Ten Hag: 'Voetballend stap voorwaarts gezet'

BartVeenstra, 29-08-2019 om 07:25, 7335 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag is ontzettend trots nu Ajax voor het tweede jaar op rij via de voorrondes het hoofdtoernooi van de Champions League heeft bereikt. Daarnaast vindt de oefenmeester dat Ajax voetballend stappen heeft gemaakt.

'Dat we er weer staan is toch uitzonderlijk. Het komt niet zo vaak voor dat een Nederlandse ploeg via de kwalificatie in de Champions League komt en wij doen het voor het tweede jaar achtereen. Een groot compliment aan de ploeg, er zit een geweldige mentaliteit en spirit in de ploeg', zegt Ten Hag bij Ziggo Sport. Hij is blij met de manier waarop de wedstrijd werd aangepakt. 'Zeker na vorige week. We hebben vandaag voetballend een stap voorwaarts gezet.'

Vorige week eindigde het duel in een 0-0 gelijkspel en Ten Hag noemt dat een 'goed', maar ook een 'gevaarlijk' resultaat. 'Bij 1-1 lig je eruit, dus je moet heel goed georganiseerd en gefocust spelen. Je kunt domineren, maar er toch uit liggen. Dan is het heel bitter dat de 2-0 uit een goed ingestudeerde vrije trap je niet toekomt. Een mentale tik, maar met de mentaliteit en weerbaarheid zit het in deze groep goed. Na de 2-0 werd het een stuk makkelijker.'

Ajax trad in de returnwedstrijd tegen APOEL Nicosia aan met spelers op een andere positie. Zo speelde Daley Blind vanwege zijn voetballende vermogen vanuit de verdediging en stond Lisandro Martínez op het middenveld. 'Martínez kan ook uitstekend op het middenveld, al is er nog veel lucht naar boven. Of het voor herhaling vatbaar is? We kunnen hierin variëren. Afhankelijk van de tegenstander kijken we waar we ze pijn kunnen doen. Dat Daley er vandaag helemaal stond en vorig jaar ook op dit niveau leek me duidelijk.'

Ook over Edson Álvarez en Hakim Ziyech is Ten Hag zeer te spreken. 'Álvarez groeide in de wedstrijd. Het was mooi om te zien hoe ze met elkaar bezig waren op het middenveld. Het stond organisatorisch gewoon uitstekend. Ook aan Hakim een groot compliment. Hij was de sterkhouder en gaf leiding. Voetballend leed hij weinig balverlies en op bepaalde momenten was hij creatief en beslissend.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cello
Ik geloof, dat ik één van de weinige ben, die spelen met Alvarez op het middenveld wel okay vond.

Eerder deze maand refereerde ik al aan het feit dat ie op de Gold Cup afgelopen zomer ook niet verkeerd presteerde.

Gisteren, tijdens zijn eerste wedstrijd in de basis, speelde hij gewoon goed hoor. Tuurlijk....hij is niet heel verfijnd in zijn manier van bewegen, maar hoeft dat ook niet echt te zijn vanuit de controlerende rol op het middenveld.
Soms denkt ik dat velen hier op het forum het liefst alleen maar creatievelingen op het middenveld willen hebben à la Frenkie oid.
Maar dat kan helemaal niet!. Het draait namelijk wel degelijk om balans op het middenveld en eigenlijk binnen het gehele team.
Gisteren zagen we een Alvarez, die geen gekke dingen deed, die de bal inleverde bij degene die juist wel voor creativiteit moeten zorgen....zoals Ziyech, Tadic en Neres.
Daarnaast kon je ook duidelijk zien, dat hij heel erg oplette dat hij positioneel goed bleef staan (er vielen geen ruimtes op het middenveld, waar dat eerder in Nicosia nog wel het geval was, want nu stond Alvarez er).
Duidelijk....het kan nog heus beter, daarvan ben ik overtuigd. Maar langs de andere kant.....hoeveel wedstrijden heeft ie gespeeld in Ajax-1?. Laat staan bij Ajax op het middenveld.

