-06-2016 om 14:32, 14685 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Dennis Bergkamp zal in het komende seizoen niet meer op de bank zitten als assistent-trainer van Ajax. Dat vertelde Peter Bosz tijdens zijn eerste persconferentie als trainer van de Amsterdamse club. De oefenmeester gaf aan dat de beslissing vanuit Bergkamp zelf kwam. Zijn plek op de bank wordt ingenomen door Hendrie Krüzen.

'Hendrie (Krüzen) wordt een assistent zoals de anderen. Ik ken hem al heel lang, we hebben bij meerdere clubs samengewerkt. Hij zal zich natuurlijk aanpassen, dat zal geen probleem zijn. Hij werkt altijd goed samen met iedereen binnen een organisatie', stelt Bosz zijn assistent voor. 'Met alle stafleden heb ik van te voren afzonderlijk een gesprek gehad. Om te praten over hoe je werkt. Dennis (Bergkamp, red.) gaf mij aan dat hij een andere rol voor zichzelf ziet weggelegd.'

'Die rol zal niet meer op de bank zijn. Hij is wel een volledig lid van de staf, hij zal er bij iedere training bij zijn. Hoe en wat precies is iets tussen mij en Dennis. Hij vindt dat hij in zijn kracht moet werken en die van hem ligt vooral op het veld. Die rol zie ik ook zeker voor hem weggelegd', aldus Bosz, waarna ook algemeen directeur Edwin van der Sar zijn zegje deed. 'Bergkamp wil het traject van de A1 naar Jong en naar het eerste nog meer perfectioneren. Hij wil nog intensiever met de talenten bezig zijn.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MichelAngelo66
Goh, is het kwartje gevallen bij de heren? Verstandig.
Komt bij mij de vraag op... wie blokkeerde dat de afgelopen jaren?
0 -2
Pettersson1963
Ik heb Jopie nooit horen zeggen dat Bergkamp als een dood vogeltje op de bank zat. Jopie had geen enkele vorm van kritiek op de personen die hij naar voren schoof. Is het kwartje gevallen MichelAngelo66?
0 0
EVH
Ik word met de dag enthousiaster over onze nieuwe trainer.
En dat zegt wat, want hij was mijn #1 keus from the get-go
0 0
MosesD
Verstandige zet. Goed bezig bij Ajax. Nu nog 2 kanonnen!
4 0
Piejotter
Precies wat ik dacht toen ik onlangs las dat hij zich met de jeugd bezig hield. Prima toch?
1 0
gebruikersnaam
Ik vind het een erg goede keus om iemand verantwoordelijk te maken voor het proces Ajax A1-Jong Ajax-Ajax 1. aangezien Bergkamp vanaf het begin deel uitmaakt van de revolutie, niet durft te vliegen (en dus geen meerwaarde heeft voor op de bank) lijtk hij mij bij uitstek de peroon die dit zou moeten doen.
2 0
Harrie Nak
Respect voor de getoonde zelfreflectie.
1 -2
Suarez16_
Prima keuze. Als Bergkamp zich beter voelt als individuele trainer zonder op de bank te zitten op de zondag dan is dat prima. Verder zal Peter een betere samenwerking hebben als assistent met Krüze omdat ze mekaar goed kennen. Eigelijk zouden Marc en Edwin hun maatpak moeten vervangen voor een trainingspak en lekker hun plezier halen om jongens als Younes en Onana te trainen. Voor de centen hoeven ze het toch niet te doen en er lijkt mij niks leuker als oudvoetballer om elke dag op het veld te staan en jonge jongens dingen bij te leren. De tactiek en technische zaken kun je beter aan mensen overlaten die er verstand van hebben. Ze hoeven niet per se 200 wedstrijden in de BPL te hebben gespeeld, 70+ interlands en een CL hebben gewonnen.
0 -1
El Toro
Teveel kapiteins op een schip is ook niet goed. Daarbij denk ik dat het runnen van het technische/commerciële gedeelte een prima volledige baan is, dus invulling zo is goed. OT: Goede keuze lijkt me. Bosz werkt met in ieder geval 1 persoon waar hij bekend mee is en Bergkamp kan de talenten uit JA en Ajax 1 de stap helpen zetten naar die basisplaats.
1 0
AFCA.
Ik kan persoonlijk niet meer wachten! Ik heb het idee dat als Bosz zijn plannen en tactieken erin geslepen zijn, dat we dan echt de hele eredivisie ondersteboven voetballen.
3 0
ajax0916
Younes niet naar olympische spelen!!!! Top
0 0
Santiago
Younes niet naar OS
0 0
Sxndxr
Het begint zowaar weer op een normale voetbalclub te lijken met logische assistenten en duidelijke taken... Vraag me dan wel af waarom Dennis dat nu pas aangeeft en niet als tijdens FdB.
2 0
Wimmel
Voortschrijdend inzicht gok ik zo. Hieruit blijkt maar dat deze mannen zichzelf ook nog steeds evalueren.

In ieder geval een goed besluit.
0 0
TinussOptioneel
Ik gok dat Dennis stiekem een accountje heeft op AS, en kon lezen hoe menigeen erover dacht
0 0
AFCACBS410
worden me een partij achterlijke vragen gesteld zeg bij die persconferentie

gaat het over de EK deelname van Bosz zelf vroeger net...wat een kolder
4 0
NouriVandeBeek
Goede keus.
2 0
AIR-S
Goede beslissing!
5 0