Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

[Update] Albers ziet geen perspectief bij Ajax

FinnDekker, 04-10-2018 om 23:25, 108571 views, Voetbal International; Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het is niet uitgesloten dat Donny van de Beek op korte termijn vertrekt bij Ajax. De middenvelder zit de laatste tijd vooral op de bank en als de situatie zo blijft, 'is een vertrek bespreekbaar', zo meldt Voetbal International. Het medium schrijft daarnaast dat Liverpool, Chelsea en Manchester United geïnteresseerd zijn.

Verder zou ook AS Roma concreet zijn voor de blonde middenvelder. In Amsterdam staat Van de Beek nog onder contract tot 2022, maar zijn seizoen verloopt uiterst moeizaam. De talentvolle middenvelder zit voornamelijk op de bank, al mocht hij afgelopen dinsdag in het uitduel met Bayern München wel in de basis beginnen.

De geruchten uit het buitenland - er werd gemeld dat Chelsea geïnteresseerd zou zijn - worden bevestigd door zijn zaakwaarnemer Guido Albers. 'Afgelopen zomer was het ook al concreet, maar Donny koos bewust voor een langer verblijf bij Ajax. Helaas is het allemaal in de afgelopen maanden anders verlopen dan we voor ogen hadden. Hij is een jonge speler, die minuten moet maken om zich te blijven ontwikkelen. Ook met het oog op zijn plek als international bij Oranje.'

Albers geeft aan dat Van de Beek zich voor nu richt op Ajax en dit seizoen prijzen wil winnen met de Amsterdamse club. 'Wij als management kijken ook naar de lange termijn. Als zijn situatie nog veel langer zo blijft, dan is een vertrek voor alle partijen een betere optie. Hier heeft niemand iets aan. Die afspraken zijn inmiddels ook met Marc Overmars gemaakt. Als de situatie zo blijft, is een vertrek bespreekbaar.' 

Update - 23.20 uur (4 oktober 2018) - Albers ziet geen perspectief bij Ajax

Ook tegenover Het Parool doet Guido Albers donderdag uitspraken. 'Uit niets blijkt dat Van de Beek dit jaar nog basisspeler wordt. En hij wil niet de twaalfde man blijven', luidt het antwoord nog stelliger. 'Het gaat hier niet meer om minuten maken, maar om toekomstperspectief. Van de Beek gaat de concurrentiestrijd op deze manier niet winnen. Hij komt in dit systeem minder tot zijn recht en dat is zonde.'

Veel clubs staan voor Van de Beek in de rij, zo laat Albers weten. 'Ik wil er ook niet stiekem over doen, het komt toch wel uit. Deze clubs hebben een jaar geleden ook al geïnfomeerd. Nu Donny minder speelt kunnen ze hem kopen tegen een gunstigere marktprijs. Zo werkt het natuurlijk ook in de voetballerij.'

Zelfs een transfer in de winterse transferperiode behoort tot de mogelijkheden, zo zegt Albers. 'Hij speelt goed en werkt hard. Niemand kan daar negatieve opmerkingen over maken. Maar als in de winter niets is veranderd, dan is het tijd voor een gesprek met Ajax.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FissaDeGekste
Het probleem word nu een beetje dat Donny netjes kan blijven in de camera maar er natuurlijk bewust gekozen is voor deze tactiek door zijn zaakwaarnemer. VdBeek verdient in mijn ogen zeer zeker een basisplek, maar als hij het op deze manier wil (blijven) spelen mag ie lekker opdonderen ook. Talent en 'echte Ajacied' of niet. Wat ga je doen als je over 6 jaar bij Real op de bank zit dan? Ook zeuren in de media? Had een betere mentaliteit verwacht van hem.
0 0
EKS
De media zeurt en zoekt aandacht, niet Donny.

En dan moet hij zelfs opdonderen gebaseerd op de media die alleen maar wanhopig nog wat advertentie opbrengsten hopen te genereren door alles op te kloppen (w.o. de koppenredacteur van AS).

Snap niet dat sommige fans zich zo makkelijk laten indoctrineren. Triest gewoon.
0 0
FissaDeGekste
Ik denk dat je me verkeerd begrepen hebt. Wat mij betreft is vd Beek meer dan welkom. Maar toen hij aan het begin van het seizoen voor het eerst gepasseerd werd hintte hij ook meteen op een vertrek, wat hij later inslikte. Ondertussen het gejuich met de armen over elkaar en nu weer zo'n actie.
Zoveel heeft de berichtgeving in de media niet te maken met mijn meningsvorming.
0 0
AlexIbarra
Ziyech blijft = ongunstig voor Donny
2 controleurs = ongunstig voor Donny
Eiting mag 'leren' = ongunstig voor Donny

Het zit hem dus ff tegen en als je dan 21 bent en 100 wedstrijden in Ajax 1 of Oranje hebt gespeeld, snap ik dat je niet blij bent. Ook niet wanneer men zonder jou in 1 helft zowat het kampioenschap weggeeft en je in mag vallen als het al te laat is.

