Ajax vestigt zich in New York met kantoor

FinnDekker, 13-11-2018 om 07:15, 20535 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax heeft een kantoor geopend in New York, zo meldt De Telegraaf dinsdag. De Amsterdamse club hoopt met internationale overeenkomsten in de Verenigde Staten, die op andere continenten al heel succesvol zijn, meer inkomstenbronnen te genereren. Commercieel directeur Menno van Geelen is het brein achter deze stap.

'Om structureel te kunnen meedoen met de Europese (sub)top, moeten we voor nieuwe inkomstenbronnen zorgen. Daarvoor moeten we innovatief zijn en internationaal denken. Deze stap richting New York is daar een voorbeeld van', aldus de directeur, die op de aankomende algemene vergadering van aandeelhouders (AVA) wordt benoemd tot statutair directeur.

'Sinds de komst in 2010 van de huidige directeur groeiden de commerciële inkomsten – sponsorinkomsten (circa 29 miljoen), business seats, skyboxen, merchandise, kaartverkoop en internationale content – van 69 miljoen euro naar 91 miljoen euro', schrijft de ochtendkrant over de prestaties van Van Geelen. 

Ajax hoopt op hetzelfde effect als de succesvolle samenwerkingen met Sydney FC en Guangzhou uit China. 'De sprong naar Amerika wordt gezien als een unieke kans om de naam van Ajax nog beter onder de aandacht brengen. Nagenoeg alle grote Amerikaanse contentpartijen zijn in New York gevestigd. Een stad met een historische band met Nederland en met veel (multi)culturele overeenkomsten met Amsterdam.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
suske
Momenteel is vanaf 14,oo uur de AVA vergadering bezig. In de Johan Cruijff Arena. Zie op Ajax.nl de Agenda met de onderwerpen.
0 0
X-RaY
Ajax timmert lekker aan de weg. Hoop dat het vruchten afwerpt. Extra cash is altijd goed.

Vraag me af waarom Ajax eigenlijk zo weinig volgers heeft op YouTube? Nog geen 300000. Het lijkt mij dat er in Nederland alleen al meer zijn. Daar moet toch wel meer uithalen zijn lijkt mij.
1 0
Ajaxvooraltijd
Nu nog even dat kippenvel filmpje in of onder de tekst zetten en dan is het artikel compleet.
1 -1
flodder
en nu nog Zuid-Amerika...
0 0
trainerdv
Nou ja, als ze maar niet overgenomen worden door Amerikanen en de bijbehorende sportcultuur: Die staat gewoon lijnrecht tegenover onze: De sponsor bepaalt de clubnaam, de sponsor bepaalt de clubkleuren, etc. etc. ik zit niet te wachten op Red Bull Ajax of iets dergelijks.
2 -6
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Heb je je wel verdiept in hoe Ajax is opgezet? Ajax kan helemaal niet worden overgenomen als het bestuur daar niet mee eens is. Die is weer afhankelijk van haar leden. Dus dit gaat nooit gebeuren.
2 0
Ozymandias
Niet zo zeer de sponsor maar de eigenaar.
0 -1
GvanderK
Geweldig dit, onze club is overal.
1 0
trodat4030
Ben benieuwd of ze nu op Amsterdam Avenue (0)20 zitten. Zou een ABC moeten zijn natuurlijk. En een goed idee om de afgevallen jeugdkeepers een kans aldaar te gunnen, ze ‘footballen’ daar immers met hun handen ;)

Alle gekheid op een stokje. Echt benieuwd wat het allemaal op gaat leveren. Vele franchises van Ajax in het buitenland zijn min of meer mislukt helaas. Maar misschien was de tijd er toen nog niet naar, of heeft men verkeerde keuzes gemaakt qua locaties indertijd en lukt het nu wel (beter).

