[Update III] 'Ziyech niet in actie tegen Argentinië'

ArthurV, 25-03-2019 om 20:25, 30184 views, Ziggo Sport, AD |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag gaat er voor nu vanuit dat Hakim Ziyech tijdens de interlandperiode in Amsterdam blijft. Ook voor het Marokkaans nationaal elftal staan er twee wedstrijden op het programma tijdens de komende interlandbreak, maar wegens zijn fitheid lijkt dat aan hem voorbij te gaan.

'Ik denk dat Ziyech er vandaag op tijd uit is gegaan', vertelt Ten Hag bij Rondo. 'Hopelijk is het niet al te erg. Vooralsnog blijft hij in Amsterdam, maar dat gaan we per dag bekijken.' Ondanks het kwakkelen met zijn fitheid, besloot de technische staf tóch om de creatieveling te laten spelen. 'Wij dachten dat het oké was. Tijdens de wedstrijd voelde hij zich toch niet honderd procent. Hijzelf, in samenspraak met mij, heeft gezegd: geen risico nemen.'

De oefenmeester van Ajax heeft bewondering voor Ziyech en uit zijn lof. 'Waar hij dit jaar in gegroeid is, is zijn rendement. Hij heeft nog altijd te veel balverlies, daar kan hij nog aan werken. Hij heeft risico’s in zijn spel, maar het leidt wel tot iets. Het publiek ziet hem graag, maar het levert ook resultaat op. Hij is voor ons ook ontzettend belangrijk in de omschakeling en het druk zetten.'

Update - 15.45 uur (18 maart 2019) - 'Ziyech meldt zich af bij Marokkaans elftal'

Hakim Ziyech laat de komende interlandperiode met Marokko aan zich voorbij gaan. Dat meldt het Algemeen Dagblad op basis van Arryadia TV. De middenvelder ondervindt te veel last van zijn kuitblessure om in actie te komen namens Marokko.

Update II - 12.30 uur (25 maart 2019) - 'Ziyech en Mazraoui wel tegen Argentinië'

Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui treden dinsdag wellicht aan tegen Argentinië. Het tweetal was niet van de partij in de Afrika Cup-kwalificatiewedstrijd tegen Malawi, maar lijkt nu wel speelklaar voor de oefeninterland tegen het Argentinië van Ajacied Nicolás Tagliafico. Le7TV meldt dat zowel Ziyech als Mazraoui behoren tot de selectie van Marokko.

Update II - 20.20 uur (25 maart 2019) - 'Ziyech niet in actie tegen Argentinië'

Hakim Ziyech zal dinsdag niet in actie komen tegen Argentinië. Dat is wat Herve Renard, bondscoach van de Marokkaanse nationale ploeg, maandag liet weten op de persconferentie. Zodoende lijkt Ziyech zich volledig te kunnen focussen op de topper tegen PSV van aanstaande zondag, mits de middenvelder speelklaar is.

