Oranje Vrouwen beginnen WK goed met nipte zege

JesseTH, 11-06-2019 om 16:55, 24231 views, AS |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

De Oranje Vrouwen zijn het WK dinsdag goed begonnen. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Nieuw-Zeeland en lang leek dat tot puntenverlies te leiden, tot in de blessuretijd. Jill Roord maakte toen de enige treffer en kroonde zich tot matchwinner. Ajacied Kika van Es speelde in de basis, maar werd in de tweede helft gewisseld.

Het initiatief was eigenlijk de gehele wedstrijd voor Oranje, maar door eigen slordigheid bleef de productiviteit nog achterwege. Vooral in de eerste helft waren de Nederlanders niet secuur genoeg in de passing, waardoor het compacte Nieuw-Zeeland stand kon houden.

Na rust was het eigenlijk drie kwartier lang eenrichtingsverkeer. De ploeg van Sarina Wiegman drukte constant richting het doel van de opponent, maar lang zonder echte kansen te creëren. Aan de andere kant kon Nieuw-Zeeland bijna scoren via Sarah Gregorius, maar Sari van Veenendaal redde knap. In de tweede minuut van de blessuretijd zorgde Roord dan alsnog voor de winnende treffer. Na een kluts kopte zij de bal erin.

FT | N-Zeeland Vrouwen - Oranje Vrouwen (0-1)

 

Opstelling Nieuw-Zeeland:

Nayler; Riley, Erceg, Stott, Bott; Percival, Bowen, Change, Hassett, White; Gregorius

Wissels Nieuw Zeeland:

Green, Stratford, Kete, Longo, Morton, Hoyle, Wilkinson, Skilton, Satchell, Cleverley, Esson, Olla

Opstelling Oranje:

Van Veenendaal; Van Lunteren, Van der Gragt, Bloodworth, Van Es; Groenen (Roord 76'), Van de Donk, Spitse; Van de Sanden, Miedema, Martens.

Wissels Oranje:

Van Dongen, Pelova, Renate Jansen, Kaagman, Kop, Ellen Jansen, Kerkdijk, Roord, Beerensteyn, Van der Most, Geurts

Doelpunten:

0-1 Jill Roord (90+2')

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MichelAngelo66
Ik heb gekeken. Het was zwaar om eerlijk te zijn. Mn dochter veroordeelde me tot nu toe steeds met “zeur niet zo pap, jij hebt altijd wat over vrouwenvoetbal. Je hebt altijd wat te zeuren”. Nou ze had het zelf ook zwaar.... “wat is dit saai, ze kunnen er niks van”....

Op zich zie je af toe wel wat leuks. Martens is wel een aardige speelster. Maar over het algemeen wordt ik er niet blij van. Traag, enorm veel balverlies (nog meer dan bij Feijenoord!), slap en saai. Gebrek aan publiek en wat er zit is volgens mij rechtstreeks uit de schoolbanken getrokken. O ja en een blaaskapel, en dat is meestal ook niet een best teken.

Mijn oplossing met strakke shirts en korte rokjes viel hier dan weer niet in goede aarde.....
0 0
Spuit11
Hypocriet van ze. Wel allemaal geilen op een knappe voetballer, maar als het andersom is; ho maar!
2 0
Truth
Hahahaha
0 0
Boer Gijs
Het was geen beste wedstrijd van Nederland. Maar meer algemeen vond ik het qua tempo en intensiteit echt wel van een goed niveau.
0 0
KingSimba
Haha, ik moet echt heel hard lachen om mannen die vrouwenvoetbal vergelijken met een mannenvoetbal. Wat onnozel. Je hoeft natuurlijk niet te kijken. Aan de andere kant zijn vrouwen de helft van onze bevolking. Het zou je wellicht als mens kunnen helpen als je je ook in het andere geslacht kan inleven en kan inzien dat dit hele bijzondere prestaties zijn voor vrouwen. Ah ja, anders lekker onnozel blijven. Let's go Leeuwinnen!!
3 -2
stefanwillem
Alleen je naam geeft al aan dat je er een paar mist.
1 -2
KingSimba
Mijn naam is een verwijzing naar het feit dat ik voor de toekomst ben. Mensen als ik denken met hun hart en staan iedereen dag op en vragen zich af: hoe kan ik de wereld beter maken. Mensen zoals jij zijn een onderdeel van een uitstervend ras, dat niet in staat is om de gevolgen van hun handelingen en overtuigingen te overzien. Ik kies voor liefde. Jij voor haat. En ja de vrouwen die mij leuk vinden ook voor het eerste...! Jee....!!! Haha.... grappig, jongentjes...
1 -1
Frans700
Het was een slechte wedstrijd van Oranje, maar dat wistten ze zelf gelukkig ook. Voor de statistieken kwam van Dongen er nog in voor Van Es (70') en Beerensteyn voor van der Sanden (86'). De drie wissels zorgden samen voor de 0-1.
2 0
Gecko
Lozano zou daar ook prima tussen passen
Net een gillende keukenmeid

