Mazraoui met enkelblessure naar de kant bij Jong Ajax

JesseTH, 17-02-2020 om 21:50, 10224 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Noussair Mazraoui is maandagavond met een enkelblessure uitgevallen bij Jong Ajax. Na een minuut of zeventig voetballen ging hij bij het uitverdedigen een duel aan en leek hij door zijn enkel te gaan. Hij hinkte onder begeleiding van het veld af.

De Marokkaans international trad maandag met Jong Ajax aan tegen NAC Breda vanwege het uitblijven van speeltijd in Ajax 1. Sergiño Dest geniet momenteel de voorkeur van Erik ten Hag op de rechtsbackpositie en dus deed Mazraoui ritme op bij de beloften.

Mocht de blessure van Mazraoui daadwerkelijk ernstig blijken, dan voegt hij zich bij de al volle ziekenboeg van Ajax. Hakim Ziyech en Daley Blind keerden recent terug in Ajax 1, maar David Neres, Zakaria Labyad, Quincy Promes, Joël Veltman en Perr Schuurs zijn nog niet fit.

Tot op heden kwam Mazraoui in twintig wedstrijden in actie dit seizoen. Dertien keer deed hij dat in de Eredivisie, terwijl hij in de Champions League (inclusief kwalificatie) zesmaal speelde. De overige wedstrijd speelde hij in de TOTO KNVB Beker.

Denk jij dat Ajax met 0-1 wint op bezoek bij Getafe? Zet in en krijg 8,40 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax114
Het zijn wel een beetje slapzakken allemaal hoor. Kunnen ook weinig hebben met Neres voorop.
0 -5
Hans Kraay Jr.
Aldus onze reaguurder vanaf zijn fauteuil.
3 0
JoelEmbiid
Als ik mij niet vergis is Nico geschorst donderdag. Ben heel benieuwd hoe Ten Hag dit nu wil gaan opvangen zonder Nous....
0 -4
Hans Kraay Jr.
Nico staat op scherp is niet geschorst.
0 0
FreddyAX
Nous lijkt steeds meer weg te zakken,erg jammer.
2 -2
Ajax27
Omdat ie geblesseerd raakt in een wedstrijd zakt ie steeds verder weg? AS logica... man man man... zucht.
1 -3
Dennis129
Ik begreep oprecht niet dat je hem in zo een potje opstelt. Is dat niveau allang ontgroeid. Daarnaast had je hem prima tegen RKC op kunnen stellen had Dest ook even wat rust gehad met die enorm drukke periode die nu is begonnen. Het gebrek aan rouleren wanneer het kan blijft me verbazen.
1 0
Ajax27
Ritme.
1 0
ST
Sneu voor Nous. Wordt maar niet fit en laat staan in vorm.
2 -1
Ajax95Duivendrecht
Dit jaar is het wel ongelofelijk hoeveel blessures we hebben. Het houdt maar niet op.

