[Update V] Arbitragecommissie niet bevoegd om te oordelen

JesseTH, 26-02-2019 om 21:05, 26731 views, Voetbal International ; Algemeen Dagblad ; De Telegraaf; Twitter |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

PEC Zwolle heeft donderdagavond een brief gestuurd naar de KNVB met het verzoek om de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle terug te zetten naar zaterdag 2 maart, zo meldt Voetbal International. De Zwolse club wacht nu op een antwoord van de nationale voetbalbond.

Volgens PEC Zwolle zijn er fouten gemaakt in de procedure, kunnen er sportief vlak negatieve gevolgen ontstaan en vindt de club het verplaatsen van de wedstrijd onwenselijk richting haar fans, die nu op woensdagavond om 18.30 uur al in de Johan Cruijff ArenA moeten zijn.

De KNVB besloot tot verbazing van PEC Zwolle om het duel te verplaatsen, zodat Ajax meer tijd heeft om zich voor te bereiden op de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid. Dat duel wordt namelijk op dinsdag 5 maart gespeeld. Door de verplaatsing speelt PEC Zwolle straks in zeven dagen drie duels.

Update - 19.35 uur (22 februari 2019) - KNVB wijst verzoek PEC Zwolle af

De KNVB heeft het verzoek van PEC Zwolle om de ontmoeting tussen hen en Ajax terug te zetten afgewezen, zo meldt het Algemeen Dagblad. KNVB-directeur Eric Gudde heeft vrijdag 'in een schrijven' laten weten geen gehoor te geven aan de vraag. Bij die keuze heeft het belang van het Nederlands voetbal nog altijd te zwaar gewogen om aan de wens van PEC Zwolle te voldoen. De Zwolse club overweegt nu nog altijd juridische stappen.

Gudde laat namens de KNVB verder weten dat er ook gekeken is naar andere opties. Zo was ook het verplaatsen van Feyenoord - Ajax een optie, maar voor de gemeente Rotterdam was dat simpelweg niet mogelijk. De KNVB heeft Ajax verder gevraagd of er richting de supporters van PEC Zwolle sprake kan zijn van compensatie.

Update II - 17.20 uur (24 februari 2019) - PEC Zwolle start spoedeisende arbitragezaak tegen verplaatsing

PEC Zwolle legt zich nog altijd niet neer bij de verplaatsing van Ajax - PEC Zwolle, zo meldt De Telegraaf. De KNVB besloot de wedstrijd wegens belangen voor het Nederlands voetbal te verplaatsen van zaterdag 2 maart naar woensdag 13 maart. Na een afgewezen schriftelijk verzoek het duel tóch op de eerst bepaalde datum te laten afwerken, spant de club een 'spoedeisende arbitragezaak' aan.

De reden van de KNVB om de wedstrijd te verplaatsen was vanwege de uitwedstrijd die Ajax in de Champions League speelt bij Real Madrid. Die wordt namelijk afgewerkt op dinsdag 5 maart. PEC Zwolle echter, wenst niet mee te werken. 'Ik snap dat Ajax dit aanvraagt, maar we willen graag naar een datum toe die beide partijen schikt, ook PEC Zwolle', vertelt technisch directeur Gerard Nijkamp.

Update III - 14.50 uur (25 februari 2019) - PEC Zwolle moet aanvullende informatie leveren

De arbitragecommissie van de KNVB heeft PEC Zwolle gevraagd om aanvullende informatie te leveren rond de verplaatsing van de competitiewedstrijd tegen Ajax van zaterdag 2 naar woensdag 13 maart, zo meldt het Algemeen Dagblad. De Zwollenaren zijn het absoluut niet eens met de verplaatsing van het duel en om die reden spande het zondag een spoedeisende arbitragezaak aan om de verplaatsing ongedaan te maken.

PEC Zwolle moet nu uiterlijk dinsdagmiddag met aanvullende informatie komen bij de arbitragecommissie. Pas dan wordt duidelijk of de zaak doorgaat en zo ja, wanneer die zaak dient.