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCA020!
Dat hij überhaupt al is afgereisd... kost alleen maar onnodig veel energie, en waarvoor??? Zodat je een oefenpotje en een nietszeggend kwalificatie duel van dat land kunt aanschouwen op de tribune??
1 0
ajax4ever01
Ik hoop echt dat hij voor de wedstrijd tegen PSV fit is want we weten allemaal hoe belangrijk hij is en hebben gezien hoe het loopt als hij er niet bij is.
0 0
mickey2602
Gelukkig spaart ie Hakim. hem hebben we de komende weken nog heel hard nodig.
2 0
iammike
Kan ook vanuit de telefgraaf zijn om te zeggen; het is de opvolger van Frenkie. Om zo reacties van fans uit te lokken dat ze een bekendere speler hadden verwacht. Waarschijnlijk horen we morgen dat we rond waren met de terugkeer van Eriksen maar dat Ten Hag dat niet wou en dat hij Marin wou hebben.
0 0
Mocrodammerr
weet niet of het is vermeld maar Ziyech doet niet mee. is niet opgenomen in de selectie tegen Argentina.
5 0
yasso
Dit bericht klopt niet. Ziyech speelt niet mee tegen Argentinië, Mazraoui wel (tenminste als Renard hem opstelt). Hakim is de afgelopen interland periode voor het grootste gedeelte ook niet in Marokko geweest. Alleen de eerste dag om met de arts en trainer te praten en is vervolgens weer terug naar Nederland gevlogen. Nu is die weer terug in Marokko voor de wedstrijd tegen Argentinië, maar hij gaat niet meespelen. Zie dit bericht: https://www.11lions.nl/ziyech-en-amrabat-ontbreken-tegen-argentinie/
Mazraoui gaat wel spelen, maar ook voor hem is het een relatief rustige interlandperiode geweest. De Marokkaanse bondscoach deelde de groep in twee delen op. Een deel bereide zich voor op de wedstrijd tegen Malawi, van een paar dagen geleden, en een andere deel voor de wedstrijd tegen Argentinië. Mazraoui behoort tot de 2e groep en heeft het aan het begin van de interlandperiode dus (relatief) rustig gehad en hoefde ook niet mee te vliegen naar Malawi.
1 0
AjaxPassion
Thanks yasso, goede toelichting ; )
1 0
Adios
Ziyech tegenover Tagliafico. Als ze allebei nou een beetje over het veld achter elkaar aan sjokken, is het voor iedereen prima!
1 -1
KingJames23
Zie je Nico al sjokken tijdens een wedstrijd? (;
1 0
Labrador
Vandaag wel
1 0
masterrr
Goed om weer scherp te worden voor PSV, maar niet langer dan 1 helft aub.
2 0
iammike
Waar slaat dit op. Een oefenwedstrijd? Met dit programma voor de boeg
1 0
AFCAjax
waar slaat dit op het is een fucking oefenpot en je bent maar halffit hoe bezopen ben je dan als je ook maar wilt spelen die oefenpot.
4 0
AFCA020!
Zou belachelijk zijn als deze twee een oefenpotje verkiezen boven clubbelang. Pak lekker je rust ipv die nietszeggende potjes
2 0
PJK54
Schijnbaar is spelen in het nationale team belangrijker dan bij je broodheer.
2 -1
Klasseman
Oprotten met die idioot, verraders engnekken Wie niet graag wil , gewoon wegwezen.
1 -3
voorkennis
Zo dus geen Ziyech zondag, lekker slim allemaal
3 -3
Ozymandias
Wotte vertrekt als bondscoach van de beloften en performance director bij de Marokkaanse bond. Bij de Schotse FA had hij ook de rol van performance director en er word in Schotland nog steeds vol lof over zijn functioneren gesproken. Zowel in Schotland als Marokko heeft Wotte voetbalscholen opgezet en die blijken goed te functioneren. Ik zou graag zien dat Ajax hem naar de club haalt met de opdracht om met Ajax een actieve(re) rol te nemen in het verbeteren van het Amsterdamse amateurvoetbal (en dan natuurlijk met name in de jeugd).
0 0
yasso
Als trainer heeft Wotte niet goed gepresteerd bij Marokko, dus als die maar ver weg blijft van zo'n rol. De voetbalschool die in Marokko is opgericht is wel een heel groot succes gebleken. Een groot deel van de spelers uit de Marokkaanse competitie komt vanaf die opleiding en er zijn zelfs enkele spelers die de stap naar het buitenland hebben gemaakt. Ik weet alleen niet zo goed welke rol Wotte hierin had.
0 0
EuforischeRealist
Dezelfde Wotte die ze als TD in 010 aan het randje van de afgrond heeft gebracht?
0 0
Ozymandias
Ik zie niet in wat Wotte's rol als technisch directeur te maken heeft met de rol waarin ik hem bij Ajax zou willen zien (een rol die vergelijkbaar is aan de rol die hij bij de Schotse FA en Marokkaanse bonds had). Het zijn totaal andere rollen met een andere takenpaket. Bosz deed het als technisch directeur dramatisch bij Feyenoord en als hoofdtrainer geweldig bij Ajax.
0 0
EuforischeRealist
Niet? Misschien omdat hij destijds bij Feyenoord ook verantwoordelijk was over de jeugdopleiding en dus het door laten breken van talenten? Zelfs bij de gemiddelde KKD-club waren er destijds meer spelers die doorbraken.

Bovendien waren zou Ajax iemand aanstellen voor het amateurvoetbal in A'dam? Ik denk dat ze dan een stuk buiten hun bord gaan regeren.
0 0
Web
Niet handig Ziyech
1 0
amthree
Nico doe rustig graag...
0 0
AJAIXIXIXI
Rustig aan please.
0 0
Gonzo
Nou Marc, hou deze held binnen. Maak het je eerste daad in je nieuwe contract.
0 0
Mario65
Heel verstandig
Rustig herstellen voor de belangrijkere zaken.
0 0
AST020
Een gelukje (Ziyech heeft zich afgemeld) bij een ongeluk voor ons. Nu je rust pakken, herstellen en knallen tegen de lampies!
0 0
ajax4ever01
Mooi zo
0 0
Ajacied33
Mooi, we spelen toch nergens voor. Malawi pakken we ook zonder Ziyech wel en Argentinië is vriendschappelijk. Ajax gaat nu ff voor. Goed nieuws dus dit
1 -2
AFCA020!
ZE zullen inderdaad wel winnen. Los dat ik het altijd bijzonder vind dat spelers voor andere landen uit willen komen, dan het land waar ze vandaan komen/opgroeien. Ben ik wel blij met dit besluit. Ik zou iedereen willen oproepen dit voorbeeld te volgen. Zo’n hekel aan al die interlands altijd.