Goed gedaan Oranje!,,
1 0
BokkieBokstra
Lozana.
0 0
Ajax114
Het lijkt niet op voetbal. Vooral die keepsters zijn lachwekkend.
4 -6
ram
Eens over veel keepers. Maar het lijkt intussen wel degelijk op voetbal. De ontwikkeling is ontzettend snel gegaan! Nice.
1 0
BokkieBokstra
Nee, dan die flapdrol van een Cillesen die een rollertje doorlaat.
0 -1
blueberry
Mooie blonde de keeper van Nieuw Zeeland
2 0
Ozymandias
Dat zeggen veel Engelse ook over het voetbal in de Eredivisie.
1 -2
mgtow
Daarom kopen ze ons leeg. Nou ja dat willen ze maar het wil niet helemaal lukken.
0 0
debarbaar
Nou geweldig. Maar naar dit voetbal gluren is toch nog erger als naar de derde divisie kijken? Zonde van m'n tijd
4 -5
Odin
Niemand verplicht je om te kijken.
6 -2
Middenweg401
Gaan we straks ook G voetbal volgen of zo?

Sorry, ik had even zin in wat ouderwetse politieke incorrectheid.
10 -11
Spuit11
G Voetbal wereldkampioenschappen met als hoofdprijs pannekoeken eten!
1 0
mgtow
Moet kunnen ouwe.
3 -3
Murtagh
Als je zegt dat je net niet moet vergelijken met mannen voetbal snap ik dat. Maar het niveau was echt dramatisch als je ziet dat een simpele pass in de breedte op eigen helft zonder druk over 30 meter mislukt omdat de bal veel en veels te zacht is doet dat gewoon pijn aan mijn ogen en zo waren er nog veel meer voorbeelden.
4 0
Bjarkos
Die rechtsback die de bal over de zijnlijn liep! :'D
0 0
rafael32
Alleen Van der Donk en Martens kunnen een beetje ballen. Misschien Groenen nog beetje. Miedema is de beste maar is in kleine ruimte beperkt. De rest is niet veel. Zie net dat ze gewonnen hebben, maar deze wedstrijd niet gezien, dus daar kan ik niets van zeggen.
2 -1
ram
Groenen is ontzettend goed man. En er zijn er nog wel een paar die wat kunnen hoor.
0 0
alvin01
Het was geen goede wedstrijd, maar slecht spelen en dan toch winnen, daar kunnen de mannen nog van leren.
3 -3
Huntelaar020
Heb weinig kunnen zien,
Wel terecht gewonnen of was gelijkspel eerlijker?
0 0
Red Devil
Het enige wat goed is zijn de 3 punten voor de rest was het bagger en veel te lankmoedig wat ze lieten zien.
Dat zal echt beter moeten zaterdag tegen Kameroen.
1 0
Dexy
Tja, lastig om dit te vergelijken met mannenvoetbal. Het kwaliteitsniveau ligt echt oneindig veel lager, het zijn vooral de factoren vermaak en spanning die het nog enigszins te pruimen maken.