Maar van dit soort gelul van Albers wordt niemand beter. Voeten laten spreken aub.
Nu ligt De Jong eruit, zo lang we op 3 fronten strijden krijgt Donny kansen genoeg.
2 0
mercurius3
Enigszins kan ik de frustraties van Van de Beek begrijpen. Ik vind het onbegrijpelijk dat Eiting de voorkeur kreeg. Echter moeten we niet net doen alsof van de beek de sterren van de hemel speelt. Hij heeft een aantal aardige wedstrijden gespeeld, maar ook een aantal wedstrijden waarin hij niet opviel. Normaal gezien, als hij dit seizoen basis had gespeeld, had Overmars hem waarschijnlijk een contractverlenging aangeboden. Maar hij is teruggezakt in de pikorde, en dan krijg je geen voorstel.
0 0
JesperOlsen74
Als een Shone ook zo had gedacht, dan was hij jaren geleden al met de noorderzon vertrokken. In plaats daarvan heeft hij zijn mond gehouden en is keihard blijven werken. Onder elke trainer heeft hij zich weer terug in de basis geknokt. Kijk, dat is pas een topsport mentaliteit!
Donny daarentegen: paar wedstrijdjes niet gespeeld en hup, knuppel in het hoenderhok. Triest.
3 0
AjaxDUde123hk
Heeft vast met leeftijd te maken.
0 0
Rentokill
Schone was ook jong toen hij hier begon. Het heeft meer met de arrogantie vanuit de jeugdopleiding te maken. Deels is dat goed.
0 0
Ozymandias
Vd Beek is te vroeg zeker geweest van een vaste basisplaats en heeft daardoor (net als bijvoorbeeld El Ghazi, Tete, Riedewald en Bazoer) al snel het gevoel gekregen dat hij (bijna) goed genoeg was voor de volgend stap. Daarom is het ook zo goed dat het gemiddelde niveau van de selectie steeds hoger wordt zodat dit soort talenten pas op latere leeftijd (wanneer ze voornamelijk mentaal, fysiek en tactisch verder zijn in hun ontwikkeling) de zekerheid op een vaste basisplaats krijgen.
6 0
AlexIbarra
Van de Beek is ouder en verder dan de vier spelers die je opnoemt waren imo.

Kan zichzelf nog wel ontwikkelen bij Ajax maar moeilijk vanaf de bank, ik vind hem ook geen 'talent' meer. Hij de meest allround middenvelder maar Schöne en Blind zijn meer ervaren, Ziyech en de Jong technischer, Tadic fysieker, enz. Toch is Donny de enige altijd 85% passing haalt, zijn man bij kan houden en regelmatig scoort.

In die zin is hij al erg ver in zijn ontwikkeling, al speelt hij niet groots.
0 -1
PuurGeluk
Dat liedje van Donny kan dan ook wel weer de kast in.
0 -3
AjaxPassion
Ik heb sowieso altijd al plaatsvervangende schaamte bij dat schijtlollige gedoe...

Daarnaast helpt het Donny ook totaal niet. De publiekslieveling moet je zijn omdat je de beste speler bent, niet omdat je de gunfactor hebt.
0 -3
Aeter
Gewoon Lasse voorlopig laten banken en van de Beek op zijn plek zetten.
1 -6
AjaxPassion
Waarom? Het was voornamelijk Lasse die ervoor zorgde dat Ajax de regie greep in de wedstrijd tegen Bayern, is je dat opgevallen?
1 -1
Ozymandias
Ik vind Schone momenteel beter (en belangrijker) dan Vd Beek. Met 775 minuten is Vd Beek momenteel de twaalfde man met zo'n 180 minuten (twee wedstrijden) minder gespeeld dan de elfde man (Neres). Dat toont dus wel aan dat Vd Beek zeer dicht tegen een basisplaats aanzit. Hij moet gewoon hard blijven werken en zijn geduld houden. Dan zal hij op termijn zeker een vaste basisplaats veroveren.
0 0
Ozymandias
Vd Beek zal wel heel dom moeten zijn als hij daadwerkelijk denkt dat het misschien beter voor hem is om Ajax te verlaten. We hoeven niet diep in de historie te duiken om met voorbeelden te komen van talentvolle Ajacieden die zich te goed voelde om zichzelf weer in de basis te vechten en hun kansen om voor Oranje opgeroepen te worden als argument gebruikte om Ajax te verlaten. Ik neem aan dat Vd Beek de namen Tete, Riedewald en Bazoer nog wel kent...
2 0
komop
Albers is dus een tweede Mino Raiola. Wil over de rug van de speler graag cashen en heeft dus juist geen toekomstplan. Donny, tijd voor een andere manager!
1 -1
AjaxPassion
Dat denk ik niet. Al is dit interview en zijn uitspraken daarin wel enorm belabberd getimed.
0 -1
Raydo
Het gaat er bij mij niet in dat zijn marktwaarde ineens lager zou zijn omdat hij minder speelt. Afgelopen seizoen was hij basisspeler, maar zelden écht goed. Nu wordt er gerouleerd, maar heeft hij altijd impact.
3 0
Babayaka
In Engeland op de bank of tribune heb je veel meer perspectief.

Vraag me af of dit echt van Beek is die dit wil
3 0
433metdepuntnaarlinks
Eens en ik ben sinds dit bericht ook langzaam overtuigd dat als zulke types niet om kunnen gaan met een paar maanden tegenslag, dat je als club ook de stap moet maken.