Nee. Anders dan de meeste anderen op dit forum ben ik wel degelijk positief over Alvarez op het middenveld en zie ik wel degelijk de potentie daar.

Waar ik verder wel graag wat zie veranderen is mbt Veltman. Die grossiert imo toch echt teveel in het maken van veelal onnodige overtredingen, zo ook gisteren weer. Dan zie ik liever Perr Schuurs daar. Niet zo zeer, omdat die dan geen fouten zou maken, want dat zal ongetwijfeld wèl het geval zijn....maar meer omdat in Schuurs nog wel groei zit en dat ik dat niet meer zie bij een Veltman.

Dus Schuurs voor Veltman zie ik wel zitten èn als dan straks Van de Beek weer beschikbaar is dan zie ik Hunter weer vertrekken uit basis, Tadic weer spits, Ziyech naar re. buiten. Middenveld met Martinez, Alvarez en Van de Beek.
2 0
Simpelishetmoeilijkst
Ten Hsg heeft gelijjk; Álvarez groeide enormity in de wedstrijd, en ik denk dat die jongen het prima zal gaan doen bij ons, maar uiteraard ksnkert m n er weer listing op los.
0 0
AnsB
Incidenteel is deze opstelling (middenveld) inderdaad een goed idee, maar zodra de tegenstander ervoor zorgt dat juist Martinez en Alvarez de ballen niet meer kwijt kunnen aan de creatievelingen, heb je een probleem. Al denk ik dat Martinez op den duur wel meer te bieden heeft (hij is technisch zeer onderlegd, blijft koel en kan een mannetje uitspelen, maar hij moet nog wennen aan de combinaties met, looplijnen e.d. van de voorwaartsen).

Ik denk juist dat Alvarez geschikt is als centrale verdediger, naast Blind of Martinez. Hij brengt fysieke kracht, rust aan de bal, is nauwkeurig in zijn passing en hij is op zijn kwaliteiten als verdediger gescout bij mijn weten. Schuurs en hij kunnen rouleren en samen uitvechten wie uiteindelijk de beste is. En Alvarez kan dan incidenteel als controleur spelen - mede afhankelijk overigens hoe het middenveld er überhaupt uit gaat zien (punt naar voren of naar achteren?).
In mijn optiek is het ideaal als TH met beide veldbezettingen gaat spelen en het laat afhangen van de wedstrijd, de beschikbaarheid (blessures, schorsingen) en vorm van spelers wanneer, wat het beste is.
1 0
AFCA1961
Prima post waar ik het volkomen mee eens ben. Veltman steeds in de basis dat kan toch echt niet als je de ambities hebt om Europese subtop te zijn.
Met jou elftal staat er het best mogelijke team, ik zou het precies zo doen waarbij Dest inmiddels al wel beter is dan Nous.....
0 0
Lazell
Als je 1 speler op het middenveld die overdreven gezegd niet kan voetballen, doet er dus 1 speler minder mee in de aanval. Dat kan niet. De filosofie is zo veel mogelijk voetbal, zodat we niet onder druk gezet kunnen worden. We hebben nota bene Blind als centrale verdediger en Mazraoui als back. Zelfs onze keeper moet mee kunnen voetballen. Dan kan een dissonant op zowat de belangrijkste plek op het veld niet.
0 0
Aspers73
We hebben met Alvarez iig lengte en body op het middenveld.
0 0
Cupmetgroteoren
Vind het onterecht dat er opnieuw op ten hag wordt ingehakt door de media na deze wedstrijd. Vorige wedstrijd maakte die vreemde keuzes, maar nu eigenlijk logische opstelling. Ten hag heeft zijn uitstraling niet mee, en dan word je gepest. Het is pestgedrag van de media zoals dat ook op het schoolpleintje gebeurt. Derksen is een pestkop en Driessen is typisch zo'n persoon die meedoet met de bully.
0 0
Lazell
Je geeft ze te veel eer. Je doet net alsof TH het wat kan schelen wat een stel roddelnichten roeptoeteren.
0 0
Simpelishetmoeilijkst
Heel mooi commentary!
0 0
Babangida83
We moeten Ten Hag toch een compliment geven. Hij heeft zijn elftal op 8 plaatsen gewijzigd en dat vergt moed. Als het fout was gegaan, was iedereen over hem heen gevallen. Blij dat hij het gedaan heeft, en blij dat hij daar de moed voor heeft.