Hieronder de naam van Zlatan al eens voorbij zien komen. Als je die kan strikken als uithangbord op 1 of andere manier (na z’n actieve carrière natuurlijk, denk niet dat Galaxy daar nu op zit te wachten), kun je er misschien wel heel groot worden. Of andere locale helden als John O’Brien (weet niet of men hem nog kent in USA) en, wie weet, kun je wat met Dest en Pynadath over een tijdje. Als ze een contract krijgen.
4 0
Ozymandias
Het verschil tussen de samenwerkingen die Ajax de afgelopen jaren heeft opgezet en die van daarvoor is dat de moderne samenwerkingen vooral op het commerciële zijn gericht. Ajax investeert hun sportieve kennis om er commercieel iets aan te verdienen. Als ze er sportief ook iets voor terug kunnen krijgen is dat mooi meegenomen maar dat is niet het hoofddoel van deze samenwerkingen.
4 -2
AlexIbarra
Ik ben geen expert maar als je bedenkt hoe de 'voetbalindustrie' de afgelopen jaar is geexplodeerd, vind ik een groei van 69 mln in 2010 naar 91 mln in 2018 niet zo spectaculair.
In 2010 waren we bovendien 6 jaar geen kampioen, daarna 4 titels op rij, 5 of 6x CL deelname en een EL finale.

Maar misschien zit er nog veel rek in. We hebben een goed imago als een van Europa's originele topclubs, beste opleidingsclub, zonder sjeikgeld altijd aanvallend voetbal met aankomende wereldtoppers. We zijn geen Real maar interessanter dan Sjachtar of Monaco.
Als we ons dit jaar ook weer eens melden bij de laatste 8 in de CL zou dat zeker helpen.
3 -3
Babangida83
Dit is exclusief transfergelden. In dat perspectief is de Eredivisie in ieder geval flink achter gebleven. Dus moet Ajax het alleen doen.
0 0
trodat4030
Ik vind t best wel veel hoor. Jaarlijks(!) 22 milj extra in 8 jr tijd, waar je in de voorgaande 110(!) jaar ‘slechts’ naar 69 milj bent gegroeid. Tuurlijk is daar een opwaartse lijn in die steeds sneller stijgt, maar ik vind het best een prestatie voor een club als Ajax met een relatief kleine achterban (wereldwijd zeker) tov vele andere clubs. En het is ook zo, hoe groter je bent, hoe minder je kunt groeien.

Ik denk dat de rek vooral in Nederland er nagenoeg volledig uit is, je moet nu echt de grens over om door te groeien en dat doet men nu. Of de VS de meest geschikte locatie is, is afwachten natuurlijk. Voetbal is niet een traditionele sport, maar heeft daarentegen wel veel potentie om door te groeien.
3 0
AlexIbarra
Als we dit elke 8 jaar doen is het natuurlijk netjes.

Maar 2010 was een sportief dieptepunt voor Ajax en economisch dieptepunt voor NL en Europa. Nu is het omgekeerd na 7 'vette jaren' en is het voetbal commercieler dan ooit. Daarom valt het me relatief wat tegen.

Op naar de 100 mln.
0 0
Mikes
Jaa het explodeert in tv rechten in landen. Dit is alleen het probleem in NL. Dit zit compleet aan zijn max in NL, waardoor Ajax buiten NL en eigenlijk buiten Europa moet kijken. Dit doen ze op een hele goede manier.
6 0
oldamsterdam
Ajax is flink aan het investeren en dat is een goed teken. Ik heb gehoord dat Ajax deze zomer ook voetbalkampen gaat starten in Amerika. Kinderen kunnen zichzelf inschrijven maar worden pas toegelaten op het moment dat zij een bepaald niveau hebben. Zo probeert Ajax de Amerikaanse spelers kennis te laten maken met Ajax en eventueel (op latere leeftijd) naar Amsterdam te halen. Ze zullen beginnen met kampen in 6/7 staten, voornamelijk de oostkant, en deze kampen zullen in de zomervakantie zijn.