Alleen van Neres zou ik het begrijpen als hij voor zijn unieke kans wilt gaan. De rest van de spelers weten toch wel dat ze er bij zitten
0 -1
AFCA7
Ik heb een vraag over het uitkomen voor je moeder/vaderland.
In dit geval kiest Ziyech voor Marokko en dat is zijn goed recht want die keuze heeft hij. Hoezo is het raar dat hij voor Marokko kiest terwijl hij hier is opgegroeid? Als iedereen die keuze zou maken dan zou Marokko geen goed elftal meer hebben terwijl NL genoeg talenten heeft die voor Oranje in aanmerking komen.
0 0
AFCA020!
Kijk ik vind een essentieel verschil zitten tussen de “Marokkanen” en bijvoorbeeld Siem de Jong, die in Zwitserland is geboren, maar dat had alles te maken met het feit dat zn ouders topsporters waren die tijdelijk in Zwitserland woonde, verder is hij gewoon opgegroeid in Nederland. Expads, of sporters die in het buitenland een kind krijgen vind ik helemaal anders.

Maar wanneer je zoals (in dit geval) Ziyech uit de boerenklei van Dronten komt, geboren en getogen. Dan slaat het echt nergens op om voor een ander land uit te komen.
Dat vind ik echt kwalijk, als je zo redeneert hebben de verenigde staten, Canada, zuid Amerikaanse lamden etc geen eens een nationaal elftal in welke sport ook. Die komen allemaal uit Europa en Afrika.

Het gaat toch om het land die je alles gegeven heeft, je de mogelijkheid heeft geboden jezelf te ontplooien, zowel maatschappelijk al sportief, educatief, sociaal, financieel etc.

Ik vind het echt kwalijk dit soort ontwikkelingen. Dat betekend dat mensen verder uit mekaar komen te staan. Als je in Nederland woont maar je bent “geen Nederlander” omdat je je Marokkaan, Turk, Belg, Brit wat dan ook voelt, dan splijt de samenleving alleen maar verder. Juist dit soort mensen moeten het goede voorbeeld geven. We zijn 1! We zijn allemaal Nederlander!

Het verhaal zou veranderen als je een groot deel van je jeugd in Marokko (als land van je ouders) gewoond hebt, er geboren ben etc maar je op bijv 12 jarige leeftijd naar Nederland komt voor een beter bestaan of welke achterliggende gedachte ook. In dat geval snap ik dat je je ook nog Marokkaan kan voelen. Maar al die mensen die al generaties lang hier zijn, hier geboren zijn en alles hier hebben opgedaan, die zijn gewoon Nederlander en moeten zich eigenlijk niet afzonderen. Dan moet het niet gaan over “we moeten tegen Malawi”, nee ZE moeten tegen Malawi, WE moeten tegen wit Rusland en Duitsland