Update IV - 10.25 uur (26 februari 2019) - Arbitragezaak over Ajax - PEC dinsdagavond'

De spoedarbitragezaak over het verzetten van Ajax - PEC Zwolle begint dinsdagavond (vandaag) om half 8. Dat meldt Mike Verweij van De Telegraaf op Twitter. Zodoende kan gesteld worden dat PEC Zwolle de aanvullende informatie die ze moesten aanleveren het inmiddels aangeleverd heeft.

Update V - 21.05 uur (26 februari 2019) - Arbitragecommissie niet bevoegd om te oordelen

De arbitragecommissie heeft verklaard niet bevoegd te zijn om te oordelen over het verplaatsen van de wedstrijd Ajax - PEC Zwolle, zo meldt Daniël Dwarswaard op Twitter. Dinsdagavond vond de door PEC Zwolle aangevraagde arbitragezaak plaats, maar zij kwamen hier dus verloren uit. Partijen tijdens de zaak waren Ajax, de KNVB en PEC Zwolle.

'PEC heeft nu alleen nog de mogelijkheid om naar de 'reguliere' rechter te stappen om de wedstrijd Ajax-PEC alsnog te verplaatsen', zo schrijft de journalist van het Algemeen Dagblad op Twitter. Adriaan Visser, voorzitter van PEC Zwolle, vindt nog altijd dat zijn club een punt heeft, maar twijfelt over een volgende zaak. 'Dan wordt het wel heel kort dag. De tijd zit ons echt in de weg. We wilden een punt maken. Dat hebben we gedaan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
EuforischeRealist
Als iedereen dit nu eens even bekijkt zonder Ajax-bril?

Volgens mij moeten we dan met z'n allen toegeven dat Zwolle redelijk wordt genaaid door de KNVB. Zij spelen nu 3 wedstrijden in 8 dagen wat ze ten eerste al niet gewend zijn en waar ze door de smallere selectie die ze hebben tov topclubs ook minder goed op in kunnen spelen. Neem daarbij ook dat ze pas achteraf van deze beslissing op de hoogte worden gebracht en het is wel duidelijk dat de KNVB dit niet netjes heeft gespeeld.

Dan heb ik het nog niet eens over deze belachelijke arbitragecommissie. Zwolle heeft al vorige week donderdag/vrijdag aangegeven dit aan hen voor te willen leggen, dan gaan ze er een aantal dagen op zitten, laten al die bestuurders en journalisten naar Zeist komen en brengen alleen de mededeling "We zijn niet bevoegd om hierover te oordelen". Had dat dan meteen gemeld en had Zwolle de kans gegeven om te kijken of ze andere stappen willen ondernemen. Los van het feit of ze wel of niet een punt hebben ga je zo niet met je leden om!
0 0
Ajaxbrl
PEC : Piepklein Egoistisch Clubje...
2 0
Rdk1983
Zielig gedoe. Feyenoord speelt iedere bekerwedstrijd thuis en bepalen in hun eentje welke supporters er bij zijn. Ga daar lekker over miepen.
3 0
Hziyech14
PEC treedt woensdag naar buiten: 'De KNVB is er niet alleen voor Ajax

De KNVB is er ook niet alleen voor pec.
Het is in het belang van het Nederlands voetbal dat ajax wint in Madrid maar, clubjes zoals pec moeten weer moeilijk doen. Rot op met je kunstgras, ga lekker in de kkd voetballen als jullie niks om het nl voetbal geven. Het is allemaal ikke ikke ikke en de rest kan stikken. Wat een smerige club is het zeg!
0 0
Marcw1972
pec moet voortaan maar niet meer meedoen met het bekertoernooi. dan moeten ze immers 3 wedstrijden in 7 of 8 dagen spelen en dat willen de heren niet.
3 0
MrPink
Ik had altijd wel een zwak voor pec maar nu kunnen ze echt de tyfus krijgen.
5 0
Avloecx
Idd. Voegen we ze even aan het 'krijg de ***' lijstje toe. Zijn er aardig wat inmiddels, 70% van de Eredivisieclubs, aantal burgermeesters, alle scheidsrechters, KNVB, alle kakkie commentatoren, ...?
1 0
Radie125
Kan de KNVB niet 2 competities in het leven roepen. Een voor plastic velden zeg maar de PEC VVV EXCELSIOR ADO etc etc competitie. De ander met de echte gras velden is dit een idee??
2 0
mgtow
Dat bestaat al. Je hebt de profcompetitie en de amateurs. De clubs met echt gras laat je in de profcompetitie en van de rest trek je de proflicentie in en die laat je bij de amateurs rondwaggelen. Probleem opgelost.
0 0
Red Devil
Dat had die commissie ook meteen kunnen zeggen.
0 0
..::Rootje::..
Dat ze daarheen voor PEC en veren zijn gegaan, maakt het nog grappiger. Laat ze maar lekker verdergaan met dit toneelstuk.

