'Bronnen bij Ajax bevestigen transfer Sinkgraven'

BartVeenstra, 13-06-2019 om 09:10, 32060 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Een transfer van Daley Sinkgraven naar Bayer Leverkusen is aanstaande. Bronnen bij Ajax bevestigen tegenover De Telegraaf het nieuws van Bild Zeitung. Het Duitse medium meldt namelijk dat de deal in de komende dagen moet rondkomen.

Naar verluidt moet Sinkgraven, die zowel als linksback als op het middenveld uit de voeten kan, Ajax zo'n vijf miljoen euro opleveren. In Amsterdam heeft Sinkgraven nog een contract tot medio 2020. De linkspoot speelt sinds januari 2015 voor Ajax. Destijds betaalden de Amsterdammers zo'n zeven miljoen euro voor de toenmalig speler van sc Heerenveen.

Bij Bayer Leverkusen kan Sinkgraven herenigd worden met oud-Ajax-trainer Peter Bosz. De oefenmeester liet al meerdere keren blijken enorm gecharmeerd te zijn van Sinkgraven. Bosz stelde hem in zijn Ajax-seizoen voornamelijk op als linksback. 'Voor mij was Daley een openbaring', zei de trainer eerder. 'Hij heeft geweldig gespeeld in de tijd dat ik trainer van Ajax was. Lasse Schöne was heel belangrijk "op zes". Daley minstens zo belangrijk op de linksbackpositie.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sterspeler
Je gunt hem een club waar hij veel zal spelen in een mooie competitie. Leverkusen is prima. Wat ik wel jammer vind is dat we hem weg doen, want ondanks z'n blessures had ik geen "de koek is op" gevoel bij deze jongen. Dat liet hij meerdere malen zien dit seizoen. Daley het ga je goed!
0 0
Woodenshoe1
Prima oplossing, veel te licht.. Dat verbaasde jochies hoofd, totaal geen idee wat er gevraagd wordt..

Klassieke trainersfout van Bosz, perfect voor Ajax!
0 -5
Gronkjaer
Vraag mij af of zijn fysiek zich staande weet te houden in Duitsland. In Nederland hebben wij hem al amper aan het werk gezien.. zonde gewoon gezien zijn talent.
1 0
JanBiesbos
Schijnt dat (volgens VP) PSG ook vol voor Neres gaat....
0 -1
Web
Zal ongetwijfeld te maken hebben met nieuwe aankopen, anders zou Ajax hem niet laten gaan
Je kunt er niet van op aan, te blessure gevoelig.
1 0
Ar
Domme zet van Ajax.
Gun het Daley te mogen spelen bij een club met een trainer die het in hem ziet zitten, maar die trainer is net zo makkelijk na een tijdje weer foetsie. Dus ook Daley zou ik het afraden.
Lekker richten op de plek van De Jong. Daarnaast kan ie als back en als buiten en is een ideale twaalfde man.

Ik denk écht dat je als club niet te snel te veel moet willen, en dus een deel van je kern (basis en reserves) moet vasthouden. De exceptionele kwaliteiten van De Jong en De Ligt zijn niet te vervangen. Veltman, Schuurs kunnen nooit ook maar enigszins tippen aan De Ligt, maar dat kan Magallan ook niet, en Cuesta niet, en niemand niet. Dus je zult hoe dan ook gewoon moeten settelen met een maatje minder (en er natuurlijk alles aan doen hem nog een jaartje te houden).
En dan zeg ik: neem de Veltman van het laatste jaar Blind, het laatste (saaie) kampioenschap, geef die vertrouwen en dan is ie denk ik beter in het systeem passende dan de rest.
Neem de Sinkgraven onder Bosz. Die verbaasde. Ook in de mandekker rol. Kan me een paar prima onderscheppingen en slidings herinneren, in dat Europese avontuur. Die Sinkgraven was puur verdedigend gezien beter Mazraoui. Het opvallende van Frenkie de Jong is dat hij niet alleen heel goed kan voetballen, maar ook kan verdedigen. Sinkgraven is niet van zijn niveau, maar wel er net onder. En dat moet je basis, je kern zijn. En op die basis kan je hopen dat een aankoop glorieert.
Die exceptionele spelers komen niet dagelijks voorbij.