Maar goed ik zal wel een idealist zijn die te veel hoopt op een Verenigd Nederland, waarin we allemaal Nederlander zijn en mensen zich niet gaan afzonderen of andere landen aandragen dan hun vaderland waar ze geboren en getogen zijn.
0 0
gi0vanni
Als Ziyech niet wil dan a.u.b. lekker niet in Oranje. Het zelfde als bij Ajax. Wil een speler zoals pak weg Kluivert weg dan is dat prima. Het is graag of niet.
En ik heb niet zoveel met landen. Over de hele wereld geschiedenis gaat het alleen maar om geld en macht. Heb niets met al deze landen. Ze zijn allemaal het zelfde. Zelf zitten ze er prima maar dingen voor de mensen verbeteren hoor je alleen in woorden. Heb jij veel inspraak gehad in de belangrijke beslissingen van het land? Zoals wel of geen euro. Of ben jij het eens met wel miljarden kunnen uitgeven aan het leger maar wel gewoon dood leuk verzekeringen duurder maken of dingen gewoon helemaal niet meer verzekeren. Pensioenen uitstellen want zeg nu zelf je moet gewoon werken tot je op bent en dan zo snel mogelijk dood omdat het anders geld kost. Vandaar dat er geen bejaardentehuizen meer zijn, als er te veel voor je gedaan wordt zou je het nog wel eens naar je zin kunnen hebben. Zie liever dat de mensen elkaar helpen en verenigd zijn. Maar dat ga je in deze wereld niet vinden.
0 0
Mocrodammerr
malawi pakken we niet man.. of misschien met héél véél moeite. ik heb nog nooit zoveel rubber gezien op een kunstgrasveld. maar we zijn al gekwalificeerd.
0 -2
Ajacied33
Hahah zoveel rubber haha. Echt he
0 -1
Labrador
Goed zo
0 0
jollie18
Geweldig dit nu heeft hij lekker even rust. En kan hij er tegen PSV er weer voor de 100% staan
0 0
Bobbaasje
Nu Mazraoui, Tadić, Tagliafico, De Jong, De Ligt, Onana... enzo nog. Kut Interlands!
2 -2
Mario65
Het zou zeer verstandig zijn van Ziyech om in Amsterdam rustig te herstellen.
Er staat veel op het spel en dan wil je niet helemaal kreupel van een interland terugkeren.
1 0
Barra
Ziyech is natuurlijk erg belangrijk voor Ajax, maar het verlies vandaag lag niet aan het uitvallen van Ziyech. Ook met Ziyech hebben ze wedstrijden gespeeld waar het er gewoon totaal niet uitkwam en mijn punt is dan ook dat het altijd gelijk een heel team is wat het laat afweten.
0 -1
DanverAFCA
echt elke keer wanneer een speler er niet bij is of het nou tagliafico, ziyech of de jong is weten jullie er een mooi verhaal bij te verzinnen met jullie bedoel ik de zogenaamde fans die altijd een uitgesproken mening hebben. Nee we hebben niet alleen Ziyech nodig, als die wel had gespeeld verloren we misschien ook. Of misschien als ziyech wel speelde en de ligt niet werd het 4-2 voor az. je weet het gewoon niet, dus hou die domme meningen nou is voor je. Er zit geen waarde aan wanneer je het over elke speler zegt.
0 -2
Mario65
Gasten zoals jij die meningen van anderen maar dom vind zijn meestal zelf niet de slimste.
Denk je dat jij beter bent dan anderen op dit forum?
Malloot....
0 0
Gooseman
Dat heet een forum kerel. Daar mag en kan je je mening geven. Of je het er nu mee eens bent of niet. Wanneer je dit 'domme meningen' gaat noemen wil ik je vragen geen reacties meer te posten.
1 0
Ansjo
Ziyech vind ik altijd een beetje spelen als een speler uit de jaren '70 toen er een hele hoop op techniek werd gedaan en er nog niet zo heel veel belangen bij waren.
0 0
jollie18
Ben benieuwd welke speler komend seizoen gaat vervangen. Lijkt me verstandig om hem in Amsterdam te houden Ajax heeft hem nog kei hard nodig
2 0
Eindhovenaar
Ben zelf een psv supporter maar op 1 of andere manier kijk ik al paar jaar naar dit ajax.. vind het wel mooi om te zien hoe ze spelen.. vooral ziyech vind k een genot om naar te kijken en k merk wanneer hij niet mee speelt dat ajax 75% minder speelt.. ondanks dat ie vaak balverlies lijd is hij wel altijd betrokken bij veel goals door een assist of voorassist en hij zet altijd druk altijd jagen.. hoop dat hij er niet lang uit ligt zou zonde zijn .. succes de laatste paar wedstrijden en wie er na 34 wedstrijden bovenaan staat is gewoon terecht kampioen of het nou psv of ajax is
7 0
Klasseman
Als PSV bovenaan eindigt vind ik dat zeker niet terecht, ze zouden een boete moeten krijgen voor het slechte voetbal.
1 -1
Gecko
Eerlijke reactie. Beter dan die droeftoeters daar op VI
0 0
Dexy
Na woensdag en vandaag weet ik het zeker: Ziyech is de speler met veruit de meest impact op het veldspel van Ajax. Soms negatief, maar veel vaker zeer positief. De openingen die hij creëert, de steekpasses, de voorzetten, ik zie dat niemand anders doen.

Hopelijk wordt er komend seizoen een waardige vervanger voor Hakim aangetrokken, het liefst ook eenzelfde type speler die de rechtsbuitenpositie op een min of meer vergelijkbare manier kan invullen als hij.
1 -1
Mocrodammerr
wat jij zegt heb ik altijd al geroepen.. maarjah.. dan trekken ze hier al gauw een link met etniciteit. ziyech is onwijs belangrijk voor dit Ajax. frenkie kan leuk wegdraaien met een bal maar is allesbehalve beslissend. ziyech kan scoren, assists koning en werkt hard.
1 -1
Liam
klopt maar Tadic is nog belangrijker. Baal er wel als een stekker van dat hij gisteren uitviel....
0 0
Gonzo
Liefst alles doen om hem te laten blijven. Zoek maar een opening.
1 0
3sterren
De Jong ”man van 80 miljoen”.
Maar zonder een fitte Ziyech is Ajax nog geen schim van de ploeg die Real met beide benen weer op aarde terugbracht.
Dat heeft vandaag wel uitgewezen …
2 -1