'Qua intelligentie geen zorgen bij Ziyech'

BVeenstra, 08-11-2019 om 13:45, 13937 views, AS |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag is zeer te spreken over Hakim Ziyech als 'nummer tien' in de huidige formatie van Ajax. De trainer koos er in de afgelopen wedstrijden vaak voor om behoorlijk aanvallend te spelen met Ajax, waarbij Donny van de Beek als 'controlerende middenvelder' speelde.

De trainer van Ajax wilde al langer spelen in deze formatie, maar kon dit door omstandigheden niet eerder doen. 'Het was het plan al voor APOEL, totdat Donny op de training uitviel. Zo ontstond het. Toen Donny geblesseerd was, heeft Hakim ook al "op tien" gespeeld.'

Tot voor kort koos Ten Hag er in de Champions League vaak voor om met Edson Álvarez als extra middenvelder te spelen, maar tegen Chelsea - zeker niet de minste tegenstander - koos Ten Hag er ook voor om zeer aanvallend aan te treden. 'Ik heb naar de analyse gekeken en gezien de manier van druk zetten van Chelsea hebben wij gekozen voor voetbal van achteruit met Nous (Mazraoui, red.) en Donny (Van de Beek, red.).'

Dat Ziyech als nummer tien de balans eventueel zou verstoren, gaat er bij Ten Hag niet in. 'Qua intelligentie maak ik me bij Hakim geen zorgen. Als aanvallende voetballers verdedigende discipline hebben, kunnen ze altijd samenspelen', aldus Ten Hag, die zijn opstelling nu moet wijzigen door de zware blessure van David Neres. 'Ik heb wel wat in gedachten, ja. Maar nee, dat kan ik niet delen.'

Denk jij dat Ajax met 3-1 van FC Utrecht wint? Zet in en krijg 8,70 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Maar nee, dat kan ik niet delen, zegt Eric. Dat is een dubbele ontkenning en betekent dat hij het wel kan delen. Dus in het vervolg maar: "Maar ja, dat kan ik niet delen".
0 0
Babangida83
Debuutje voor Traore
0 0
oudzuid2
fijn dat de redactie de achternamen er even bij zet :D
0 0
RusselWestbrook
Dest op rechtsbuiten dit weekend.

Waar kan ik dat wedje plaatsen? :p
0 0
Web
Je kan maar zo gelijk hebben
Dan blijft het systeem intact
Ik hoop niet dat hij terug valt op Huntelaar, die moet je als invaller houden
0 0
trainerdv
10, flank, controleren. Het zijn allemaal richtlijnen, geen vaste posities. Bij de 4-1 van Donny kwam hij 'gewoon' als een aanvallende middenvelder mee met de counter (wat controlerende spelers zelden doen) en gaf Ziyech gewoon vanaf rechts de pass. terwijl en 10 zich zogenaamd in de as hoort te begeven. De spelers voelen elkaar goed aan en de verdedigende taken als 10 en rechtsbuiten werden ook vaak per situatie door iemand anders uitgevoerd. Zo ver is Ajax al. Nu zonder Neres zal Ziyech weer officieel rechts spelen, maar in de praktijk zal er weinig veranderen
2 -1
Koningtoto
Ik wil iedereen die Ziyech op 10 wil houden 1 vraag stellen: Is Ziyech zwervend niet beter dan op 10?
0 0
godenzonenssuper
Vind ik niet, Ziyech is gewoon het 'brein' dat centraal hoort.
Ik zie aan zijkanten liever mensen met meer snelheid en echt die 1 vs 1 passeeractie (Neres, Promes etc)
0 0
Web
He? Ik ben het met je eens
0 0
Ajax27
Wat is zwervend? Je kunt op iedere positie zwervend spelen, al is het niet overal in het veld erg handig. Je kunt een zwervende spits zijn, buitenspeler, een zwervende speler op het middenveld. Hoe noem je het gehobbel van Frenkie vorig seizoen van links naar rechts van voor naar achteren. Die had ook geen vaste positie. Het gaat erom hoe je de positie invult. Tegen Ziyech zullen ze niet zeggen... doe maar net zoals vd Beek continu de diepte opzoeken, zorg dat je zoveel mogelijk in de 16 komt en veel scoort. Ten Hag kent de sterke kanten van Ziyech als geen ander. Ziyech krijgt hele andere taken als 10 en vult het dus ook heel anders in.
0 0
Koningtoto
Zwervend op rechts, dan speelt hij tussen de linies, en is dodelijk in de combinatie met Dest of Mazraoui. Begrijp me niet verkeerd, ik vond hem echt buitenaards tegen Chelsea, maar zonder Neres verandert de hele zaak wel enorm.
1 0
Web
Op 10 zwerft hij ook, de wisselwerking voor in is zo goed, telkens alle posities goed bezet
Kan niet anders op daar moeten ze heel veel op trainen, want dat is helemaal niet zo makkelijk
1 0
Pauw
Er zijn nog altijd mensen die beweren dat Ziyech niet betrouwbaar zou zijn bij het meeverdedigen. Waanzinnig. Zelden zo’n vedette zo veel ‘vuile’ meters zien maken.
5 0
Redrum
Ziyech en Ajax zijn een match made in heaven. Hij heeft zoveel lef, creativiteit en dreiging in zijn spel, maar combineert dat tegelijkertijd met ontzettend veel arbeid, ook vooral in verdedigend opzicht. Dat hij dan af en toe wedstrijden heeft dat hij veel ballen inlevert neem ik dan maar voor lief. Voor Ajax is Ziyech goud waard.
2 0
Eltjo
Helemaal mee eens. Geen enkele andere spelers bij Ajax die dat doet zoveel als hij voor mijn gevoel.
2 0
Redrum
Hakim hoort op 10. Je meest creatieve en briljante speler hoort op 10, zo simpel is het. Ook nu Neres geblesseerd is moet Hakim op 10 blijven.
4 0
Ajacied33
Ja, dat hoop ik dus ook. Komt ons voetbal alleen maar ten goede
2 0
Redrum
Precies. Zo'n speler hoort op 10 te staan. Hij heeft al veel vaker bewezen dat hij daar op zijn best is. Hakim wegstoppen op rechtsbuiten vind ik doodzonde.
1 0
JariHeijden
Toch werkte dat vorig jaar fantastisch.
Ik vind ook dat dit jaar het elftal het best rendeert met Ziyech als 10. Maar vorig jaar stond het perfect met Ziyech als rechtsbuiten (hangend rechtsbinnen).
0 0
Redrum
Vorig jaar werkte dat inderdaad prima en Ziyech is als rechtsbuiten natuurlijk nog steeds een fantastische voetballer voor Ajax, maar het hangt een beetje van je andere middenvelders af denk ik. Nu Lasse en Frenkie er niet meer zijn liggen de verhoudingen anders.
2 0