We willen omhoog, qua transfers, qua salarissen, qua niveau, Europees, qua vermogen en budgetten. Dan wil ik eigenlijk ook wel omhoog qua mentaliteit. Een Kluivert heeft niks te eisen, hij moet blij zijn dat hij bij de hand genomen kan worden door Tadic, Ziyech, Blind, de Ligt. Kijk naar de Bazoer generatie met el Ghazi, Tete, Riedewald.

Tegenslag is ook nodig in een carriere, als je gewoon als nummer 12 veel kansen krijgt dan is dat niet eens een tegenslag. Ik snap dat iedereen altijd wil spelen maar als je vanaf de bank komt en soms start heb je constant genoeg kansen om je te laten zien. Als dan al je mentaliteit kut is ... Je wil als club omhoog, daar hoort geduld ook bij. En waar hebben we het over, Donny speelt nog best een hoop minuten vind ik, in mijn ogen te weinig maar het is niet zo dat hij als lullige invaller steeds 10 min krijgt. Hij speelt soms laatste 20 min, soms basis, soms 75 min. Niks mis mee voor "een wisselspeler" ...

Edit: ik zie net de persconferentie met ten Hag, Donny is een van de spelers die bijna alle wedstrijden gespeeld heeft (ongeacht of het volle 90 min is of niet, meer niet dan wel natuurlijk). Hij heeft kans na kans na kans. Zijn situatie is toch extreem niet-uitzichtloos ... Hij is gewoon nummer 12, natuurlijk ben je liever bij de eerste 11. Maar 12 is toch prima, als hij nummer 17 was en in Labyad's situatie zat is het wat anders!
4 0
Aspers73
Punt is....voor Ten hag wordt het nu gewoon echt een puzzel. We hebben zoveel kwaliteit. F de Jong en Dolberg staan normaal ook in het team dat dinsdag speelde, dus wie haal je er af??
2 0
Joseph
Schone haal je er af voor Frenkie, Dolberg en Tadic laat je in dit soort wedstrijden voor de spitspositie spelen.
In de eredivisie zet je Blind op de plek van Wober en speel je met Dolberg in de spits en Ziyech op het middenveld.
Het is vrij simpel als je wisselspelers als Schone en Eiting niet tot basisspelers rekent.
0 -1
RuffRhythim
Ik vind het geen puzzel, ik vind het een luxeprobleem....
2 0
chrisjuhhh
Dolberg viel in de laatste 8 minuten !
1 0
MH1988
Met deze selectie moeten er altijd 2 'basisspelers' op de bank. Als je Eiting meeneemt 3. Als Wober achterin gaat spelen gaan er 2 goeie middenvelders de bank warmhouden. Als Dolberg in de spits staat ook. Frenkie, Blind, Eiting en Schone hebben alle 4 dezelfde ideale positie. Door Blind achterin te zetten of Tadic in de spits maak je weer plek voor meer middenvelders maar gaat het ten koste van Wober en/of Dolberg. Ze kunnen niet allemaal spelen.. Ik denk als je iemand verkoopt het 1 van deze nrs. 6 moet zijn. De reden dat we met 2 verdedigende middenvelders spelen is omdat we er veel hebben. Wie er dan weg moet en hoe het moet staan? Het is allemaal behoorlijk goed in mijn ogen. Donny is wel een ander type, die zou ik houden.
3 0
chrisjuhhh
Schone heeft niet het eeuwige leven is alweer 32 !
Donny kan heus wel erbij , maar in dit team zal het ten koste van Dolberg eo Huntelaar gaan .

Wober kan je gewoon weg niet meer weghalen
0 -1
Joseph
Wober kan prima weg, in de eredivisie heb je aan fe Ligt genoeg achterin, dan speel je gewoon af en toe met Blind naast de Ligt.

