Oranje O16 verslaat Colombia en wint vierlandentoernooi

JesseTH, 11-02-2020 om 21:00, 4933 views, Ons Oranje |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Oranje Onder 16 heeft dinsdag beslag weten te leggen op het vierlandentoernooi in Portugal door met 3-1 te winnen van Colombia. Met een zestal Ajacieden in de gelederen nam de ploeg van Martijn Reuser het de voorbije dagen op tegen Duitsland, Portugal en Colombia en daar kwam het als winnaar uit.

Amourricho van Axel Dongen, Chahine van Bohemen, Gabriel Misehouy, Julian Brandes, Raphaël Sarfo en Tristan Gooijer werden namens Ajax gekozen om deel uit te maken van de uiteindelijke succesvolle selectie. Op Misehouy maakten zij allen minuten in de gewonnen openingswedstrijd tegen Duitsland en dat lag dinsdag tegen Colombia niet heel anders. Ditmaal was Sarfo de enige Ajacied die op de bank begon.

Door doelpunten van Ajacieden Misehouy en Brandes wisten de Nederlanders dinsdag met een marge van twee te winnen van de leeftijdsgenoten uit Colombia. Sarfo, de enige Ajacied die op de bank moest beginnen, viel later in de wedstrijd nog wel in.

Door de genoemde overwinningen op Duitsland en Colombia én tussendoor nog een overwinning na strafschoppen op Portugal mag Oranje zich de winnaar van het toernooi noemen. Namens Ajax wist Misehouy twee goals te maken, terwijl Van Axel Dongen en Brandes ieder één goal maakte.

Opstelling Oranje O16 tegen Colombia:

Kremers; Gooijer, Van den Berg, Bohemen, Van Axel Dongen, Dekker, Houben, Putters, El Moussaoui, Misehouy, Brandes.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FrankBeton
Indrukwekkend is een understatement
0 0
wolterx
Resultaten van Oranje jeugd laatste paar jaar vallen zeker niet tegen met b2b EK winst o17 en goede resultaten bij dit soort "toernooien" met toplanden bij. Na o15 nu o16 die fraaie resultaten boekt, heel benieuwd hoe de o17 het gaat doen tijdens EK kwalificatiewedstrijden want die gaan pittig worden. Benieuwd of ze daar Rensch en Regeer voor terug halen (Ünüvar lijkt me niet) want die zouden daar zeker nog bruikbaar zijn. Van o16 doorschuiven zie ik niet gebeuren, misschien El Moussaoui met zijn scorend vermogen of een buitenspeler extra erbij.
2 0