Ten Hag: 'Dolberg moet aan spelen toekomen'

SJvanveen, 17-08-2019 om 18:09, 15957 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dat Kasper Dolberg zaterdag afwezig is in de Ajax-selectie heeft inderdaad te maken met een mogelijke transfer. Dit bevestigde coach Erik ten Hag voorafgaand aan het treffen tussen de Amsterdammers en VVV-Venlo. 

Bij FOX Sports ging Ten Hag in op de situatie Dolberg en liet hij weten dat hij aan spelen moet toekomen. Dat kan bij Ajax, maar ook ergens anders. 'Er is nog geen witte rook, maar hij is inderdaad in gesprek met clubs', laat de oefenmeester weten. Met wie wil Ten Hag niet zeggen, maar dat er onderhandelingen zijn, is zeker. 'Als het rond is, zullen we het melden.' 

De Ajax-trainer zegt tegelijkertijd dat hij Dolberg graag hier houdt, maar dat speelminuten het belangrijkste zijn. 'Daar ga ik niet over (verkoop of verhuur, red.), maar ik heb mijn advies daarin gegeven. Kasper (Dolberg, red.) moet aan spelen toekomen. Dat kan hier, maar dan moet hij de strijd aangaan. Ik houd hem graag, want hij heeft exceptionele kwaliteiten, maar hij moet spelen op zijn leeftijd.' 

'Je wilt je team groot maken' 

In de Ajax-opstelling is er zaterdag plek voor Perr Schuurs en Quincy Promes, twee spelers die de afgelopen weken niet startten. Ten Hag legt zijn keuze uit. 'Schuurs heeft een heel goede voorbereiding gedraaid en je wilt het team groter maken. Quincy speelt vanaf de linkerkant en zal de ene keer aan de buitenkant spelen en de andere keer in de spits of op tien.' 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxxcied4life
Nice schijnt 25 miljoen te hebben geboden op Dolberg.
0 0
Klasseman
Strik erom
0 0
Sterspeler
Ik heb mensen hier terug zien verlangen naar tijden met Martin Jol, dus daar ben ik niet zo zeker van.
1 0
Markopantelic007
Fijn dat Ten Hag eindelijk ook inziet dat Dolberg niet functioneert in dit systeem. Misschien moet hij eens wat vaker op Ajax Showtime kijken, dan hadden we misschien wel een CL finale gespeeld...
2 -8
AFCAsphere
Mensen zoals jij zijn werkelijk zo narcistisch om te denken dat jullie het altijd bij het rechte einde hebben. Zonder EtH zouden we die halve finale überhaupt niet gehaald hebben, dus wat meer respect voor de man zou wel zo netjes zijn.

Je mag hem (en Overmars, v/d Sar en de selectie) sowieso dankbaar zijn dat ze Ajax internationaal weer op de kaart zetten. Maar toch vond je het nodig om een grote bek te hebben en te klagen over wat we niet bereikt hebben...
2 0
altijdwelwat
Dit geldt voor Lang ook .....
0 0
Ar
Ajax heeft gewoon een heel groot risico genomen een jaar geleden door Dolberg fit te laten worden in het eerste. Nog nooit zoiets gehoord. Ze hadden hem gewoon een half jaar fit moeten laten worden in Jong. In de schaduw. En dan te bedenken dat respectievelijk Donny, Neres en de veel scorende Huntelaar daarvoor moesten banken, en Sierhuis er terzijde voor werd geschoven. Als het dan niet helemaal loopt komt de druk erop. Weliswaar heeft Dolberg geen slechte cijfers (vergelijkbaar met Huntelaar), en af en toe iets exceptioneels en briljants laten zien, maar al met al was het te vlak. Met de wedstrijd tegen de Spurs dan op het netvlies klevende (veel vinden dat toen Huntelaar had moeten spelen), Huntelaar en Neres die wel goed spelen en wijzen waar ze bal willen hebben (wat Dolberg niet of nauwelijks doet) en er wel veel strijd en energie in gooien, wordt de druk dan wel heel groot. Zelfs voor een ogenschijnlijke ijskonijn.
Misschien moeten we Feyenoord een plezier doen en hem een jaar in de kuip stallen. Daar zitten ze te smachten om een spits als Dolberg. En in Eindhoven volgens mij ook.
Wat een heerlijke luxe hebben we.
4 -2
ram
Dit had ik jullie een paar maanden geleden ook wel kunnen vertellen... Ik zeur al heel lang niet (meer) op het beleid hoor. Maar dit is gewoon een blunder; ze komen véél te laat tot deze conclusie.

Je bent gek als je überhaupt overweegt om dé kapstok van het succes én je topscorer van vorig jaar uit de spits te halen. En je weet dat je óók een heel fitte en scherpe Huntelaar hebt. Je weet ook al maanden dat Dolberg vertrouwen, speeltijd en goals nodig heeft. Werkelijk bizar dat Marc/Erik (en heel veel mensen op deze site...) nu pas tot deze conclusie komen.
1 -1
Lazell
Eens hoor. Maar TH zegt hier ook dat hij zijn team 'zo groot mogelijk' wil maken, maw zoveel mogelijk basisspelers. En een Dolberg in vorm voldoet daar zeker aan. Het is goed dat hij het probeert en ook goed om min of meer toe te geven dat het niet is gelukt.

TH wordt als eerste afgerekend op prestaties, dus hij mag/moet hierin egoistisch denken en het teambelang voor Dolberg te zetten.
2 0
smokum
Verhuur of verkoop is beide prima. Jammer dat het talent er nooit écht uit is gekomen. Wie weet wat de toekomst brengt maar voor nu is het voor beide partijen de beste oplossing. Succes Kasper, bewijs het maar!
1 -2
Joseph
21 jaar..
4 0
afct
Erg jammer van dolberg maar te begrijpen helaas ben enorm gecharmeerd van de voetballer dolberg.
De selectie begint wel dunner te worden na schone en dolberg.
Had dan liever siem Labiat dat soort gasten zien gaan.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Leuk, dat laatste. Ben heel benieuwd.
0 0
vdhaas
Tenzij hij het over verhuur heeft begrijp ik het niet. Ten hag staat er toch voor de belangen van ajax? Niet de individuele spelers?
1 0
JBxxx
Hopelijk verkoop, mooi bedrag en bedanken voor zn diensten. Hopelijk volgend jaar Suarez terug!
2 -2
Antafca
een verhuur dus
0 0
Joseph
Ik mag het toch hopen, supertalent, die moet je niet op z'n 21e verkopen omdat het er in de wedstrijden nog niet uit komt!
0 0
Bensco
aan de andere kant ken ik maar weinig spelers die er beter op zijn geworden van een verhuur periode. Bovendien zal het zijn zelfvertrouwen niet ten goede komen, gaan andere jongens wel proberen die kans te pakken en staat dolberg bij een andere club ook gewoon onder aan de ladder. Verhuur is uitstel van executie in mijn ogen. Dolberg moet naar xijn mentor bij Leverkusen gaan en het daar proberen.
1 0