'De gesprekken met Ajax verliepen vreemd'

FinnDekker, 26-03-2020 om 21:30, 5711 views, de Volkskrant |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

In de Volkskrant heeft Khalid Kasem meer duidelijkheid gegeven over de verschillen in mening tussen Ajax en de familie Nouri. Abdelhak Nouri liep in de zomer van 2017 in een oefenduel van Ajax 1 blijvende hersenschade op. Sindsdien zijn de twee kampen in gesprek over een oplossing. Een oplossing die er dus nog steeds niet is.

'Ajax zegt: Appie had nooit meer kunnen voetballen, zelfs als hij op het veld goed was geholpen. Wij hebben professoren aan onze kant die anders beweren. Dat leidt ertoe dat er geen witte rook is', stelt Kasem, die de familie als advocaat begeleidt op juridisch vlak. 'Ajax zegt categorisch dat het een feit is dat Abdelhak een kastje had moeten krijgen dat de hartslag reguleert, en als je een kastje krijgt geïmplementeerd na zo’n hartstilstand, is de kans dat je weer op topniveau voetbalt nul. Dan kom je dus niet toe aan een discussie over geld.'

'Allerlei gesprekken tussen ons en Ajax verliepen vreemd, zonder transparantie. Terwijl het ging om de relatie met een speler die al zijn hele leven bij Ajax voetbalde, met een familie die zo’n warme relatie heeft met Ajax.' Kasem en de familie balen van de situatie. Er lijkt geen einde aan te komen. 'De verhouding tussen familie en directie is minder warm geworden. Dat is zonde.'

Nieuw boek over Nouri

Vrijdag verschijnt een nieuw boek over Nouri: Een onvervulde droom. Het is geschreven door Kasem. 'Het is geen afrekening met Ajax of de dokter. Zo wil de familie het ook. Het is nooit de intentie geweest iemand aan de schandpaal te nagelen. Want niemand is het veld ingegaan om Appie kwaad te doen, maar er is wel gefaald op dat moment.'

Ajax Showtime is bezig met een onderzoek om haar content beter af te stemmen op uw wensen en behoeftes. Wilt u deelnemen? Zo helpt u ons als website vooruit. Het invullen van de vragenlijst duurt niet langer dan 2 minuten!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rukboor
Een familie die altijd roept zaken niet via de media te willen spelen?
Eerst op TV en in alle kranten met hun advocaat Beer, nu weer op TV en in alle kranten met Khalid Kasem en Peter R.
En ook nog een boek schrijven over deze vreselijke tragedie met een eenzijdig verhaal.
Maar het gaat niet over geld hoor...…..
Bah!!
1 0
WantAmsterdam
Nou, wat voor “experten” zijn dat die zeggen dat appie door had kunnen gaan? Die kans IS gewoon nul, puur in theorie zou het mogelijk zijn, maar dan ook zeer gevaarlijk. En als hij bleef voetballen, je kan nooit zeggen dat hij het net zo ver had geschopt als frenkie, die kans is zeg maar zo’n 60-70 procent, zijn genoeg voorbeelden dat het anders kan lopen, denk daar an Mahler bijvoorbeeld
1 -1
ajaxminimax
Allemaal leuk en aardig deze verhalen, maar je kan er niks mee. Een advocaat zal ten aller tijden zijn cliënt beschermen en zeggen dat dat het volledig aan de andere kant ligt. Deze zaak kent hoe dan ook alleen maar verliezers
3 0
Jan Doedel
Levenslang kosten voor Nouri's verzorging betalen.
Die familie geen euro geld in handen geven.
Het gaat allang niet meer over Abdelhak, het gaat erom hoeveel geld ze krijgen.
4 0
Rukboor
Dan wel levenslang professionele hulp en niet de hele familie op de loonlijst.
Appie wordt nu als verdienmodel gebruikt door heel veel mensen, familie-Peter R.-Khalid Kasem- advocaat Beer en nog vele anderen.
0 0
Ajacied1989
Ben zelf werkzaam in de rechtspraktijk, maar wat Kasem nu doet komt gewoon over als smerig geld verdienen over de rug van een zeer trieste zaak.

Sta absoluut voor zijn zaak voor wat betreft Appie. Dat moet tot op de bodem onderzocht worden, opdat we hier in de toekomst van leren en de familie op een proportionele wijze wordt gecompenseerd, maar een boek uit zijn handen is simpelweg smerig.
6 -1
Matzet
Ik geloof niet dat Kassem een geldwolf is. Ik geloof ook niet dat Ajax onmenselijk is. De regelgeving is zo technisch en zakelijk geworden, dat beide partijen (voornamelijk Ajax) bijna gedwongen worden om technische gesprekken te voeren, terwijl de hele situatie roept om medemenselijkheid.
0 -5
Ajacied1989
Regelgeving is per definitie zakelijk. Zodra er een verschillende interpretatie van de regelgeving is, wordt het per definitie technisch.

Volgens mij mis je mijn punt. Kasem schrijft een boek met twee doelen: Hij wil de publieke opinie aan zijn zijde krijgen en daarnaast een alternatieve inkomstenbron genereren, omdat hij weet dat de advocaten die door Ajax zijn ingeschakeld dusdanig bekwaam zijn dat hij zijn beoogde doel anders niet gaat behalen.
0 0
AjaciedRK
Boek, dwdd, volkskrant. Nu weten we het wel walgelijke geldwolf.
6 -1
Cruijff72
Waarom moet dit weer in de media? Waarom schrijft die advocaat een boek over deze zaak? Hij hoopt nu door publieke druk toch ajax overstag te krijgen. Het is een zeer trieste zaak en ajax is als werkgever in bepaalde essentiële zaken tekortgeschoten. En daarvoor zal er ook een bepaalde vergoeding komen. Maar je kan toch niet claimen dat ajax ervoor verantwoordelijk is dat de familie die miljoenen inkomsten van Appie is misgelopen?
2 0
Mike4wheelz
Waarom kun je niet claimen dat appie en familie nu inkomsten mislopen? Dat is juist een schade procedure. Stel jij overkomt ditzelfde en de arts prutst. Eerst kreeg hij een X ton inkomsten per jaar en nu een fractie. Denk je dat je familie zegt, dankjewel voetbalclub voor de uitkering! Kijk eens wat het met je doet als het jou overkomt. Dat het in de media komt, logisch toch? Appie was begenadigd topvoetballer in wording... Dat boek? Logisch toch? Soms schrijven mensen dingen juist van zich af om te verwerken.
0 -1
Godenzoon24
Nou ja als ze zijn naam eten. Dan nog alle kosten op zich nemen en 2,5 mlj betalen. Mag je best dank je wel zeggen ja.
1 0
Beachboy
Dan reken je buiten het feit dat Nouri een hartafwijking had. Het is triest, maar de voetbal potentie was onmiskenbaar groot, het lichaam was helaas waarschijnlijk niet in staat om deze potentie eruit te laten komen. Sad but true.
2 0
Mikee
Pijnlijk hoe er een meningsverschil kan ontstaan, aan alle kanten is er verdriet om deze situatie.
1 0
Fvy
Vergis je niet in de rol van de verzekering. Doen en laten van de verzekerde (Ajax) wordt sterk bepaald en beperkt door de verzekeringsvoorwaarden. En de verzekering heeft maar één belang: zo min mogelijk betalen. De tactiek van dit soort maatschappijen is er altijd een van de Verschroeide Aarde: vertragen, ondergraven, twijfel zaaien... Daarom duurt dit soort zaken altijd zo lang.
0 0
Mike4wheelz
Klopt inderdaad!
0 0