Je kan de Ligt zelfs af en toe rust geven, dan speel ie met Wober en Blind achterin.
0 0
Oempaloempa
Die man spreekt in naam van vd Beek, tenzij vd Beek hem aan de kant zet. Blijft hij aan als manager, dan heeft hij vd Beek in een lastig pakket gebracht. Wat mij betreft kunnen muiters oprotten. Ik geloof er niets van dat de topclubs voor hem in de rij staan. Niemand zit op dit soort gezeik te wachten.
3 -1
Jelephi
Wie de fuck is Guido Aalbers??
2 -1
Marcao
Ik ben dat gezeik echt zat: je MOET toch begrijpen als speler dat je niet altijd in de basisopstelling staat? Hier wordt - niet voor de eerste keer, zie Justin K. - gestookt om een transfer te forceren. Kan de zaakwaarnemer zijn zakken weel vullen. Kom op Donny, niet zo zeiken!
6 0
Joseph
Verschil zit in het contract, Donny gaat nergens heen. Volgend jaar is er een nieuwe trainer als Ten Hag geen kampioen is geworden, kans is groot dat die het wel in vd Beek ziet zitten.
0 -2
Raymondcruijff
In de jeugd werd Donny vaak met ene Davy verward (beiden blond, beiden middenvelders, en beiden fantastische voetballers).
Davy werd eerder een vaste waarde voor het Eerste dan Donny. Davy was verstandig genoeg om niet te vroeg voor een buitenlands avontuur te kiezen. Toen Donny bij het Eerste kwam was Davy rijp voor een stap hoger.
Davy vertrok op het moment dat hij er meer dan klaar voor was en iedereen hem een transfer gunde. Donny zou het gat wat Davy achterliet invullen.
Everton, Werder, we hebben het niet over topclubs maar wel over topcompetities. En Davy ondervond dat het knokken is voor je plekkie. Ondanks je talent en je ontelbare wedstrijdminuten in Ajax 1. Dus wat moet Donny in deze fase in hemelsnaam met een vertrek? Kan Davy hem misschien bellen wat verstand bij hem bijbrengen?
7 0
@Maar7en
Ik denk exact hetzelfde. De zaakwaarnemer zegt dat hij naar de lange termijn kijkt maar dat is juist niet het geval. Volgens mij het makkelijkste “vak” wat er is... je hoeft alleen maar slap te kunnen lullen en je geld te tellen.
1 0
afcas
ieder vak is makkelijk. het hangt vooral van je normen en waarden af hoe je er mee om gaat. op basis van jou reactie is de kans groot dat jij hetzelfde zou zijn als zaakwaarnemer als deze vent.
0 -1
A'dam Oud-West
Ik hoor vooral z'n zaakwaarnemer babbelen en niet Donny zelf. Niet elke zaakwaarnemer staat erom bekend dat ze in het belang van hun client werken
0 -1
Vlieske
Van persie vrij gesproken. vanaf nu kan dus niemand meer geschorst worden.
3 -1
Ajaxio
Kijkt de beelden nog eens goed (voetbalprimeur heeft een filmpje), hij raakt hem ook minimaal. Ik denk dat het inderdaad meer onhandig was dan onbesuisd en daardoor terecht dat hij niet verder geschorst wordt. (Been is laag, gebogen, trekt terug.. uit niets blijkt dat hij de tegenstander wil aanpakken.)

Zonder van Persie is het daar helemaal niks joh. Ik zie hem er liever bij in de klassieker... dan is het misschien nog 20 min spannend.
3 -4
Bloedgezellig
Het wordt steeds gekker om dat clubje te redden
4 0
NouridolbergNeres34
Tja als zelfs Eiting al hoger in de pikorde staat dan zou ik ook achter mijn oren krabbe, ook voegt donny veel meer toe dan schone maar die staat ook iedere pot weer in de basis.

Dan nog een trainer die aangeeft dat hij alleen op 10’ kan spelen als diepgaande middenvelder, terwijl hij onder Bosz fantastisch speelde op de 6’ positie. En als je gewoon weer met een 6’ gaat spelen kan donny uitstekend rechtshalf spelen naast ziyech en frenkie op 6’.
4 -2
Amster
En juist onder Bosz vond ik Donny zijn minste seizoen spelen.
0 -2
Joseph
Kwam toen net kijken, maar speelde toen in de EL echt hele sterke wedstrijden. Blijft vreemd dat Bosz toen bleef kiezen voor Schone, die in de EL telkens verzaakte.
Geeft ook wel aan hoe Schone in de groep ligt, zelfs betere spelers houden ze op de bank voor hem.
2 0
Afstandsschot
Galbak die Albers
3 0
Ajaxio
Ik vraag met oprecht af wat Donny van deze uitspraken vind....

Donny is een Ajacied, een vechter en overtuigd van zijn eigen kwaliteiten. Bovendien volgens mij een hele verstandige gozer die niet zomaar weg wil. Die weet zelf ook dat hij snel weer basisspeler is.. of hij moet echt meer gebrouilleerd zijn met Ten Hag dan wij denken...
0 -1
Henkjanklaas
Als ajax zo blijft presteren dan vrees ik een nieuwe leegloop per volgend jaar. Kunnen we weer van voren af aan beginnen. Heel frustrerend voor de ajaxfan en club.
1 -1
Ajaxio
Dit is nou eenmaal hoe het gaat. Ajax moet gewoon vooruit blijven regeren.
Er zijn spelers die gewoon weer klaar staan. Dani de Wit, Eiting, Gravenberch, Bandé(hopelijk).

Bovendien dachten we dat dit jaar ook.. en zelfs Ziyech is gebleven!

Grootste probleem zal zijn om Mathijs de Ligt op te vangen... wat een klasbak is dat!
0 -1
Joop50
vertonghen komt voor de ligt in de plaats.
0 0
MickS
Weer eentje die eens met Lasse om tafel moet voor een lezing 'Hoe knok ik mij elke keer weer in de basis', ipv na een korte periode (hij startte dit seizoen wel in de basis nl) gelijk gaat dreigen met 'of ik sta nu in de basis, anders ben ik weg'.

Ik weet dat Albers dit roept, maar hoop toch echt dat Donny even wat beter na denkt. En anders valt me dit enorm tegen van Donny.
6 -1
Mario65
Albers is bezig om Donny los te weken zoals Raiola dit met Kluivert deed maar dan net even anders.
Iemand wil hier zijn zakken op korte termijn vullen
6 0
Joseph
Klein verschil zit natuurlijk in het contract dat tot 2022 loopt, dat wad bij Kluivert wel iets anders.