En ja, je kunt het op het middenveld plaatsen van Blind ook een blunder noemen, omdat je je hele as overhoop haalt en vooral je centrale blok (ik vind dat echt een blunder). Maar ik ben erg blij dat zijn ego niet te groot is om het dan weer terug te zetten naar hoe het wel zou moeten.
2 0
AnsB
Zo, fase 2 is nu aangebroken. Eindelijk. Nu kan er - zonder die directe druk van CL halen en late instromers weer op peil krijgen - écht worden gebouwd aan het nieuwe team.
De posities van Blind en Martinez vind ik inderdaad inwisselbaar. Beiden hebben zowel verdedigende als opbouwende kwaliteiten (allebei ook een goede inspeelpass). Blind is nog wat slimmer en beter ingespeeld op de voorwaartsen (logisch want hij speelt al veel langer met ze) en bij Martinez moet dat nog even worden afgewacht.

Alvarez zie ik toch vooral als verdediger (zoals hij zich tot nu toe presenteert in elk geval, want daar is nog weinig creatiefs aan te zien; wel veel rust en een behoorlijk zuivere passing). Maar als je met de punt naar achteren gaat spelen, zou hij wel weer in aanmerking komen voor controlerend middenvelder, en dan is Martinez zijn (tot nu toe betere) concurrent. Hoewel Marin daar misschien ook kan spelen (de berichten daarover zijn tegenstrijdig).

Maar als TH volhardt in de dubbele zes, dan is Van de Beek de enige echte kandidaat voor de tweede controleurspositie, in elk geval in deze fase, zolang Marin nog niet overtuigt en zelfs ronduit slecht speelt in sommige wedstrijden.
Toch hoop ik dat TH ook - al was het maar voor de flexibiliteit en je hébt nu eenmaal veel multi-functionele spelers - gaat spelen met de punt naar achteren.
Idealiter heb je voor beide veldbezettingen een ingespeeld team. Dan kun je veel meer variëren, afhankelijk waar in een specifieke wedstrijd de beste kansen en kwetsbaarheden liggen.

Een bijkomend voordeel is dat je veel gerichter kunt rouleren, b.v. met een 10: spelen met Van de Beek en Blind/Martinez als controleurs en dan Promes, Tadic, Ziyech, Lang, of Neres ervoor.
En spelend met een 6: Martinez of Alvarez als controleurs en Promes/Lang en Van de Beek/Ziyech ervoor.

Enfin, er is nu fase 2 is aangebroken hoe dan ook ook meer ruimte/rust om spelers als Lang en Traoré speeltijd te geven.
1 0
Rentokill
Wat ik ook zo briljant vond gister (sorry, ik heb in tegenstelling tot vd Gijp en zn fans wel genoten) is hoe ze bij vrije trappen van de tegenstander nu 10 meter naar voren stonden (t.o.v. vorige week) om de koppers uit te schakelen.

Je zag ook toen dat na de eerste keer goed ging dat ze met zn allen naar Onana liepen en m complimenten gaven voor de regie daarin.

