'Transfer Sinkgraven naar Leverkusen in kannen en kruiken'

GinoHaverkamp, 13-06-2019 om 07:35, 11001 views, BILD |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens BILD zal binnen enkele dagen bekend worden dat Daley Sinkgraven Ajax verruilt voor Bayer Leverkusen. De middenvelder annex verdediger zou al zijn ja-woord hebben gegeven aan de Duitse subtopper.

Beide partijen zouden nagenoeg akkoord zijn over een overstap van de Ajacied naar de club van oud Ajax-trainer Peter Bosz. De nummer vier van het afgelopen Bundesliga-seizoen zou enkele miljoenen betalen voor de diensten van Sinkgraven. Hoe hoog het bedrag precies is, is niet bekend. BILD verwacht in ieder geval dat Bayer Leverkusen niet meer dan vijf miljoen euro richting Amsterdam stuurt.

Sinkgraven stapte in de winterstop van het seizoen 2014/15 over van sc Heerenveen naar Ajax. In de 4,5 seizoenen die hij in Amsterdam vertoefde heeft hij echter nooit zijn potentie volledig waargemaakt. In 86 wedstrijden tot nu toe kwam de Assenaar niet verder dan één doelpunt, gemaakt in het seizoen 2016/17. In dat seizoen, Peter Bosz was toen de trainer, brak Sinkgraven door als linksback. De basisplek op die positie is hij in de seizoenen daarna echter kwijtgeraakt vanwege blessureleed.

Martin Ødegaard

Bayer Leverkusen staat op het punt om een Ajax-speler over te nemen, maar zou ook staan te trappelen om een voetballer voor de neus van Ajax weg te kapen. Volgens hetzelfde BILD zou de Duitse club namelijk ook interesse hebben in Ajax-target Martin Ødegaard. De Noor werd de voorbije weken meermaals gelinkt aan de Nederlandse landskampioen en hij zou zelf al in de Johan Cruijff ArenA zijn geweest voor een gesprek met Marc Overmars. Bayer Leverkusen heeft echter ook interesse, al blijft directeur Simon Rolfes cryptisch. 'Hij is een interessante speler voor ons.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxinho
Hij had die solo moeten inzetten vanaf rechts tegen Spurs...
0 0
sebastiaan1900
Mentaal zwak. Geen hardheid. Het ziet er leuk uit, technisch goed, maar geen echte klasse, vaak slippertjes. Verdedigend zwak. Hobbelt hooguit mee. Door selecteren. Mooi voor hem dat hij naar BL kan.
0 -2
geDaante
Allemaal op niks gebaseerd gelul.

Na een zeer langlopende, slepende blessure in de halve finale van de CL (de belangrijkste wedstrijd in twee decennia) invallen, en zó goed invallen met bravoure en foutloos. Creëerde nog een kans in die korte tijd.

Zeer technisch, behendig, lichtvoetig, makkelijk combinerend, goed passend, draait zeer makkelijk en kort weg en open. Ideale Ajaxmiddenvelder, en deed het ook uitstekende op linksback onder Bosz, dat is gewoon een feit. Niet voor niets dat Bosz hem ook graag wil.

Doodzonde dat hij weg mag, vind ik onbegrijpelijk.
0 -1
sebastiaan1900
Hij heeft niet de hardheid kunnen opbrengen om echt te aarden in Amsterdam. Laat zich afbluffen. Te lief. Niet bepalend. Geen persoonlijkheid. Zal hij ook niet worden. Voetbalt hooguit mee. Daar heb je niks aan. Contract loopt af, dus dit is het moment om te cashen. Ook in de wedstrijd waar jij het over hebt, schopte hij hopeloos over een bal heen. Terwijl het technisch gezien wel zou kunnen. Een soort van Andersen is het. Leuk om te zien (daar verwijs jij naar) maar eigenlijk niet goed genoeg. Voetbal is ook mentaliteit. Hardheid. Dat zie je bijv. aan een Donny die dat wel heeft.
0 0
geDaante
Dus Blind mag van jou ook vertrekken? Datzelfde geldt voor hem namelijk, los van de laatste CL wedstrijden.