Dan zie je ook dat Albers een naieve zaakwaarnemer is die ongeschikt is voor zijn functie.
1 0
Mario65
Je hebt gelijk maar vertel dat maar eens aan een jonge beïnvloedbare voetballer als Donny.
Die gasten lopen vaak blind achter zo'n geldwolf aan
0 0
Duif63
Precies, misschien heeft die Albers geld nodig of wil hij ineens met de grote jongens mee gaan doen en daar gebruikt hij nu Donny voor. Het is natuurlijk van de zotte om te denken dat hij bij Chelsea, City, e.d. wekelijks in de basis zou staan.
0 0
RuffRhythim
Maar echt....
"Ziet GEEN perspectief bij Ajax....."

Alsof vdBeek
- compleet op een zijspoor is geraakt
- niet meer voorkomt in de plannen van Ten Hag
- zijn trainingsminuten moet maken bij Jong Ajax
- op de tribune moet plaatsnemen tijdens wedstrijden van Ajax 1

Wat een mafklapper die Albers...gaat dat de Nederlandse Raiola worden ofzo?
12 0
MisterAFCA
Deze Albers zal toch ook wel weten dat Donny, a) niet fit was aan het begin van het seizoen, b) als een natte krant speelde aan het begin van het seizoen en c) dat er bij een club als Ajax weleens spelers beter kunnen zijn dan de betreffende speler?

Oké, Eiting zou nooit de voorkeur moeten krijgen boven Donny, op dit moment in ieder geval, ook Eiting komt er wel. Maar Donny mag dit nooit laten gebeuren. Dit zal echt wel in overleg zijn met gebeurt. Raar moment overigens. Hiermee maak je het zo moeilijk voor jezelf. Mocht dit van Albers alleen komen dan rest Donny niets anders dan hem de deur te wijzen. Bij de genoemde clubs van Albers zit Donny niet eens bij de selectie. Gok dat Donny niet zo stom is omdat zelf niet te beseffen. Donny moet gewoon beseffen dat het vorig seizoen en begin van dit seizoen gewoon niet best was. Dat mag ook. Zeker na Nouri. Maar meteen gaan lopen muiten, had ik niet verwacht. Dit gebeurde in augustus al na Luik. Was toen uit z’n verband getrokken volgens Donny maar nu komt er al voor de tweede keer zoiets naar buiten in korte tijd... Donny moet ook weten dat er bij Ajax maar één ding telt en dat is presteren. Doe je dat niet, dan er een ander te trappelen om je plekkie in te nemen en dat is er gebeurt. Geef jezelf de tijd om in vorm te komen en die basisplaats komt echt wel. Jammer dat ze zichzelf deze tijd niet geven. Waarom willen ze toch zo snel tegenwoordig. Ook van tegenslag wordt je sterker. Misschien niet zozeer voetballend maar wel mentaal. WDit is ook zeer belangrijk in topsport. Donny, je komt er wel bij Ajax! Geef het tijd, laat je voeten spreken en zorg dat TH niet om je heen kan.
2 -1
CrazyJew
In tegenstelling tot anderen denk ik juist dat hij de stap wel kan maken maar hij zal wel naar een leuke subtopper moeten gaan in het buitenland en niet meteen naar bovengenoemde namen (Ook al is een Manchester United tegenwoordig ook niet echt top meer)