Alleen Martens en Groenen zijn echt speelsters waaraan je ziet: die kunnen in kleine ruimtes en onder hoge druk wat met een bal. Van de Sanden vind ik echt typisch zo'n counterspeelster: die heeft ruimte achter de verdediging nodig om te shinen. Krijgt ze die ruimte niet, dan is ze waardeloos. En Miedema werkt hard, sleurt, houdt veel ballen vast, maar technisch houdt het niet over (al moet ik ook wel zeggen dat het vandaag erg druk was in het Nieuw-Zeelandse strafschopgebied).

Kijk je in de linies daarachter, dan houdt het al helemaal niet over. Van de Donk is echt een houten klaas tot de macht 10 (Dani de Wit is een technisch wonder vergeleken met haar), Spitse heeft bijna alleen maar balverlies geleden en datzelfde geldt voor Van Es. Enkel die nummer 2 vond ik op wilskracht wel aardig spelen, won veel duels en zette veel tackles in.
1 -1
OpNaarNummer4
Heel veel mensen leggen dit naast het mannenvoetbal, dat moet je gewoon niet doen. Mannen zijn fysiologisch heel anders gebouwd waardoor ze veel meer voordeel hebben. Daarnaast is de opbouw van het mannenvoetbal al veel langer bezig, waar de vrouwen in de laatste 15 jaar in een stroomversnelling raakt. Je moet dit gewoon bekijken als een vrouwen wedstrijd en dan vind ik het gewoon leuk om naar te kijken (deze wedstrijd was minder though). Je gaat Bolt ook niet vergelijken met de topsprinster bij de vrouwen. Dan heb je natuurlijk de kwestie van de vergoeding. Naar mijn mening moet je gewoon marktwerking het werk laten doen, maar dat ze sowieso niet een baan daarnaast hoeven te hebben.
6 -1
shota99
Stop nou met het niveau af te zetten tegen de mannen, dat doen we toch ook niet met tennis bijvoorbeeld.
7 -1
ratje
Uh.. jawel??? Alleen daar betreft het geen landelijke discussie. De discussie wordt gevoed door het promoten van het vrouwenvoetbal, wat bij tennis nou niet echt gebeurd.