Edit: prachtig filmpje op YouTube van Ajax!
1 0
RedFeather
Goed om wat context te lezen bij dit bericht.
Dat filmpje.. goed weer.
0 0
oldamsterdam
Het was meer een toevoeging. Die kampen gaat Ajax waarschijnlijk geld kosten maar als je er 1 speler uit kan halen die je kan verkopen voor een goed bedrag is het al rendabel. Ajax is de enige Nederlandse club die ze daar kennen. Door Cruijff natuurlijk maar tegenwoordig steeds meer door Suarez en Zlatan. Ook de EL finale heeft daaraan bijgedragen. Veel van die gasten tussen 12-16 jaar kennen Ajax, dit kan best een groot succes worden.
0 0
Joseph
Ik vraag me wel af hoe die Amerikanen daar naar kijken. Ik zou heel vreemd opkijken als er op dit formaat op de Dam reclame gemaakt wordt voor een American Football team.
En dan niet het Real Madrid van het American Football, maar het Ajax van het American Football..
0 0
AFCA Leiden
Ajax is toch geen reclamecampagne begonnen op Times square? Ze hebben een kantoor geopend vanwaar iemand waarschijnlijk een beetje gaat lobbyen in New York.
Of misschien ik iets?
0 0
AFC34
Overigens is er ook een filmpje over te zien op het Youtube kanaal van Ajax! Gaaf filmpje!
0 0
AFC34
Je mist inderdaad iets, onze jongens staan levensgroot op een gebouw op times square, met daarboven een gigantische banner met "for the future". Sterker nog, dat complete gebouw is Ajax nu, staan ook geen andere bedrijven op. Staat wel op de Instagram pagina van Ajax!
0 0
X-RaY
Dat is op Broadway niet op Time Square.
0 0
amthree
Lijkt me eerder gewoon photoshop...
0 0
Tscheu
Ik ga zo even kijken
0 0
Ferd
Waarom? We hebben hier toch ook NFL Europe gehad met de Amsterdam Admirals die een keer of 6 per jaar de grasmat in de arena omploegde
0 0
Redrum
Drie keer raden van welke club gisteren de commercieel directeur naar de VS is gevlogen om de markt te verkennen?
2 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Laat dat schijtploeg daar heen gaan, wordt helemaal niks. Ze hebben geeneens een eigen identiteit.
0 0
MosesD
Alsof Psv hier niet ook al een tijd mee bezig is en ad hoc gisteren heeft besloten om naar de VS te vliegen.
2 -1
Redrum
Dat zeg ik niet. Waarschijnlijk wisten ze al wat langer van de plannen van Ajax..
2 0
MosesD
Prima. Ajax zal altijd pionier zijn. Altijd geweest.
0 0
Kake
Maak een vet grote Zlatan poster met Ajax tijd shirt en zet die midden in times square heb je ook meer aandacht. Natuurlijk moet Zlatan ook ff iets krijgen maar ja dat is bijzaak. Of iets met Ajax legends.
1 0
Ferd
In LA heb je daar meer succes mee.
0 0
Ozymandias
Het lijkt erop dat Vd Sar en Overmars steeds verder groeien in hun rol en nu ook de juiste ondersteuning krijgen van mensen als Arisz, Geelen en Veldmate. Ik hoop dat Vd Sar en Overmars uitgroeien tot de Hoeneß en Rummenigge van Ajax. Laat de RvC ze beide maar een contract voor onbepaalde tijd geven.
5 0
Redrum
Ja ik denk dat Ajax er best bij gebaat is dat er ook de komende jaren stabiliteit is. Overmars en vd Sar lijken inderdaad hun draai te hebben gevonden en leveren nu gewoon goed werk af. Dan zou ik niet weten waarom ze dit niet nog jaren mogen doen. Er lijkt eindelijk wat rust binnen de tent bij Ajax, na een hele lange tijd van bestuurlijke chaos en onrust. Natuurlijk heeft dat ook met de prestaties te maken, maar de prestaties hebben weer te maken met het handelen van het bestuur.
3 0
AjaciedNB
Op dit vlak is Ajax véél verder dan andere clubs in de NL competitie.
1 0
RedFeather
Zeg maar gerust: wereldwijd
Dit is een serieuze ontwikkeling die ons weer naar de top kan helpen
Dat filmpje zet ook in op dat idee natuurlijk. Daarom zo goed.
0 0
Redrum
Die Menno van Geelen is wel heel erg lekker bezig hoor. Het is ook erg slim, want waarom zou je niet de naam en het imago van Ajax gebruiken om meer inkomsten te genereren in het buitenland? Op die manier kan je de concurrentie altijd voorblijven, want de naam Ajax is vele malen groter in het buitenland dan van welke andere Nederlandse club dan ook.
2 0
VeelniksGasselich
Wat zijn contentpartijen?
0 0
Mikes
Content partijen zijn de partijen die nieuws verkondigen in een land. Alle tijdschriften, kranten maar ook televisie.