Denk idd ook dat hij geen echte kans meer krijgt en dan snap ik dat je voor jezelf kiest
2 -7
WeerDinges
Zou als spelersmakelaar hetzelfde doen voor mijn spelers. Druk zetten op de club in de hoop dat hij een basisplaats krijgt. Prima gedrag lijkt mij vanuit dat perspectief. Alleen wordt ik erg moe dat de media daarvoor gebruikt wordt en wij als supporters dit soort nonsens moeten lezen en aanhoren. Boeit niet als hij echt weg gaat. Dan staat er weer een ander op. Dat is het mooie aan Ajax.
2 -4
Bazenvan95
Daar gaat er weer één die zijn carriere veels te vroeg kapot gaat maken door de hoge verwachting die wordt opgelegd door zijn omgeving.. Als je zo vroeg al de media opzoekt na 2 seizoenen ajax 1.. ipv gewoon accepteren en knokken(totdat ze echt niet om je heen kunnen) succes op de bank bij 1 van deze clubs om vervolgens toch maar verhuurd te worden en dan tot het besef te komen dat je beter bij een duitse of franse middenmoter kan tekenen
3 0
Milan95
Ik snap het wel, al die ontevreden Ajacieden die vertrokken zijn hebben in het buitenland allemaal een basisplaats. Oh nee wacht...
Word moe van die gasten die bij de eerste tegenslag direct dreigen met een vertrek. Vecht gewoon voor je plek man
10 -2
CrazyJew
Er moet natuurlijk wel perspectief zijn, elke keer als hij invalt presteert hij maar krijgt er niks voor terug. Dan snap ik de frustratie, je kan dan knokken tot je een ons weegt maar komt die kans echt nog?
3 -4
MickS
als we het hier over labyad zouden hebben, snap ik je post, maar in geval van Donny kan ik hem niet plaatsen.
2 -1
Joseph
Labyad loopt de bal over de lijn en Donny brengt telkens meer voetbal als hij speelt, snap niks van deze vergelijking.
1 0
PDF
TH ziet het onterecht niet in Donny zitten en geeft hem geen enkel signaal dat hij ook maar een klein beetje kans maakt op een basis plek dan is zo,n reactie toch meer dan logisch. Vorig jaar bijna alle wedstrijden gespeeld en veel doelpunten gemaakt en Nederlands elftal gehaald en nu niet voor vol aangezien worden dat is killing. TH kan de groep niet managen dat gaat Ajax opbreken.
3 -7
WeerDinges
Stond dinsdag toch in de basis? Dat doe je natuurlijk met spelers waar je het niet in ziet zitten.
4 -1
Bazenvan95
Vorig seizoen wat belabberd was voor Ajax als team, heeft niets te maken met hoe het nu gaat. Als je de media opzoek omdat je, je niet kan schikken in die rol dan ben je echt respectloos naar het team en de club. Los het eerst intern op en dwing het af. Je maakt het jezelf alleen maar lastig zo.. gevalletje Denswil
2 -2
mercurius3
Zorgt ook weer voor extra veel motivatie binnen het team. Niet voor niks wordt PSV elk jaar kampioen. Je hoort daar nooit spelers klagen. Bij Ajax begint het vroeg in het seizoen en gaat het het hele jaar door, met alle gevolgen van dien voor het groepsproces.
4 -1
MickS
dit zeg je verkeert. Daar wordt elke uiting van ongenoegen niet tot in extremis uitgemolken en uit verband getrokken door de pers met het oog van een vergrootglas - of beter nog: telescoop - waar de hubble een minderwaardigheidscomplex van krijgt.
2 0
WeerDinges
Donny klaagt niet. Albers klaagt en vreemd genoeg is dat ook soort van zijn werk. Gebeurd al jaren alleen was het vroeger zonder de media.
2 -2
Koekepeer
Ik heb geen idee of de spelers daar klagen. Ik volg de psv-sites niet en ook bij de praatprogramma's wordt gewoon, misschien wel een beetje onterecht, lang niet zo de nadruk gelegd op PSV. Misschien komt dat ook wel omdat Thijs Slegers, die altijd inside informatie had, nu de perschef is.
1 0
Marcdaan1971
Was altijd groot fan va Donny. Als hij vandaag niet met een rectificatie komt, hoeft hij voor mij al niet meer in de basis. Na al deze kutuitspraken (Kluivert, Bazoer, Ghazi, Beek) krijg ik elk jaar weer meer respect voor Lasse. Zeurt nooit, en kijk, staat dus gewoon altijd in de basis. Rara
11 -1
Joseph
Misschien dat Willem II wel interesse heeft in Schone, maar beter gaat het niet worden voor hem.
0 -1
Fieldman
Lasse kan niet hogerop, er is nooit interesse voor hem. Dus ook absoluut geen reden om te zeuren.

Donny kan bij veel rijkere en (in de regel) betere teams aan de slag, maar is bij Ajax om een betere speler te worden. En dan staat iemand als Lasse Schone, die zich zelfs nog nooit buiten de Eredisivie bewezen heeft in de basis.
4 -2
PJK54
Niet de spelers maar die makelaars maken het voetbal kapot. Ik maak uit dit verhaal op dat Guido Albers op een flinke bonus aan het jagen is want zolang Donny bij Ajax blijft, overigens met evenveel vooruitzicht als bij genoemde clubs, zal hij weinig tot niets ontvangen. Ja en nu Ajax weer volop in de belangstelling staat komen die geldwolven weer tevoorschijn.
1 0
Dennis1964
Hij moet gewoon geduld hebben en keihard werken. Dan komt het vanzelf goed. Niemand kan een basisplaats eisen. En ook niet de ideale schoonzoon Donny. Kom op man niet meteen janken als je er naast staat.
1 0
Jaridebeste
Erg triest nieuws dit. Het zijn andere woorden dan gister bij VI. Maar ik kan me wel voorstellen dat Donny weinig perspectief ziet. Onze trainer wil hem slechts als 10 opstellen, terwijl die jongen absoluut ook controlerend op het middenveld kan. Sterker nog, als 8 is hij sowieso beter. Hoe wil je je dan in de basis knokken? Er zijn meerdere goede nummers 10 bij Ajax. Ten Hag ziet zelfs Neres eerder op die plek. Dan kun je knokken tot je een ons weegt, maar bij deze eigenwijze trainer kom je er toch niet in als basisspeler. Tenzij er tig spelers geblesseerd of geschorst zijn. Desalniettemin zou ik er als Donny zijnde wel even heel goed over nadenken. In de winter vertrekken zou ik persoonlijk ook een zwaktebod vinden van Donny. En dat zeg ik als Donny fan.
0 -2
joodje!
Hele simpele, maar o zo belangrijke taak voor Ten Hag: Met hem gaan zitten. Of je neemt publiekelijk afstand van deze uitspraken en gaat knokken voor je plek, die echt wel komt met het volle programma en naderende vertrek van sterkhouders (die wél een transfer hebben verdiend), of je gaat lekker op de tribune zitten en wegrotten tot er een club voor je komt. Bel anders even met El Ghazi, Bazoer, Riedewald en/of Tete. Je hebt vast hun nummers wel.
5 -1
Juhaz02
Inderdaad, dat is de enige oplossing voor beide partijen.
Allebei duidelijkheid verschaffen zodat eenieder weet waar hij aan toe is.
Al zou het mij persoonlijk wel een beetje pijn doen als Donny zich laat kennen door inderdaad te willen vertrekken.