Met alle spelers die er dit jaar op enig moment uit hebben gelegen, kun je zowat een heel elftal vullen.
2 0
Labrador
Die is altijd gebleseerd.
0 -4
Boer Gijs
Door je enkel gaan is toch niet gelijk een enkel blessure?
0 0
PierreHeno
Meestal leidt dat tot bandletsel = weken er uit. Tenzij je opgerekte banden hebt dan hoeft er nog niet meteen een bandscheuring te zijn maar heb je sowieso al een instabiel enkelgewricht. Bij hinkend van het veld afgaan weet je zo goed als zeker dat er bandletsel is opgetreden. Binnen minuten dikke pijnlijke enkel (= bloeding) duidt op bandscheuring . Toenemende zwelling pijnlijke enkel na ~10 minuten is bandletsel waarbij geen of kleinere bloedingen optreden. Hersteltijd inclusief wedstrijdfit worden is minimaal 4-6 weken.
4 0
Boer Gijs
Dank voor je uitleg
0 0
Ajax_026
ijs erop niet janken paar dagen rustig aan doen veel omhoog leggen week later aftape halve wedstrijd spelen en 2 weken later gewoon weer basis. Welkom bij amateur voetbal.
0 -4
PierreHeno
Dat gebeurt inderdaad vaak in het amateurvoetbal. Groot nadeel daarbij is dat het bandletsel onvoldoende geneest en de banden er door opgerekt worden ( want te vroeg volledig belast) en het signaal dat bij oprekking van de betreffende enkelband het reflex signaal dat via het ruggenmerg verloopt te laat wordt gegeven en de corrigerende spieractie pas wordt ingezet wanneer de enkel al dusdanig 'slagzij' heeft gemaakt dat die niet meer door de spieractie kan worden voorkomen. Meest voorkomende enkelletsel is het z.g. 'inversie trauma' waarbij de enkel naar binnen klapt en de buitenste enkelbanden beschadigd raken. In de volleybalsport gebruiken ze tijdens wedstrijden z.g. malleolus locks waarbij de enkel met een kunststofbrace a.h.w. wordt vastgezet zodat bij het neerkomen na een sprong je beschermd bent tegen het 'dubbelklappen' van je enkel. In de skisport zit de enkel natuurlijk volledig vast in de skischoen met als groot nadeel dat alle inwerkende krachten op het kniegewricht komen te staan en kruisbandletsel daardoor veel vaker voorkomt omdat het enkelgewricht niets meer kan opvangen. Resumé: voor het behoud van een stabiel enkelgewricht is een volledige genezing na zo'n 'inversie trauma' erg belangrijk. Zeker in de topsport want je carrière kan er van afhangen.
0 0
Hans Kraay Jr.
Dat gebeurd alleen bij mensen met zwakke enkeltjes. ;)

https://m.youtube.com/watch?v=CUmsUm0TwZo
0 0
Ajax27
Haha dit dus. Je hoort oud profvoetballers ook vaak zeggen dat ze vroeger jarenlang ieder wedstrijd speelde met kleine pijntjes. Hoorde er gewoon bij als je 3 wedstrijden per 7 dagen speelde. Pijnstiller erin en door. Maar wie zijn dan de voorzichtige? De spelers, of de medische staf? Tjah, feit blijft dat diezelfde spelers vorig jaar allemaal niets hadden en weten wat voor moois het hen toen heeft gebracht
0 0
Boer Gijs
Ook bedankt!
0 0
MPAjax
bedank de nac spelers maar want die hielde niet in
0 -4
DaarHoordenZijEngelenZingen
Godverdomme het houdt maar niet op met die blessures...
2 -2
Duif63
Het is ook de goden verzoeken om een eerste elftal speler in zo'n kutwedstrijdje op te stellen.
6 -2
Westerpark1982
Was zijn knie! Niet zijn enkel.
0 -3
Mikee
Hopelijk valt het mee. We zullen iedereen nog keihard nodig hebben om 3 prijzen te winnen dit seizoen.
5 0
NR9
Dom om m met jong Ajax te laten meedoen als je als zo dun in je verdedigers zit. Jong Ajax eerste helft zoveel beter. Tweede helft geven ze het helemaal weg. Schrijf kampioenschap maar op je buik
4 -9
Joseph
Die jongen moet aan zijn minuten komen, logisch om hem hier te laten spelen.
6 -2
PierreHeno
70 minuten is onder de huidige veldomstandigheden te lang wanneer je de enige reserve bent voor de RB positie a.s. donderdag en de 27e. Onnodig dan risico te gaan nemen met je enige stand-in.
3 -3
Superjodeuh
Ja laat hem lekker op de bank zitten en geen wedstrijdritme opdoen
2 -1
Arek Milik
Ik laat er geen traan om... hij heeft al tijden niet zijn niveau! Dest is beter!
2 -29
PetrusKeizer
we zullen er ook geen traan om laten als je hier ophoepelt. maar ja, jouw type blijft lekker hangen, he, Arie Zielik.
0 0
PierreHeno
Meen je dit nu ècht ...of denk je zo 'stoer' over te komen? Je besmeurt bovendien Arek Milik's naam met dit soort reacties via zijn 'logo'. Stop ermee.
3 0
AlexIbarra
En hoe komt hij weer op niveau? Door geblesseerd te zijn?
2 0