Wel eens dat Singraven vertrouwen miste, maar kreeg dat ook veel te weinig. Twee foutjes onder De Boer en mocht meteen nooit meer op het middenveld spelen, hooguit een keertje op linksbuiten. Daarna door niemand de kans gegeven op zijn eigenlijke positie te spelen.
0 0
pizzapunt
Extra salarisruimte voor de ligt en ziyech dus :)
1 -1
Numero34
Dan mogen er wel 10 spelers met het salaris van Sinkgraven vertrekken als je daarmee de Ligt en Ziyech hoopt te behouden ;)
1 0
S.Ajacied
Onderschatte speler, hoop dat hij blijft.
2 0
BrandjeXL
Niks onderschat. Typisch geval van gewogen en te licht bevonden.
0 0
S.Ajacied
Hij heeft dit seizoen pech gehad dat hij betere spelers voor zich had staan. Verder heeft hij mede door blessures weinig minuten kunnen maken. Sinkgraven heeft zich hierdoor nooit echt kunnen bewijzen op het middenveld.
0 0
geDaante
Verklaar je nader.
0 0
De Stift
Toch zonde. Ik zie in Sinkgraven nog altijd een speler met veel talent. Had hem zeker nog een seizoen de kans gegeven zich in het elftal te knokken. Heeft techniek, snelheid en inzicht. Is in een aantal opzichten hetzelfde type speler als Frenkie, alleen dan meer dreiging naar voren en minder kwaliteiten als verdedigende middenvelder en spelmaker.
3 0
WZAWZDB14
Jammer was altijd wel fan van Sinkgraven. Wel een ontzettend mooie club voor hem. Mooi stadion, Bundesliga, CL, het is hem gegund.
2 0
Sneijdertje
Echt een oostblok/balkan hoofd die Daley :)
0 -1
ST
Goede jongen maar wordt hem niet. Te blessuregevoelig.
2 -1
Ajacied33
Best jammer en aan de andere kant ook weer goed zo. Leuke speler die toch potentie heeft op het middenveld. Alleen zijn blessuregevoeligheid speelt hem en Ajax toch parten. Succes in Leverkusen
5 0
Sjakio
was positief verrast door de invalbeurten in de CL... jammer
4 0
Ar
NEE!
1 -1
Babayaka
Ach is na 5 wedstrijden tocvh weer geblesseerd
1 -2
Bensco
jammer maar helaas. Het was een gok maar eentje die ik wel hsf aangedurfd. Ik moet helaas concluderen dat het een van de vele miskopen van Frank is gebleken. Ajax heeft zich ook zwaar laten naaien door Heerenveen door 8,5 miljoen te betalen voor hem. Dat bedrag sloeg echt nergens op.
7 -7
Tinus
We hebben toch allemaal kunnen zien dat hij geweldig kan voetballen? Hij is alleen erg blessuregevoelig gebleken waardoor het er onvoldoende uit is gekomen. Dat kun je Frank de Boer moeilijk aanrekenen.
8 0
Joseph
Toch jammer als dit waar is, er zit veel potentie in Sinkgraven. Toen hij een wedstrijd op het middenveld mocht spelen van ten Hag zag je direct zijn kwaliteit. Zou een goede vervamger van Schone kunnen zijn.
1 -1
3*stars*3
Kwam binnen en speelde een handje vol wedstrijden op middenveld en aantal als linksbuiten.
Daarna een fase als back en deed hij goed.
Had wel stiekem gehoopt dat hij komend seizoen zijn kans zou krijgen op het middenveld, als hij fit zou blijven.
Maar Sinkgraven en fit blijven...Nu kan Ajax nog wat terugzien van de investering.
Maar blijft zonde dat het er niet helemaal is uitgekomen want voetballend kan hij het niveau zeker aan.
7 0