Als Donny afstand neemt van deze uitspraken zal die ook zijn zaakwaarnemer aan de kant moeten schuiven.
0 0
joodje!
Inderdaad pijnlijk, maar de pijnlijke waarheid onder ogen zien heeft iedereen het meeste baat bij.
0 0
ajax_janneman
Nou Donny kennelijk door zijn zaakwaarnemer naar de uitgang wordt gedrukt, is het dan niet mogelijk dat we hem verkopen en met het geld aankloppen voor Sander Berge. Ben je denk ik op de langere termijn beter af. Ik zou het wel echt zonde vinden als Donny wordt verkocht hoor, maar zoals het nu lijkt, valt daar weinig aan te doen.
1 -3
Keizerfan
Een slechte timing van Albers maar Overmars weet wel raad met dit soort probleemzoekers. Het gaat om geld, hij wil voor Donny een verbeterd contract nu Ziyech en Tadic veel meer verdienen. Albers hangt de Raoila uit en speelt hoog spel, maar verliest een aantal zaken uit het oog: de druk die nu op Donny komt, wil hijzelf weg dan laten de fans dat wel merken. Ajax bepaalt de verkoopprijs. Zo goed heeft Donny niet gepresteerd en in het warme bad van Ajax krijgt hij de kans, maar de reservebanken bij de topclubs zitten vol en de overflow zit op de tribune. Hij noemt zich het management (maar hij is niet het belangrijkst!) maar zou zich moeten schamen op de manier waarop hij de belangen van Donny slecht behartigt. Donny heeft zelf ook niet het buskruit uitgevonden, daarom een goed advies Donny, vertrek bij deze zich management noemende figuur.
1 -2
Superjan
Gaat niet om een verbeterd contract. Donny is echt een prototype 8 en die positie bestaat onder Ten Hag niet meer. Hij kan eventueel ook op 10 en op 6 maar op beide posities is hij zeker geen specialist. Daarom speelt Donny nu niet, en naar zijn eigen verwachting (en de mijne) volgend jaar ook niet.
3 -1
Keizerfan
Geloof mij maar het gaat altijd over geld, transfersom of salaris. Zeker wanneer het om zaakwaarnemers gaat (Albers ruikt ontevredenheid en geld). En of Donny nu op positie 6, 8 of 10 moet staan, bij de beoogde topclubs bepaalt ook de trainer op welke positie je staat, het zal niet anders zijn dan dat ten Hag nu doet. Je moet de strijd aan gaan en niet zielig doen.
0 0
theflyingdutchm
Voor de mensen die roepen hier spreekt de zaakwaarnemer, dat is dus niet waar. Anders had Donny hem na zijn eerste interview gisteren wel teruggefloten, maar dat heeft hij dus niet gedaan.

Ik zou niet weten naar welke club Donny moet wat even hoog of hoger is dan Ajax waar hij gegarandeerd een basisplaats heeft. Hij moet gewoon geduld hebben, het is niet alsof hij net als bijv. Serero destijds nooit speelt.

Als hij dit jaar wacht en als invaller en soms als basisspeler erin staat dan kan je hem verzekeren dat hij volgend seizoen steevast een basisspeler is, want tegen die tijd is echt wel of F. de Jong verkocht of Ziyech of wellicht beide.
2 0
Fieldman
Donny kan zoals onder gezegd ook prima als een van de twee defensieve middenvelders spelen.

Of Ten Hag speelt gewoon een systeem waarin hij zijn beste spelers in kwijt kan. Dus met een '6 (Daley Blind) en met twee halven (Frenkie en Donny). Dan heb je gelijk een supermiddenveld.

Maargoed, bij een coach die tegen PSV uit met Frenkie en Daley als CV's begint kan je alleen maar bidden dat hij tot zulke wijsheden komt.
2 0
NoPants
Dus zou jij dan tadic, ziyech, neres, of dolberg/hunt eruit halen?
0 0
Fieldman
Je gaat uit van de luxe-positie dat echt iedereen fit is.

Maar dan wordt het lastig ja. Ziyech en Tadic kunnen ook als half spelen. Overigens moeten onze aanvallers bijna elke wedstrijd spelen, dus soms wat rust kan geen kwaad.

Ik zou in ieder geval altijd met Blind als '6 en twee halven spelen. De halven mogen zijn Frenkie, Donny, Gravenberch. Eventueel Ziyech of Tadic, maar die zie ik liever aanvallender.
0 0
Rosco
Begrijp hier niets van. Het zit even tegen en hij wil weg! Lekker met een grote zak geld ergens anders op de bank gaan zitten.
3 -1
Juhaz02
Dit is toch wel triest nieuws en ik hoop dat Donny zelf er niet zo over denkt.
Een echte jongen van de club met een groot Ajax hart, althans zo zag ik Donny altijd voor me.
Misschien zelfs wel bijna net zoveel clubliefde als dat Klaassen had/heeft.