Verder hoor je mij overigens niet klagen hoor, maar bij tennis is het niveau inderdaad ook niet te vergelijken en dat is dan ook wèl de reden dat ik geen vrouwentennis kijk...
1 -3
BokkieBokstra
Verbaas me ook over het hele negatieve commentaar, niet te vergelijken. Maar bij vlagen zie ik dat er heel aardig gevoetbald wordt al waren ze niet op hun best vandaag. Ok, heb het altijd wel gevolgd de dames. Zitten goede spelers tussen.
3 -3
3*stars*3
Klopt maar het was gewoon om weg te zappen...
4 -1
Lane 8
Het leek oprecht alsof die spitse nog nooit een bal heeft aangeraakt in haar leven en zij is recordinternational??????????????????????????
3 -3
BokkieBokstra
Ook een hele goede voetbalster met een goede vrije trap.
0 -3
ajaxajaxajax
Vandaag de slechtste op het veld.
0 0
stefanwillem
Hahahaha echt????
3 -1
BokkieBokstra
Ja, echt.
0 -1
3*stars*3
Leuk voor de leeuwinnen.
Kon het niet meer aanzien en had maar weggezappt.
Van de Europese kampioenen had ik echt wel wat beters verwacht.
Maar misschien groeien ze nog in het toernooi.
2 0
Murtagh
de tering mooi dat ze gewonnen hebben maar de kelderklasse is nog beter
3 -3
TontoKarnaggel
Heb even zitten kijken, maar allemachtig, dat valt niet mee zeg. Wat me ook opvalt is het publiek, is het verboden om geluid te maken ofzo? Dat lege sporthalsfeertje helpt ook niet echt mee om het boeiend te vinden.
3 -3
mallerd
Deze wedstrijd als bewijs aanvoeren dat vrouwen NIET dezelfde vergoeding verdienen als mannen.
4 -3
AFCAjax
hoe goed ze spelen doet er wat dat betreft niet toe. als de markt (de mensen) dat vrouwenvoetbal niet zien zitten levert het vrij weinig op en dus verdienen ze vrij weinig.
Als er meer mensen op dat vrouwenvoetbal afkomen als op mannenvoetbal ongeacht het beroerde niveau aldaar, dan verdienen ze meer als de mannen.
2 -1
AFCAjax
niveautje dit.. echt heel slecht.. laats in een moment van verstandsverbijstering keek ik naar brazilie - jamaica dat zag er beter uit als dit.
2 -1
Dexy
Heeft het Nederlands vrouwenelftal soms aandelen in PSV? #hoefijzer
2 -1
AFCA-B93
Miedema maakte daarvoor overigens echt een hele verkeerde keuze, wilde alweer zelf gaan schieten ipv terug leggen
2 0
BokkieBokstra
Zat ook wel vol daar achterin, maar vind Miedema een geweldige speelster. Je zou toch zo een spits bij de Oranje heren hebben.
0 -3
stefanwillem
Hilarisch. Net als het gehele niveau.
2 -2
Patrick78
Terecht!
1 -1
AFCA-B93
Haha jezus. Gefeliciteerd dames, maar wat ging het stroef zeg
2 -1
Neressie
Zei ze gisteravond ook.
2 0
ram
Hahaha, nice
0 0
***1900***
Whahaha lekker hoor
0 -2
RJB1979
Moffen!
2 -1
esteban
roord speelt bij bayern. dus in dat geval heb je gelijk haha
4 0
RJB1979
LOL!
2 -1
esteban
dit is een typosche 0-0 wedstrijd. de ene wil wel kan niet de andere kan wel wil niet
0 0
***1900***
Niet dus :p
0 0
noppenkoning
Lucia de Jong brengen zo
1 0
3*stars*3
Qua motoriek doet Miedema mij wel een beetje denken aan Luuk.
Ze heeft alleen geen nare trekjes (tot nu toe).
1 0
Neressie
Jawel hoor. Ze was toch verontwaardigt dat ze niet die zelfde vergoeding krijgen als de mannen. Hoe meer ze winnen hoe meer praatjes ze krijgt geloof me.
2 0
3*stars*3
Hahaha, is het zo 1?
Die hele hype van Miedema begrijp ik niet.
Waarschijnlijk omdat het een sympathieke Hollandse meid is ofzo.
Doe mij maar Martens, leuke meid maar zij kan wel wat.
Die vd Sanden is een blind paard maar zorgt op 1 of andere manier voor wat sensatie.
Verder is het echt bedroevend.

Gun Nederland en de voetballende meisjes/vrouwen echt hun succes hoor.
Maar er is nog een lange weg te gaan als de Europese kampioen dit laat zien...
1 0
AFCA-B93
Miedema heeft echt oogkleppen op he..
1 0
stefanwillem
Lachwekkend. Simpelweg lachwekkend.
3 0
3*stars*3
Ik kijk vanaf 2e helft en dacht dat de dames misschien op zijn maar hoorde dat het hele pot niet best is.
Ik ga het absoluut niet vergelijken met mannen voetbal, op welk niveau dan ook.
Daarom vind ik die Martens ook een leuke speler.
Je kan van ver zien aankomen wat ze gaat doen maar het lukt haar toch.
Naam van Miedema heb ik vaak gehoord maar wat een houten Karin is dat zeg...
3 0
Bertus2002
Dit is wel een stuk(je) beter dan die wedstrijd van gisteren. Verdomme, wat was dat slecht.
0 0
mgtow
Oranje is tien keer beter dan dit Nieuw Zeeland. Dit moet kunnen.
0 0
RJB1979
Vind het wel opvallend dat op van der Zande na alle speelsters blonde krullenbollen zijn. Bij de mannen heeft de helft een kleurtje.

Ook opvallend: Waarom spelen de dames nog wel met rugnummer 14? Is die niet voor Oranje ook " retired?"
2 -2
esteban
tijdens een wk of ek spelen de heren ook.met.nummer 14
3 0
RJB1979
Serieus? Ik had toch kunnen zweren dat dit nummer voor Cruijff niet meer gedragen werd.