Er worden wel degelijk stappen gemaakt.
2 -2
Babangida83
Ook bij vrije trappen in aanvallend opzicht. En Ziyech kan vanaf links echt hele gevaarlijke ballen geven. Daar maak je eigenlijk 2 goals uit.
0 0
Sterspeler
Kwamen in dit geval van rechts. 2e trap was van Huntelaar. Of doel je op de afgekeurde goal?
0 0
Joker
Te veel bier gedronken, ik zou zweren dat het van rechts kwam, ik word te oud
0 0
michaellaudrup
Ik vind Blind geen cv en Alvares geen middenvelder, ik zou Martinez ruilen met Blind en Veltman met Alvares. Zou ik wel een verdedigende middenvelder erbij zetten. Desnoods kopen, een type Davids of de Nigel de Jong.
0 -6
Rentokill
Die speelden gister. Elke aanzet tot counter van hun werd meteen 'kalltgestellt'.
0 0
Web
Dan zou ik liever een Michael Laudrup zien
Nee joh, wij hebben toch al types als Davids
Alvarez en Martinez
0 0
Cruijffthebest
Middenveld blijft het zorgenkindje van Ajax, te weinig creativiteit, daar moet echt wat gebeuren.
We spelen CL, maar geloof voor geen meter dat we de poulefase doorkomen met deze selectie.
Alvarez wil op het middenveld spelen, maar komt daar gewoon voor te kort, simpel.
Het liefst zie ik een Propper/Olmo komen.
3 -2
Simpelishetmoeilijkst
Breng jij die twee maar naar Amsterdam. Hoop dat je Genoese spaarcentjes hebt.
0 0
Web
Met Promes, Tadic, Ziyech, Neres en Donny voorin en op het middenveld voetballend vermogen genoeg, ook achterin met Dest, Mazraoui, Blind en Tagliafigo
0 -3
WouterBerg83
Nog meer aankopen? Voor iemand met Cruijff in zijn naam.....
Te weinig creativiteit? Met Hakim en Donny heb je toch een beste hoeveelheid creativiteit lopen daar. En dan is het om het even waar Hakim opgesteld staat, duikt toch overal op.

Dan heb je dus twee creatieve, aanvallende middenvelders lopen. Met Martinez / Alvarez heb je dan nog een verdedigende middenvelder voor de balans. Aangezien deze twee jongens er pas net bij zijn kun je over hun capaciteiten nog niet oordelen, maar op basis van fysiek Martinez op het middenveld als controleur (gaf gisteren ook weer een aantal geweldige passes over grote afstand) en Alvarez achterin naast Blind.
0 -3
Rentokill
Dat pagepapegaai altijd. Hoezo was dit middenveld niet Creatief. De meest denkbare creatieve speler in NL stond op 10!

En ja er stonden 2 poortwachters om de counter eruit te halen achter hem. Maar das met het oog op zo'n counterploeg het juiste ding om te doen.

Je creativiteit moet dan van andere kanten komen. Tagliafico en Dest vulden dat goed in.
3 -4
vincent_DV
Heb je niet gezien hoeveel moeite de verdedigers hadden om de bal kwijt te raken, waarom? Omdat je te weinig creatieve mensen hebt voor je verdediging, dat had je vorig seizoen veeeeel meer. Je hebt nog een tussenstation nodig tot inderdaad de creatieve Ziyech, Neres en Tadic alleen met Martinez en Alvarez gaat dat vrij stroef omdat het nou eenmaal verdedigend ingestelde spelers zijn.
3 0
Cupmetgroteoren
Je hebt jensen, lang en ünuvar in de jeugd rondlopen. Niet genoeg voor jou?
0 -2
Babangida83
En Veltman centraal helpt daarbij ook al niet. Als je Alvarez daar neerzet, dan krijg je ook al veel meer voetballend vermogen van achteruit. Dan Donny op één van de twee zessen en je bent qua voetballend vermogen al een stuk verder. Donny is van origine geen nummer 10, al doet hij dat voortreffelijk. Maar dat geeft dus de flexibiliteit om hem een linie naar achteren te zetten.
0 0
Rentokill
Nee, dat heb ik niet gezien. Ik vond de opbouw gister goed. Het feit dat Ziyech zoveel aan de bal kwam en zn gang kon gaan zegt genoeg. Maar dat is logisch.
0 0
Babangida83
Totdat die Cyprioten hoger gingen staan.
0 0
Schip
Over onzinnig gepapegaai gesproken.