Mazraoui, Veltman, Blind, Tagliafico;
Schöne, Van de Beek, Sinkgraven;
Neres, Dolberg/Huntelaar, Tadic

Ik zeg niet dat dát de basis moet zijn, maar wel de kern.
Een verdere aankoop (na Marin, Martinez) moet beter zijn dan die basis, of echt iets toevoegen.
4 -1
Wesl
Veltman is helaas te licht als vervanger van De Ligt...
0 0
ETM
Goed betoog.
Maar ik kan medewerking van Ajax aan vetrek wel goed begrijpen. Dat Sinkgraven in de ogen van velen een Frenkie achtige rol zou kunnen vertolken, begrijp ik. Aan de bal heeft hij er zelfs een heel klein beetje wat van weg. En Sinkgraven heeft in 16/17 laten zien dat hij ook potentie heeft in verdedigende aspecten. Ook kan ik weinig met het veel genoemde argument dat hij zo blessuregevoelig zou zijn, want ik dacht dat het vooral ging om 1 lange slepende blessure..
Toch betwijfel ik of Singraven allround en ook tactisch goed genoeg is voor een rol op het middenveld. Ajax zal zich ook niet in een positie voelen om daar zozeer te speculeren op potentie. Al helemaal niet als enkele grote sterkhouders ook vertrekken. En Ajax met een dikke buidel geld achter blijft.
Kijk je naar het 'bewezen'gedeelte van Sinkgravens 'kwaliteit' dan vind ik dat Sinkgraven als back zeker veel heeft laten zien. Wel paste hij zozeer in die rol onder Bosz, waarbij hij eigenlijk puur een extra middenvelder was en niet zozeer een aanvallende vleugelback, zoals bijv Tagliafico dat onder TH wel veel meer is. Dus een speler voor achter de bal..
Ik denk maw dat Sinkgraven zich zal moeten richten op linksback. Een gevecht dat ik hem normaliter niet zie winnen van Tagliafico. En ik denk niet dat Sinkgraven op een punt in zn carriere zit dat hij kan settelen voor de rol van goede 12de man. (Voor Ajax prima natuurlijk, dat wel, maar hij kan juist nog groeien als hij wel veel speelt..)
Als dan nu Leverkusen komt (geen kattenpis en met Sinkgraven-fan Bosz) dan lijkt me dat voor Sinkgraven gewoon een hele mooie kans op een herstart. Een kans die Ajax Sinkgraven ontnemen zou als Ajax de overtuiging zou hebben dat Sinkgraven zich nog ontpopt tot dragende speler in afzienbare tijd. Maar ik begrijp dat die overuiging er niet is.
Ook zijn er andere spelers, zoals inmiddels die Marin, al weet ik niet wat precies de bedoeling met hem is. Of talenten die ook weer een een verdere fase zitten en gemanaged moeten worden..
3 0
ajaxiscruijff
Goed verwoord. Ik ben het helemaal met je eens. Continuïteit en clubbinding zijn niet te onderschatten succesfactoren. Je weet wat je hebt met Sinkgraven, die kan eigenlijk alleen nog maar beter worden bij Ajax als hij regelmatig speelt. Voor hemzelf is het ook beter om te blijven. Niet van de hand doen dus
0 0
Web
Ajax kan Sinkgraven geen garantie voor een basis plek geven, heel begrijpelijk.
Maar ook Sinkgraven kan ik begrijpen, die wil spelen naar al die blessures.
Dit is het beste denk ik?
Bij Bosz speelt hij altijd, die vind hem zelfs de beste back van Nederland
Nou Blind is op die plek, twee klassen beter
Die gaat hij er niet uitspelen bij Oranje
1 0
Sjaakie
Top!!! Een van de grootste (zo niet dé grootste) miskopen van de laatste jaren. Schoot in alle opzichten te kort. Als hij dan een keer speelde, hield ik m'n hart vast. Succes Zinkgraver!
2 -5
MarcelvTol1971
Best een aardig talent maar heeft te vaak iets. Dit soort gasten moet wekelijks spelen en dat lukt bij Ajax niet, concurrentie is te groot.
Succes !
2 0
Vertonghen
Leuk voor hem & mooi voor ons.
Heeft niet het niveau waar Ajax naartoe moet en is bovendien om de haverklap geblesseerd.
Ben zelf nooit fan van hem geweest, maar gun hem het beste.
Marco waar blijven de inkomende transfers? :D
3 -6
Freddy Al
Jammer.
Ik zag het wel zitten met hem,het is een hele mooie speler die met zijn blessures veel pech heeft gehad, ik wens hem het allerbeste.
1 -1
PJSM
Mooi. Niet niveau wat Ajax na moet streven. Het ga je goed.
4 -1
hakkietjakkie
Leuk voor Daley!! Heel gelukkige transfer natuurlijk maar het is hem gegunt!
1 0
AlexIbarra
Ik zou het liefst even wachten met de 2e garnituur tot er iets meer duidelijkheid is over de basisspelers die weggaan en komen.