edit: Je hebt inderdaad gelijk. Het was bij Oranje alleen na het overlijden van Cruijff eenmalig. Alleen bij Ajax is het definitief.
0 0
mgtow
Zou niet moeten mogen.
0 -1
esteban
fifa en uefa staan niet toe dat tijdens een ek of wk een beoaald rugnummer word uitgesloten. selectie van 23 man. laatste rugnummer moet dan verplicht nr 23 zijn. zo speelde schaars tijdens het ek 2012 met nr 14
3 0
mgtow
Ik weet het en ik vind het jammer.
0 -1
BrandjeXL
Het is bij sommige dames net alsof ik naar Kristensen zit te kijken en laten die dames nu ook de mindere zijn van het team.
1 0
AFCA-B93
Ik vind het toch altijd raar om een vrouw inhoudelijk over voetbal te horen praten. Niet dat zij dat niet kunnen omdat ze vrouw zijn ofzo, maar heb altijd het gevoel van ‘kijk wij kunnen ook mee praten over voetbal’. Maar dat zal wel aan mijn perceptie liggen
2 -1
rsvh88
Miss toch lichtelijk geintimideerd
1 -1
AFCA-B93
In welke zin bedoel je dat? Want het is niet zo dat ik onder de indruk ben van wat ze vertellen, want met alle respect, dat kan ik ook op dit niveau :p
0 0
rsvh88
Volgens mij zei ze niks verkeerds toch? Ik vond het juist helder wat ze vertelde. En ook logisch dat daar een vrouw wordt neergezet voor een vrouwen WK. Ik snap jouw punt dus niet, je vindt het raar om vrouwen over voetbal te horen praten en vervolgens zeg je "niet omdat ze een vrouw is". Wat wil je dus zeggen?
0 -1
AFCA-B93
Ik bedoelde te zeggen dat vrouwen niet per definitie niks over voetbal kunnen weten, maar het is voor mij nog wel onwennig om een vrouwelijke analiste te zien/horen. En daarbij zeg ik ook nergens dat ze iets fouts zegt
1 -1
rsvh88
Je enige punt is dan toch dat ze een vrouw is. Daarom zei ik dat je je misschien lichtelijk geintimideerd voelde.
0 -1
AFCA-B93
Mwah dat geintimideerd kan ik me iig niet in vinden
0 0
mgtow
Nee dat toontje zit er inderdaad wel onder. Maar dat zie je op de werkvloer ook wel eens, vrouwen die lichtelijk overdreven zichzelf willen bewijzen en dat mag en dat is prima.
0 0
AFCA-B93
Nouja ik kan dus niet voelen of het een bewust toontje is. Kan namelijk net zo goed aan mij liggen dat ik dat zo op vat, in plaats van dat het daadwerkelijk zo is, snap je?
1 0
lf87
Als ik voor mezelf spreek, ik weet niet of ik zo'n toontje heb maar doe het zeker niet bewust hahaha. Voetbal is mijn hobby dus ik praat daar gewoon graag over mee
3 0
AFCA-B93
Verschil is dan wel dat jij niet als analist (specialist dus als het ware) op tv verschijnt. En lekker over voetbal lullen op een forum of met medesupporters is wat anders dan jezelf als expert voor doen. Dus geen zorgen :p
Wist tot je het net zei ook niet dat je een vrouw/meid bent, dus heb dat toontje nooit kunnen ontdekken haha.
2 0
mgtow
Ja fair enough!
0 0
Dexy
Haha, hoe kan je zo'n laatste bal missen... Dan moet je toch wel een schrijnend gebrek aan techniek hebben.
1 -1
Murtagh
Tering die bal had mijn oma nog gemaakt
3 0
NotForSale
De speelsters van de Ajax vrouwen bij oranje zijn duidelijk van een lager niveau dan de dames van oranje die in een buitenlandse competitie spelen. Dus ook bij de vrouwen stelt de eredivisie niet veel voor met het verschil dat Ajax bij de mannen zich wel kan meten met de Europese top
1 0
AFCA-B93
“Ze raakt hem net niet goed”