Je hoeft helemaal niet twee puinruimers te hebben. TH had gewoon geen andere opties dan dit zo in te vullen.

Het enige dat je 'moet' bij een counterploeg, is druk op de bal houden en het speelveld klein bij balverlies. dat kun je net zo goed met types als Schone en Frenkie, zoals je misschien vorig jaar hebt gezien.

Of Schone alles goed beliep is een tweede. Vooraf is ingeschat dat Blind op 6 kon, zoals hij ook al tegen Bayern uit liet zien. En zijn eerste wedstrijden dit seizoen. Dat was een juiste inschatting. Maar als het achterin stuurloos wordt zonder communicatie en Blind moet naar achteren, terwijl je voor je die beslissing neemt ook al Schone verkoopt op een moment dat je denkt dat Blind nog wel op 6 blijft, dan heb je niemand meer voor de controleurs positie.

Daar loopt het technisch beleid spaak. Martinez kan op 6 als er een opbouwer naast komt. Ik zie geen alternatief naast Donny. Alvarez schiet tekort in zijn passing. Naast Blind zetten.
0 0
Rentokill
Ten Hag had heel veel andere keuze. Niet voor niets zaten alle kranten en mede forumgenoten ernaast met deze opstelling.

De optie om het juist zo in te vullen was geen noodzaak maar een slimme tactische aanpassing aan de (counterende, duelkrachtige) tegenstander.
0 0
Yeshyeshyall
Wel goed punt dat er weer een team aan zit te komen, in spirit. Dat is toch wel een basis voorwaarde voor succes en iets waar Ten Hag blijkbaar erg sterk in is. Ondanks de concurrentie een groep creëeren die voor elkaar en met elkaar wilt vechten en winnen
4 0
Sterspeler
Vroeger moesten we maar verkopen omdat mensen anders gingen klagen op de bank. Tegenwoordig wil iedereen onderdeel van het succes zijn. Dat maakt denk ik ook het verschil.
0 0
Luck76
Ik zou Ziyech ook op het middenveld laten staan. Dan heb je in ieder geval een creatieve middenvelder. Maar ja, Ziyech en Donny samen op het middenveld gaat ten Hag waarschijnlijk niet doen, want dat vindt hij te aanvallend.
3 0
ETM
Hij was op papier de 10, maar in de praktijk ging hij veel zwerven. En dan is hij op zn best, was ook nog eens in zeer goede doen.
0 0
MickS
Ik denk ook dat die twee elkaar dan continue on de weg gaan lopen.
0 -2
Schip
Ik zou werkelijk waar niet weten waarom. Dat is gewoon een punt naar achteren. En anders kun je overwegen de rol van Donny te veranderen, door hem naast Martinez te zetten met de vrijheid af en toe diep te gaan.
0 0
ETM
Toch weer een journalist die de prestatie onderuit wil halen met 'het is maar Apoel- argument'. Volgens mij had Ajax t vorig jaar makkelijker bij Madrid op bezoek, dan bij Standard Luik.

Twee samenhangede misvattingen; 1. een trainer is zo goed als zn materiaal.

Dat is populaire nonsens. (fav uitspraak van Derksen) Veel supporters (hoewel nooit allemaal met elkaar eens) denken vaak dat er 1 formule is naar succes, nl de 'juiste' opstelling. Vaak verklaren zij het wel en wee van een wedstrijd aan de hand van die veronderstelling. De zogenaamde analisten beamen dat: "poppetjes op de goede plek zetten".
Dat er voor iedere positie een afweging moet worden gemaakt die een weerslag heeft op korte en lange termijn is een vervelend gecompliceerd gegeven voor de aanwezige 'sentimenten'. "Marin deed het niet goed dus had hij nooit opgesteld moeten worden." Etc.
Dat een succesvolle formatie zich 'vormt' en niet laat maken. Een gecompliceerd gegeven voor de aanwezige sentimenten.