5 mln is best okee voor een blessuregevoelige jongen met 1 jaar contract maar straks zijn we in 3 weken Tadic, Neres en Ziyech kwijt en zitten we ineens zonder creatieve linkspoten. Of Donny vertrekt en dan hebben we alleen nog Schöne als middenvelder met Ajax-ervaring.
5 0
Raydo
Logisch dat ze hem laten gaan, met een aflopend contract en Tagliafico die nog een jaar blijft. Ik hoop voor hem dat hij voor langere tijd fit kan blijven en zijn belofte kan inlossen.
2 -1
Hollister
Zit nog regelmatig naar beelden te kijken van die Antony... man wat zou het zijn als je deze jongen kan aantrekken... betere versie van Neres, mogen ze van mij wel 25 / 30 miljoen voor uittrekken... die verkoop na zo n jaar als dit gewoon voor 75 miljoen plus
2 0
OntlastendeMiddenvelder
Eens dat hij weg moet mogen, maar hij hóéft natuurlijk niet weg en vijf miljoen euro is in deze tijd helemaal niks. Hopelijk is er een redelijk doorverkooppercentage afgesproken.

O ja, iets anders. Emma23 hieronder, 'sex meetings' zijn geen 'seksvergaderingen' in het Nederlands. Ik hoop dat je programmeurs het snel aanpassen, want nu sta je voor lul.
2 -1
Gajes
Ontzettend dom, blijft een groot talent. Door zijn blessures is het er tot nog toe nog niet uitgekomen. Als je hem dan verkoopt doe je dat zeker niet voor 5 miljoen.
4 -4
Patje2011AJAX
Mooi zo. 5 miljoen erbij, ruimte gemaakt betreft salaris. Ik hoop dat hij het goed gaat doen in Duitsland.
2 -4
ram
Prima transfer.

Hij had niet echt meer toekomst bij ons en 5 miljoen vangen voor een redelijke doch blessuregevoelige speler... Dat is gewoon goed.
4 -2
RusselWestbrook
Erg jammer, geweldige voetballer.
6 -4
NotForSale
Auf wiedersehen! Gun Daley het allerbeste, maar ben blij dat wij er vanaf zijn. Gewoon niet goed genoeg voor Ajax 1 ondanks dat hij best veel talent heeft.
4 -7
Frankkie
Blij dat je er vanaf bent?
Hoezo blij? Wat heeft deze jongen misdaan dat jij blij bent dat hij weg is?
Hij heeft nooit geklaagd of gezeurt, heeft zich altijd voor meer dan 100% ingezet in situaties waarin menig ander de handdoek in de ring haf gegooid! Ik vind het oprecht jammer dat deze jongen weg gaat, want nu Frenkie weg is, kun je zo'n creatieve jongen goed gebruiken op het middenveld. En nee, ik vind hem zeker niet goed als Frenkie, maar ik denk wel dat deze jongen heel erg goed had geweest voor het middenveld wanneer ook Zyjech weg gaat
3 -1
Hollister
Hoe staat het met Utrecht en Cerny? Dacht dat dit ook bijna beklonken was? Zal ook 1,5 a 2 miljoen zijn met een doorverkoopgarantie erbij
1 0
Ajax27
Domme pech met een heleboel concurrentie op het middenveld, later met blessures waardoor z'n nieuwe plek als linksback waar ie op een gegeven moment hele aardige wedstrijden speelde. En nu is het niveau van Ajax tig stappen verder dan hij ooit zal raken.
0 0
sexyajaxgirl
helemaal verpest door Ajax door hem om te willen toveren in een verdediger en hem achterin te zetten terwijl hij bij Heerenveen schitterde op het middenveld.
2 -2
sebastiaan1900
Mentaal zwakke speler. Je zag vaak zijn koppie hangen. Kan m.i. de druk ook niet aan. Heeft wel voetbalkwaliteiten. Hobbelt hooguit mee. Goed dat die de deur uit gaat.
4 -6
Schip
Ik herken dat niet. Fysiek erg kwetsbaar, maar mentaal prima, ook qua duels.