Net niet? XD
3 0
Lane 8
Lol...
0 0
Lane 8
Ze hebben de commentator wel verstandig aan het niveau aangepast
1 0
mgtow
Gisteren hadden ze bij Japan-Argentinië op nos.nl zelfs een radio commentator erop gezet. Ze besparen wel op het commentaar inderdaad lol.
0 0
BokkieBokstra
Wat je ook weinig ziet bij de dames is dat gemiep wat je wel bij de heren ziet. Laten vallen, matennaaien.
2 0
noppenkoning
Waarom zijn de doelen eigenlijk niet lager, aangezien gemiddelde lengte van een vrouw aanzienlijk lager is dan van een man. Hoge ballen komen nu weleens knullig over.
0 0
NotForSale
Zou inderdaad best logisch zijn bij volleybal bijvoorbeeld hangt het net ook gewoon lager
1 0
mgtow
En bij tennis is de bal bij vrouwen ook lichter. Als dit soort veranderingen het eerlijker/leuker maken moeten ze niet aarzelen maar invoeren.
1 -1
witchmaster11
je spreekt poep , die is niet lichter , maar het is wel zo dat geen een van jullie tegen deze meiden op kan , ze zalen je inmaken tot je met een rood hoofd van schaamte rond huppelt
0 -1
pettuh
hahaha hou toch op man. De eredivisie dames van Hveen verloren van een jeugd team (B1, 3e divisie) destijds met 6-0. Dat zegt al heel veel. Op kracht en snelheid worden vrouwen omver geblazen door mannen, ook zeker door amateurs. Zelf heb ik hoofdklasse gevoetbald (senioren) en ik weet dus zeker waar ik over praat.
1 0
mgtow
Ga je lekker? Kan best zijn dat ik het mis heb met betrekking tot het verschil in gewicht maar dan kan je het ook normaal zeggen zonder emotionele tirade.

Edit: je komt over als iemand die teveel in de emotie blijft hangen als iemand feiten poneert. Mijn advies: doe er wat aan want daar wordt je in het bedrijfsleven gigantisch op afgerekend.
0 0
NotForSale
Ik mag het hopen dat ze ons zouden dol draaien, ze worden er ten slotte voor betaald en ik niet.
1 0
JesseMKB33
Onzin. Het Nederlands vrouwenelftal zou niet van mijn team winnen. Elk fatsoenlijk 1e elftal amateurteam zou hiervan winnen. Met alle respect voor deze vrouwen, Europees Kampioen worden is hoe dan ook een geweldige prestatie, maar het niveau is echt heel laag.
3 0
jackoforajax
Als je het met mannenvoetbal vergelijk is het niveau slecht. Alleen is Dafne Schippers ook niet zo goed als je dat met mannen vergelijkt. We vergelijken in geen enkele sport de mannen met de vrouwen prestaties. Raar dat we dat in het voetbal wel doen.
0 0
pettuh
Daphne Schippers is in haar vak vele malen beter dan dit dames voetbal.. Als je het toch wilt vergelijken..
0 0
lf87
Het is goed dat er aandacht is voor de Oranje vrouwen, maar soms wordt het iets teveel gehyped (vind ik als meid). Zo'n wedstrijd is leuk op de achtergrond in de zomer met een lekker drankje, maar niet iets waar je zo voor gaat zitten.
Het is allemaal een stuk langzamer en minder spannend, gewoon niet te vergelijken met voetbal van mannen.
2 0
AFCA-B93
Zo wat was die bal slecht verwerkt bij de redding zeg. Tikt ‘m bijna nog het eigen doel in
1 0
AFCA-B93
De algemene motoriek van een vrouw is toch niet zo heel veel anders dan dat van een man? Ik zie vaak bij het trappen van de bal of dribbelen dat vrouwen een heel andere manier van doen hebben dan mannen
0 0
mgtow
De bekken van een vrouw staan anders dan dat van een man. Dat heeft wel degelijk invloed op de manier van bewegen.
1 0
AFCA-B93
Maar ook bij het trappen van de bal? Bij mannen is dat gewoon geheel ontspannen maar het ziet er bij vrouwen soms uit alsof ze een meisje zijn die bij gym voor het eerst een bal trapt. No offense natuurlijk haha
1 0
mgtow
Ik ben geen bewegingswetenschapper maar inderdaad dat ken ik nog van vroeger en dat zie je ook nu bij de profs. Geen idee waar dat vandaan komt. Is er een dokter in de zaal? Haha.
0 0
Toon meer reacties