Maar je kan hier ook aan de grote marketingbureaus denken, die weten om de juiste content in te zetten.
3 0
Fieldman
Lekker bezig Ajax!
2 0
Jari_held
Mijn marketinghart ging sneller kloppen toen ik vanmorgen het nieuws zag en times square led borden vol zag met onze helden. Commercieel is ajax gewoon uitmuntend bezig; zowel qua sponsoring, samenwerkingen maar ook met social media en content loopt ajax voorop
8 0
AjaxPassion
In Nederland zeker, maar als je dat naast Engeland legt, die lopen nog altijd (ver) voor.
0 0
mvdk
Het enige waar Engeland in voorloopt is geld. TVgeld en Oliesjeiks. Ajax is qua club en historie nog altijd top 10 van de wereld. Als Ajax in de Premier League zou spelen zouden we over een jaar of 3 de beste zijn.
0 0
AjaxPassion
Laat dat nou net het belangrijkste zijn... En als telt niet : )
0 -1
Mikes
Valt enorm mee hoor. Qua social media staat Ajax in top 10 van de hele wereld. Kijkend naar bijvoorbeeld YouTube staat Ajax maandelijks rond plek 6. Altijd boven Manchester City etc.
2 0
AjaxPassion
Leuk dat Social media gebeuren. Maar als je kijkt naar wat voor geld er wordt gehaald uit shirtverkoop, sponsordeals en inkomsten uit internationale toernooien, dan loopt Ajax nog enorm achter. Niet gek overigens aangezien ze in de Eredivisie spelen.
0 0
Mikes
Klopt, maar het ging hier om de social media en content van Ajax. Die is gewoon enorm goed en daar bouw je een merk mee op. Mensen gaan pas spullen van je kopen als je een vast gezicht bent in de CL en hierin presteert.
0 0
Mikes
Hahaha bij mij hetzelfde.
0 0
Mikes
Dit is heel goed nieuws. Voetbal groeit hard in Amerika en er wordt bizar veel geld gestoken in het opleiden van spelers (zijn wel wat filmpjes over op YouTube). Je ziet steeds meer grote Amerikaanse talenten de stap naar Europa zetten. Heel goed dat Ajax zich hier vestigt, want Amerika is natuurlijk een enorm welvarend land. Met kans op grote sponsorcontracten. Door het geven van kennis over jeugd opleiden en geven van clinics maakt Ajax het ook voor zichzelf makkelijker om bepaalde spelers te scouten.
2 0
AjaxCitizen
Goed nieuws. De MLS is momenteel aan het groeien. Voetbal wordt steeds populairder in Amerika. Er is veel potentie op gebied van talentscouting en naamsbekendheid.

Ajax is lekker bezig met het uitbreiden van het netwerk.
3 0