Concluderend, de enige consequente benadering is een trainer verantwoordelijk houden voor het falen en voor de successen. Daarbij lettend op 'spelontwikkeling'. Wedstrijden hebben een verhaal, en wedstrijden hebben te samen verhaal.

2. Krachts verhoudingen (zeker in Europa) puur laten bepalen door transferwaardes.

Een speler is als hij om 21:00 aftrapt namelijk ook waard wat hij op dat moment op het veld waard is. En het team is waard wat het als team waard is. Daarnaast kun je je ook afvragen waarom de transferwaardes van spelers zo hoog of laag liggen. Veel spelers bij Ajax zijn veel waard 'doordat' zij spelers van Ajax zijn. Bijv een Ajax dat heel succesvol is.

Een grote, in massa-media vaak onderbelichte, rol in krachtsverhoudingen is de mate waarin de uitvoering klopt tov de speelwijze en de speelwijze tov de tegenstander. Daarom zijn Europese wedstrijden vaak niet al te makkelijk te voorspellen.

Men hoeft niet zo oppervlakkig naar voetbal te kijken, maar men wil het vooral graag. Gaat ook op voor supporters die denken geweldige trainers te zijn omdat zij weten dat de opstelling A B of C moet zijn.
1 -1
Bounce77
Beste gelopen hoor, ze hebben gedaan wat moest gebeuren, 2x gescoord, met nog een paar hele grote kansen waarvan één afgekeurd, vrijwel geen kansen weggegeven met name door het hoge druk zetten. Niet te vergeten dit alles met een team wat nog heel erg zoekende is en zelfs een speler die voor het eerst in de basis stond. Tegen een ploeg die absoluut niet kwam om te voetballen zelfs niet toen ze achterstonden.
0 0
Klasseman
Weer zijn we dankzij TEN HAG geplaatst. Deze man is een geschenk voor Ajax. Wat een geweldig inzicht heeft hij toch. Met gedegen klasse voetbal werd de tegenstander opgerold.
2 -2
RayJordaan
Met alle respect, zo goed was het niet tegen een armoedige tegenstander.
3 -2
Spitz
Moet ik jou serieus nemen? Echt niet. Dit zijn KUT ploegen om tegen te voetballen. En laat Ajax net 2 van deze ploegen treffen in de CL. Vorig jaar hadden ze Sturm Graz, Standard Luik en Dinamo Kiev. Allemaal voetballende ploegen. Daarbij heeft Ajax het afgelopen seizoen de voetbalwereld verbaasd en daarbij ook alle voetbalelftallen in Europa. Zodra ze tegen Ajax loten, passen zij zich aan. Zie PAOK en PAOEL. De CL is iets magisch. Daar doe je alles voor om het te bereiken. Vooral je het voetbal onmogelijk te maken! Maar het niveauverschil van de buitenlandse ploegen in vergelijking met de Nederlandse ploegen is al stukken kleiner geworden. Als je een slechte dag hebt vlieg je er uit. Zie Utrecht in Mostar. Ook een nietszeggend ploegje zogenaamd! Laten we hier in Nederland vooral wat meer respect tonen voor de tegenstander. Want niet alleen ik zeg dat, maar ook Stam, van Bommel en ten Hag. Daarbij stond er een enorme druk op de club Ajax, de staf en de spelers. Ze wilden graag in de CL. Maar je moet er wel iets voor doen. De tijden van makkies, zijn echt voorbij.
5 0
Joseph
Als Donny nu de positie van Martinez of Alvarez over neemt en Schuurs de positie van Veltman, wat ik ten Hag voor beide wel zie doen, heeft hij opeens iedereen op de juiste plek staan..
0 -1
talent020
wat ik alleen niet snapte is waarom Alvarez steeds bij de corner vlag ging staan voor de korte corner, met zijn lengte en duelkracht is hij een gevaar in de lucht, maar wellicht dat iemand anders er wel een logische verklaring voor heeft?
3 0
UltimateKaos
Dat was bij die vrije trap(waar alvarez scoorde) ook het geval. Eerst stond hij bij de bal en toen op het laatste moment dacht hij dat hij toch maar richting de 16 moest gaan. Vervolgens kopt hij de bal er gelijk in. :)
0 0
Klasseman
Was een geniale vondst van Ten Hag om de tegenstander in verwarring te krijgen en dat is gelukt gezien de uitslag
1 -1
altijdwelwat
Erik weet dat we tegen een ploeg van het niveau onderkant Eredivisie speelde ? Als je een ploeg wijzigt op 8 posities in de wedstrijd van het jaar ( tot nu toe) ben je geen tactisch meesterbrein , maar enorm zoekende. Onze achterhoede was gemiddeld 1.76 , dat kan tegen deze rommelploeg , maar veel succes tegen Liverpool en Bayern München.
2 -6
MickS
Jij snapt het!