Prima voetballer met een functionele techniek voor slimme passjes - beetje Blind achtig - nog een stukje beweeglijker en iets meer 'nr 10' in zijn spel, maar echt overtuigd als back was ik niet.

Meer een voetballende noodoplossing als back. Als 6 komt hij meer tot zijn recht. Beetje een gemiste kans hem daar niet te proberen, maar aan de andere kant heb je daar VdBeek (als die klojo tenminste niet naar Spurs gaat wat ik hem niet ga vergeven), Blind, Eiting, evt Mazraoui, Schone, Marin etc.

Misschien wel het beste voor beiden als hij weer aan spelen toekomt. Maar dat lijkt me niet makkelijk bij Leverkusen.
1 0
JohnnyD
Zonde, ik was echt een fan van hem. Had een stille hoop dat het er komend seizoen eindelijk uit zou komen. Begrijpelijk, dat dan ook weer wel. Leverkusen heeft wel voor een prikkie een prachtspeler. Hoop dat Ajax een doorverkoop percentage heeft bedongen. Zal mij niets verbazen als dat een heel ander bedrag gaat worden. Ik gun hem het allerbeste.
3 -1
D4nny
Helemaal een koopje voor Dortmund als Leverkussen het geld overmaakt...
0 0
JohnnyD
;) Aangepast
0 0
ajaxiscruijff
Dit zou niet slim zijn van Ajax. Sinkgraven is een prima voetballer. Hij heeft al bewezen van waarde te kunnen zijn voor Ajax 1, nota bene op een plek (linksback) die hem onbekend was en waar hij ook niet voor gehaald was. In het seizoen onder Bosz heeft hij op die plek volwaardig meegedraaid, ook in de Europa League. Daarna een jaar blessureleed en vorig jaar had hij Tagliafico (voor linksback) en een ijzersterke middenveld voor zich. Toch viel hij goed in, bijvoorbeeld tegen Juventus en tegen Tottenham. Kortom, hij zou komend seizoen eindelijk een keer een serieuze kans moeten krijgen bij Ajax, inderdaad in de rol van Frenkie. het zou dan ook echt een fout zijn om hem te laten gaan (en zeker voor dit bedrag).
3 -2
trainerdv
Jij wil iemand per se behouden op basis van 2 goede invalbeurten? Kwam op zijn 19e naar Ajax en heeft het gewoon niet gered. Alle redenen kan je noemen, maar ze wijzen allemaal in dezelfde richting. Prima als Ajax hem transfereert.
0 0
ajaxiscruijff
Nee, niet alleen op basis van 2 invalbeurten. Ook op basis van een heel seizoen constant te hebben gespeeld op een niet favoriete plek. Hij zou nu een keer een kans op het middenveld moeten krijgen.
0 0
Ozymandias
Welk hele seizoen heb je het dan over want Sinkgraven heeft nooit een heel seizoen in de basis gestaan?
0 -1
ajaxiscruijff
2016/2017. In totaal 32 wedstrijden gespeeld. 24 voor competitie, 1 voor de beker en 7 voor Europa League
2 0
Ozymandias
Hij dwong toen pas in de loop van het seizoen een basisplaats af en aan het einde van het seizoen raakte hij geblesseerd. Daarnaast speelde hij toen ook zeker geen "constant" seizoen.
0 0
WeerDinges
Lijkt op een geval dat alleen het positieve blijft hangen. Hij was wel de speler in dat seizoen met erg veel bepalende fouten. Vind het een leuk jong, prima aan de bal en dat is het dan wel wat mij betreft. Dit is voor mij wel een speler die je mag doorselecteren als je echt hoger op wil.
0 0
Staantribune
Zoe hem toch graag op de positie van Frenkie de Jong, waarom geeft Ten Hag hem geen serieuze kans?
4 -2
wladimir
Hij deed het prima bij Juventus uit. Opmerkelijk dat ze hem voor een prikkie laten gaan. Nu dan officieel een miskoop geweest.
2 -3
Sterspeler
Heeft gewoon erg goed gevoetbald dit seizoen ondanks dat hij bankzitter is. In deze markt prima. Zeker geen miskoop. Moet er niet aan denken dat blind of bakker naar linksback had gemoeten. Dan had je die wedstrijd tegen Juve niet gewonnen.
0 0
3*stars*3
Je hebt ook te maken met een speler die enthousiast is geraakt door een trainer die fan van hem is.
Bosz gaat hem vertrouwen geven en aan een ontevreden Sinkgraven hebben wij niets.
Hij ziet ook dat Ajax spelers heeft gekocht en gaat kopen, die op zijn posities spelen.
Hij heeft nu nog een 1-jarig contract maar wat als hij weer een blessure oploopt en misschien zelf een zware blessure, dan heeft hij helemaal een groot probleem.
Nu gaat hij voor “zekerheid” en een contract voor 4/5 jaar.
Daarnaast betalen Bundesliga clubs ook een heerlijke salaris.

