Jansen: 'Vanaken is totaal niet in beeld bij Ajax'

FinnDekker, 08-08-2019 om 23:00, 11608 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Freek Jansen beweert donderdagavond dat Hans Vanaken totaal geen optie is voor Ajax. De Amsterdammers werden gelinkt aan de middenvelder van Club Brugge, maar daar is volgens de Ajax-watcher van het Algemeen Dagblad niets van waar.

'Vanaken is totaal niet in beeld bij Ajax', luidt het korte statement van Jansen aan tafel bij FOX Sports in het programma Voetbalpraat. De middenvelder zou mogelijk geschikt zijn als vervanger van Donny van de Beek, die dichtbij een transfer naar Real Madrid zou zijn. 

Club Brugge zou de middenvelder overigens ook niet kwijt willen. Vanaken zou een belangrijke spil zijn binnen de Belgische ploeg, die net als Ajax het hoofdtoernooi van de Champions League hoopt te bereiken. Vertrekt Vanaken niet, dan ligt er een nieuw contract voor hem klaar in Brugge.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxiscruijff
Waarom zou je zo'n speler ook halen terwijl je genoeg middenvelders hebt en de jeugd ook een kans wil geven. Dat is per slot van rekening waardoor Ajax zo succesvol is. We zijn geen PSV, dat maar koopt. We hebben voor het middenveld nog: Ekkelenkamp, Blind, De Wit, Gravenberg, Mazraoui, Marin, Eiting, Labyad, Siem de jong en Ziyech. Volgens mij genoeg mogelijkheden dus, ook als van de Beek weg gaat.
1 0
Superjan
Qua zessen zou ik het zo houden, qua tien zit je wel dun.

Ik neem Labyad en De Jong niet mee op die positie omdat die de kwaliteit niet hebben en Ziyech niet vanwege het balverlies. Ik blijf het herhalen: toen hij op 10 speelde werd hij uitgefloten, toen hij op 7 ging spelen werd hij toegezongen. Bovendien verwacht ik dat hij nog weggaat, maar in mijn ogen doet dat dus niet eens echt terzake.

Hou je over als opties voor de 10: Tadic, Neres, Lang en De Wit. Tadic is mijn nummer 9, sowieso, dus die valt alweer af. Neres wil ik op de flank, zeker als Ziyech vertrekt. De Wit is mijn eenmansverdediging op de vijandelijke helft als iedereen te moe is om druk te zetten. Een koning met heel specifieke kwaliteiten en top om erbij te hebben, maar geen talent wat koste wat kost basisspeler moet worden. Alleen Lang heb ik wel vertrouwen in op die plek. Maar als je een speler kan vinden met inzicht én techniek én diepgang op die positie, zou ik hem halen. Lang kan dan ook echt nog zijn minuten maken dit jaar op de 10 en de 11. Volgend seizoen zie ik hem als basisspeler.

Edit: maar goed, hoop gelul allemaal maar eerst maar eens kijken of Donny inderdaad vertrekt.
0 0
ajaxiscruijff
Laten we hopen dat Donny blijft: misschien wel de belangrijkste speler op dit moment.
0 0
DT10
Hier een aantal alternatieven:

Mario Gotze
Emil Forsberg
Davy Propper
Manuel Lanzini
Luis Alberto
Rafinha Alcantara
Juan Quintero
Rodrigo De Paul
Morgan Sanson
Wylan Cyprien
Sander Berge
Renato Sanches
Weston McKennie
Mason Mount
1 -4
Sanalologo
Leuk lijstje voor op fifa.
0 0
DT10
Thanks!
0 0
Gooseman
Ga je nu elk topic over spelers gebruiken om je boodschappenlijst te posten? Er zijn al diverse reacties op geweest die meer dan de helft van je alternatieven afschrijven.
1 -1
DT10
Alleen op relevante topics.. En je hoeft er niet op te reageren hoor, bespaar je de moeite.
1 0
JesusZoonVanGod
Davy gaf deze week in een interview aan dat hij Werder de rug niet wil toekeren, omdat ze hem de kans gegeven hebben weer aan spelen toe te komen. Hij is daar een van de peilers van het elftal en onomstreden. Op aanbiedingen uit de serie A is hij niet ingegaan. Lijkt me dus voorlopig geen optie.
0 0
DT10
Heb hem eruit gehaald.
0 0
Eastwood
Broodje Aap verhaal dus.
0 0
Woodenshoe1
Dat doet me deugd...
3 -1
036AFCA97
Ajax zou gewoon twee toppers voor het middenveld moeten halen. Bijvoorbeeld Mason Mount en Renato Sanches. Tuurlijk is het ambitieus, maar dat mogen we toch ook zijn?
1 -4
afcas
Zijn dat toppers?
3 0
ZeeuwsAjax34
Renato Sanches zou de hele Eredivisie kapot scoren.
0 -6
EricAjax1
Wat een onzin
4 0
036AFCA97
Heb je die man weleens zien spelen bij Benfica? In een goed systeem onder professor Ten Hag zou hij enorm goed kunnen worden.
0 -4
036AFCA97
100%, zou hij haalbaar zijn?
0 -3
Ajaciedoss0412
Renato Sanches zeker wel!
0 -3
RobbertB
Ik weet het zo net nog niet.

Urbain Haesaert is natuurlijk ook alweer een jaar in dienst bij Ajax en er is nog geen Belg naar Ajax gekomen. Misschien is Vanaken wel het meesterwerk van die ouwe bokkestaaf.
0 0
S_020
Jammer joh!
0 0
Ajax95Duivendrecht
Weet je wie je nu ons hele basismiddenveld van vorig seizoen uiteen dreigt te vallen heel goed had kunnen gebruiken op het middenveld, als het lot niet zou hebben toegeslagen? Appie.

Maar ja, het dieptrieste verhaal is helaas bekend...
1 0
AFCA1211
Komt Hans, weinig kans
1 0
Santiago
Jammer indien waar
1 -7
RobbertB
Zeker. Vanaken zou prima zijn voor ons. Mooie speler.
3 0
DulceDesde
Breekie breekie hier is Freekie wat doet hij ongemakkelijk als het over Vanaken gaat volgens mij weet hij het zelf niet of hij wel of niet komt.
1 0
Wieno
Ben benieuwd of we Fernando Redondo nog krijgen te zien vandaag. Hij heeft nog 34 min. om de verlenging van Ziyech te presenteren.... ;-)
5 0
Unuvar1980
Net of Overmars Freek fucking Jansen wijzer gaat maken..' ik heb het even gecheckt '
0 -2
Cupmetgroteoren
Overmars is de vaste bron van Freek, dus ja, meestal heeft Jansen wel gelijk.
3 -3
Flipper33
Dat is 1 en morgen Antony is ook totaal niet in beeld bij Ajax
1 0
Schip
Dit was ook echt zo'n kul. En dan die Belgen gelijk zo hoog van de toren blazen met een 'waanzinnige prijs'.

Ik hoop echt dat Donny de beste keus maakt en blijft.
6 0
falonso
Dat lijkt me valse hoop. Ik denk dat de handtekeningen al gezet zijn en dat Ajax-PAOK zijn laatste wedstrijd is. Het zou me ook niet verbazen als hij komend weekend niet speelt. Het zou mooi zijn als hij blijft, maar ik zie het niet gebeuren, helaas...
3 0
Westerpark1982
Haha breaking freek jansen!
3 0