Oh wacht....

Pfff
0 -1
ETM
Jij weet dat wat je over Apoel zegt niet klopt?
Erik is idd zoekende. Heel bijzonder allemaal.
1 -1
ajaxxcied4life
Je voelt de problemen in de groep. Een Tadic en Ziyech in hun schuttersputjes wachtend op het moment waarop zij Ten Hag het genadeschot kunnen geven. De relaxte Ziyech bij de Persco eergisteren, het op het oog chille tactische onderonsje tussen ETH en HZ is allemaal komedie. Net zoals de vreugdefoto die de Ajax Propaganda afdeling gisteren na de match postte. Natuurlijk om de rust binnen de club te veinzen maar iedereen weet dat 'die tukker' in paniek is, dat Schreuder als assistenttrainerT helemaal niks aan een succesvol Ajax heeft en dus daarom in cruciale fases in het seizoen naar de pers is gaan lekken, zoals Dick Advocaat ook kan bevestigen. Schreuder is een uitermate zwakke man (ahum) die kan alleen via de pers ETH iets aan zijn verstand peuteren.
1 -5
Clarence
Wat klets je nou allemaal man?
3 0
Wilje
Op naar de groepsfase!
0 0
marwirtz
Kom maar weer negatievelingen. Iedereen weet het weer beter dan ETH. Dit middenveld kan niet, Veltman kan niet enz, enz. Volgens mij zijn wij 2 hele belangrijke spelers kwijtgeraakt. Die zijn niet te vervangen op korte termijn. Keuze voorlopig voor Veltman heeft met ervaring te maken voor deze wedstrijden. Ik verwacht Schuurs steeds vaker in de basis. En het middenveld zal echt nog wel aangepast worden. Ben benieuwd hoeveel minnetjes
8 -2
GrandMasterFlex
Je hebt helemaal gelijk. Deze opstelling was noodzakelijk om door te gaan naar de CL. Verdedigend sterk, vechtersmentaliteit en scoringsdrift voorop. Gaandeweg verwacht ik ook dat technische jeugdspelers kansen gaan krijgen, maar dan moeten ze tevens wel mee in die vechtersmentaliteit. Dat stukje ontbreekt vaak.
2 -1
Jelephi
Middenveld kan niet veltman kan niet


Jaaaaaaa CL
2 0
Ajax-4-ever
Veltman is oké. Alleen is hij wel erg vaak betrokken bij domme en onnodige acties die leiden tot penalties of zoals gisteravond (een kleine overtreding?) en buitenspel staan.
0 -3
michaellaudrup
Dus niet zo oke.
0 0
ossenaar
Helemaal terecht wat je zegt.
Veltman in de verdediging centraal is nu een logische keuze, en gewoon een heel bruikbare speler. ETH lost de puzzel echt wel weer op. Europees overwinteren zou top zijn, in welke competitie dan ook.
3 -1