Ajax betaalde destijds 7mil en krijgt nu 5 mil.
Niet verkeerd en zeker gezien zijn blessure verleden.
3 0
ajax4ever01
Geen miskoop, daarmee doe je zijn kwaliteiten te kort,.hij heeft gewoon pech gehad met veel blessures. Dat is wat anders dan er de pet naar gooien dan noem je iemand pas een miskoop.
5 0
NR9
Doodzonde om zo'n groot technisch talent
Multo inzetbaar voor zo weinig geld te laten vertrekken.Krijgen we spijt van. Wordt sensatie in Duitsland let maar op
4 -2
FissaDeGekste
Succes Daley! Je kwaliteiten gaan er gewoon uit komen. Het ga je goed!
0 0
masterrr
Absoluut een gokje waard voor Bosz. Soms kan een nieuwe kans en omgeving ook wonderen doen. Komt in een eveneens prachtig voetballend team terecht.

Zou mooi zijn voor NLse voetbal als hij opbloeit, ga je goed Sinkgraven!
2 0
Caparzo
Ik vind hem absoluut Ajax-waardig, jammer dat hij naar Bosz gaat, maar het zij hem gegund.

Sinkie, erg veel succes daar, gaat vast goed komen, en dank voor je inzet!
1 0
FerdiZ
het is hem gegund.
heeft vooral door blessures niet kunnen laten zien wat hij echt in zich heeft.
Hopelijk komt hij er via Leverkussen wel
2 0
jwbAFCA
Jammer dat hij weg gaat. 5 mil wel een mooi bedrag!
4 -1
Bean
Heel veel succes daar,
0 0
Ajaxxxisdebeste
5 miljoen!?
0 -1
Jaridebeste
Toch jammer. Als hij fit is, had ik hem er graag bij gehad. Goede voetballer. Bovendien, weer een Nederlander weg.
4 -2
insectenverdelg
Met Kik rn Scherpen halen we er ook 2 terug als je t echt belangrijk vindt.
1 0
Ajacied33
Jij bent anders ook geen Nederlander Jari....
1 -1
Jaridebeste
Haha nee, daar heb je gelijk in ;-)
0 0
afcas
Jezus die laatste zin...
2 -6
MisterAFCA
Dat moraalridderige, betuttelende en overprikkelde gedoe van sommige is pas stuitend. Hij bedoelt hier niets raars mee. Ajax is en blijft een Nederlandse club. Hij bedoelt hiermee dat Ajax geen vreemdelingen legioen moet worden en daar ben ik het mee eens. Is ook gewoon een stukje identiteit bewaken. Mag best. Vergeet je je Jesse klaver pyjama niet uit te trekken als je vandaag nog de deur uit gaat?
4 -1
afcas
Jesse wie? Jullie zijn die moraalridders met je "er vertrekt een Nederlander snik snik boehoe" snowflake gejank...
0 -1
Stroeve
Succes in dat geval.
1 0
afcas
Oh ja, die welbekende bronnen van de telegraaf...
1 -1