Maar met deze uitspraken maakt hij Donny kapot, want ETH die kan het nu niet meer maken om hem veel basisplaatsen te geven.
Aangezien het dan een verkeerd signaal af zal geven naar de rest van de bankzitters, en we dan misschien nog veel vaker dit soort rare teksten van zaakwaarnemers gaan krijgen.

Oftewel een oliedomme uitspraak tenzij Donny zelf ook echt weg wil, want hiermee gaat hij niet vaker spelen.
En zoals ik onder kan zien verspeelt hij zijn krediet bij de fans en dat gun ik deze jongen zeer zeker niet.
3 0
Rentokill
Mee eens. Ook de timing zo vroeg in het seizoen. Als je een transfer wilt bewerkstelligen dan roep je dit 4 wedstrijden voor de winterstop als de transferwindow weer opengaat (wat overigens van mij afgeschaft mag worden). Als Donny slim is repareert hij dit door zelf aan het woord te komen.
2 0
Juhaz02
Ja klopt de timing is al helemaal belabberd, maar ik denk toch dat als Donny het enigszins wil reparen dat hij afscheid moet nemen van deze zaakwaarnemer.
Anders komen zijn woorden niet meer geloofwaardig over.
0 0
Joop50
verwacht donny bij de genoemde clubs wel in de basis te staan dan? denk het niet.. rare uitspraak. geef dan gelijk toe dat het om geld gaat. beter een wisselspeler zijn met een hoog salaris.
2 -2
Jaridebeste
Als het daarom zou gaan, was hij van het zomer wel vertrokken.
2 0
PeterVKV
Ook binnen Ajax zijn er sterke geluiden dat Donny niet alleen als 10 maar ook heel goed als een van de twee meer defensieve middenvelders kan spelen. Net zoals er voor en na PSV binnen Ajax sterke geluiden waren dat, vooral tegen sterkere opponenten, Tadic een veel betere optie voor de spitspositie is dan Huntelaar. Uiteindelijk luisterde Ten Hag hiernaar. Ik ga ervan uit dat dit nu ook gaan gebeuren waardoor Donny soms als 10 gaat spelen en anders naast Frenkie iets naar achter. Dan is dit een storm in een glas water.
1 -1
Jaridebeste
Laten we het hopen.
0 0
Rentokill
Hoe gaat dat dan met die geluiden? Wat hoor je dan? En heb je daar al lang last van?
0 -3
PeterVKV
tja, als je al meer dan 40 jaar Ajax fan bent, dan ken je wat mensen
niet gek toch?
0 0
Rentokill
Maar wat doet het er toe. Die geluiden. De trainer bepaald. Ook bij Ajax. Die geluiden hoor ik ook.
0 -3
PeterVKV
dus niet altijd
daar gaat mij juist om
er wordt op hem ingepraat
0 0
Rentokill
Bosz zag het ook niet zitten in spelers waarvan wij dachten dat ze minimaal tegen de wereldtop aan zouden kunnen komen: Bazoer, Tete, Riedewald en El Ghazi. Bij alle 4 dacht ik dat het heel vreemd was om ze te laten gaan. Maar het heeft voor Ajax goed uitgepakt en gaf ruimte aan nieuwe aanwas. Voor deze spelers liep het minder goed af. Allemaal middenklassers geworden in plaats van toppers. Als Donny dat prima vind moet hij vooral vertrekken. Als hij echter meer uit zn carrière wil halen dan dat is hij van harte welkom want die instelling heeft Ajax ook nodig van hem.
4 -1
mercurius3
Het is iedere keer de eigen jeugd van Ajax die zichzelf gigantisch overschat. Spelers die aangetrokken worden van buiten hoor je nooit dit soort dingen roepen en willen knokken voor hun plek bij Ajax (ziyech, schone, onana, neres, viergever, etc.). Maar kijk eens naar het lijstje als het gaat om de eigen jeugd: van de beek, kluivert, Kishna, bazoer, tete etc. Allemaal willen ze meteen weg bij tegenslag.
4 -1
FelixjeGassenlicht
Dit valt mij erg tegen van Donny (of misschien ben ik wat naïef?). Het seizoen is net begonnen, wij krijgen straks blessures en schorsingen. Ik zou zeggen speel dan zo goed dat de trainer niet meer om je heen kan.
4 0
Labrador
Volgens mij spreekt hier zijn zaakwaarnemer
0 -1
Dolblij
Het gaat om geld. Bij Players United is ook Rob Witschge partner en manager. Frank de Boer staat daar onder contract en zelfs Sjaak Swart is "intermediair". En met al deze praktische ervaring die ter beschikking staat zegt toch werkelijk niemand tegen die Albers "kop dicht, een transfer komt te vroeg voor Donny"........
2 0
masterrr
Hele vreemd en een tikkeltje asociale timing van de heer Albers na de basisplek van Donny in Munchen, waarin hij goed speelde maar ook dé kans op de winnende verprutste?
2 0
Toon meer reacties