Nunnely verkast definitief naar Willem II

ThijsZwagerman, 19-06-2019 om 17:05, 9046 views, Ajax |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Ché Nunnely zet zijn loopbaan definitief voort in Tilburg, bij Willem II. De overgang van de aanvaller van Jong Ajax wordt door Ajax op de officiële kanalen bevestigd. Over de transfersom worden geen uitspraken gedaan.

Nunnely had bij Ajax nog een contract tot medio 2020, maar heeft woensdagmiddag bij Willem II zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot medio 2022 aan de Tricolores verbindt. De rappe vleugelspeler maakte in januari 2017 al zijn debuut in Jong Ajax, maar wist nooit tot officiële minuten te komen in Ajax 1. In 42 wedstrijden voor Jong Ajax maakte Nunnely tien doelpunten. Ook werd hij in het seizoen 2017-2018 met de Ajax-beloften kampioen van de Eerste Divisie.

Willem II was naar verluidt niet de enige club die Nunnely wilde contracteren. De rechtspoot stond ook in de belangstelling van enkele buitenlandse clubs, maar denkt dat het voor de toekomst van zijn carrière beter is om eerst een paar seizoenen in de Eredivisie te spelen. 'Voor mij is de overstap naar Willem II een mooie kans om speelminuten te maken in de Eredivisie. Ik kijk er naar uit om mezelf te laten zien in Tilburg', zo zegt Nunnely op de website van Willem II.

Ook de technisch directeur van de Tilburgers, Joris Mathijsen, is blij met het aantrekken van de aanvaller. 'Ché stond al een tijdje op ons lijstje. Hij is een snelle buitenspeler die naast rechts ook links uit de voeten kan. We zijn blij dat Ché voor ons heeft gekozen.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Gecko
Jammer
0 0
MarkAFCA
Slimme keuze om lekker in NL te blijven. Niet voor het geld gaan, maar ervaring opdoen! Daarbij is Willem2 een prima en leuke ploeg die vaak 433 spelen. Hopelijk kan die later alsnog de stap naar de top zetten, succes!
7 0
FlyingDutchMan
Inderdaad, slimme keus Che!
3 0
Spuit11
Sommige spelers moeten gewoon veel voetballen om echt beter te worden. Nunnely is zo een speler.

Ik wens hem succes bij WillemII. Prima club om je eerste begin te maken in het profvoetbal.
6 0
Ar
Leuk voor hem.
De rechtsbuiten positie is natuurlijk bij ons een beetje overbevolkt, want Tadic, Neres, Ziyech spelen alledrie daar het liefste, en op links vind ik hem echt wel minder (net als Cerny).
Hoop wel dat er een terugkoopclausule in het contract zit, want net als bij Matusiva en Sierhuis heb ik een beetje het gevoel dat ze zich wel uiteindelijk kunnen door ontwikkelen tot aan Oranje aan toe.

Moet je wel een beetje het geluk hebben van een trainer, zoals Huntelaar. Die had het geluk dat ie voormalig spits Jurie Koolhof (rip) als trainer had, die meteen door had dat Huntelaar in zijn eentje voorin weinig voorstelde, maar dat als je het elftal laat spelen hem te bedienen in de 16, hij aan de lopende band scoort. Ook bij Heereveen had Huntelaar het geluk te maken te hebben met een visie waarin het elftal altijd is afgestemd op de nummer 9. Bij ons werd ie een keer bank gezet door Ten Cate omdat ie niet goed genoeg mee voetbalde. Dat was overigens eens maar nooit weer, want Klaas-Jan heeft toen vervolgens wel zijn bek opengetrokken (op een goede manier).
Er zijn overigens tegenwoordig nog maar weinig voormalige aanvallers trainer. Die behoudendheid die voormalige middenvelders en verdedigers hebben (en die nu trainer zijn) zie je wel terug in de talent ontwikkeling. Aanvallers breken er nauwelijks door, en de weinige aanvallende talenten die we nationaal de afgelopen jaren hebben gehad, hebben zich om welke reden dan ook niet door ontwikkeld. Spelers als Narsingh en El-Ghazi zijn misschien ook wel gewoon gemaakt voor de Hollandse eredivisie, en niet voor buitenlandse clubs. Veelal moeten ze daar dan buitenste middenvelder speler, of tweede spits. En als je daartussen valt kom je dan niet goed tot je recht.
1 0
JesusZoonVanGod
Willem II is een goede keuze. Lekker een paar seizoenen knallen in de eredivisie en ervaring op doen. Een stap maar het buitenland kan daarna nog wel.
5 0
ram
Hmm, ja, jammer.

Ik vind het geen supertalent maar had hem er eigenlijk best bij willen houden. We hebben zowel in het eerste als in Jong Ajax nu niet echt veel buitenspelers namelijk...

Maar goed, hij zal zelf wel hebben aangedrongen op vertrek omdat ie geen kansen zag. Dan maar meewerken.
0 -1
AjaxPassion
Je kunt niet alles aanhouden. Er moet ook ruimte gemaakt worden voor Hansen en Ünüvar. En hopelijk komen er inderdaad nog 2 specialistische buitenspelers om Neres en Ziyech op te volgen (waarvan 1 voor Jong Ajax).

Dan is een terugkoopoptie een goede oplossing.
2 0
AjaxDaniel
Man man man dat aankondigingsfilmpje van Willem 2. We zijn teveel verwend door het Ajax mediateam.
1 0
ajaxinho
Jammer!

Was wel een effectieve speler.
Veel assists vooral.

Weer een mooie speler voor de Eredivisie.
0 0
KevinDurant
Was altijd een groot talent, hoop dat Ajax een terugkoop optie heeft bedongen mocht hij opbloeien bij Willem II. Overigens een mooie club die vaak aanvallend speelt, zal hem goed gaan.
0 0
AjaxPassion
Mwa, gebruikers zoals Ozymandias maakte hem groter dan hii was. Zij wilden geforceerd duidelijk maken dat hij niet de volgende lukoki was, maar heb hem nooit de kwaliteiten voor Ajax kunnen toedichten.

Maar wie weet hoe hij zich ontwikkelt inderdaad. Hoop dat hij zich technisch op eenzelfde manier kan ontwikkelen als Sterling.
1 -2
Ozymandias
Nunnely is geen nieuwe Lukoki. Hij heeft veel meer potentieel dan Lukoki. In de B-jeugd was Nunnely samen met Malen hét grote talent van zijn lichting. Alleen staat hij al veel te lange tijd stil in zijn ontwikkeling doordat hij hem eerst te vroeg naar de o19 heeft doorgeschoven en daarna (toen hij net goed begon te spelen bij de o19) te vroeg naar Jong Ajax heeft doorgeschoven. Nunnely is in mijn ogen het perfecte voorbeeld van waarom vervroegd doorschuiven niet altijd de juiste keuze is.
0 0