Voor mijn part verliezen ze vanaf nu elke wedstrijd, behalve die tegen PSV.
1 -1
ajaxminimax
Ik wil zaterdag graag naar de toekomst, ik ben hier nog nooit eerder geweest. Kan ik gewoon aan de poort entree betalen? Of moet ik ergens een toegangsticket bestellen? Wil namelijk graag naar Ajax O17 - Kakkies O17...
1 0
ERisIk
Drie euro parkeergeld, entree gratis.
0 0
Rik428
Wat Noxin zegt en gedraag je wat
0 -1
KleinMiljoen
veel plezier
0 0
Noxin
Jeugdwedstrijden zijn gratis te bezoeken.
1 0
AFCAwooz
Wat een poppenkast is dit dan? Ik ben totaal niet juridisch onderlegd maar dit kan je toch ook gewoon met een telefoontje afdoen toch. Iemand die hier meer over kan vertellen?
0 0
Marcw1972
De zitting was bedoeld om zaken helder te krijgen. Alleen als een rechter of commissie zich "kennelijk" onbevoegd acht, vindt er geen zitting plaats. " Kennelijk" betekent dat het zo klaar als een klontje is. Dat was hier blijkbaar niet het geval, daarom heeft er wel een zitting plaatsgevonden.
1 0
Heiko
Voortaan geen zaken meer doen met Pec. Wat doen die gasten moeilijk zeg
1 -2
Ajax_026
Eerlijk is eerlijk ze hebben het recht en als het (volgens hun) in hun nadeel valt is dit volkomen te begrijpen. PEC doet gewoon wat het kan doen, niks mis mee. De KNVB heeft gefaald door niks te overleggen en de media blaast dit enorm op. Laat ik het maar niet over die jankballen uit Eindhoven hebben want die hebben er 0,0% mee te maken.
0 -2
Tinus
Kijk eens aan, een genuanceerde reactie. Fijn om te lezen.
0 0
MSwertz92
Zonde van het geld PEC.
3 0
Labrador
mooie reacties van pec supporters : Ze willen ultieme wraak nemen door de 13e te winnen. Mooi man. Wat waren jullie dan van plan om op 2 maart te doen?
1 0
Ajacied33
Hahaha echt he..
0 0
Redrum
Haha nu hebben we een probleem
0 0
Ajacied33
Vind het best jammer. Ik had graag gezien dat Ajax gewoon gevoetbald had op zaterdag. Aan de andere kant, nu kun je rustig de classico aanschouwen
2 0
witchmaster11
Kunnen we geen rechtszaak aanspannen voor comp vervalsing ?? en compensatie vragen voor het blessureleed wat je oploopt op z.n plastic veld ?
2 0
mgtow
Die jankerts gaan dan weer lopen beweren dat het echt niet zo is dat er meer en zwaardere blessures zijn op nepgras en dat terwijl speler na speler met zijn voet in die troep vast blijft staan en alles afbreekt en afscheurt. Kutclubs.
0 0
Boer Gijs
Vvv vrijdag was maar weer een voorbeeld.
0 0
Koningtoto
Lol, al dat geld verneukt. Dat had je ook kunnen gebruiken voor een terreinknecht en echt gras.
2 -1
chloorbestendig
Misschien kan Overmars ze een paar tientjes toeschuiven
0 0
Schip
Overmars mag ze wat anders toeschuiven wat mij betreft.
0 0
mgtow
Paar rolletjes graszoden van de plaatselijke bouwmarkt kunnen ze krijgen.
0 0
BrandjeXL
Of een leuk jeugdspelertje onze kant op sturen je ziet wat het w2 en rkc op kan leveren.
0 0
Labrador
Alles blijft zoals het was
1 0
Marcw1972
pec zou nog naar de rechter kunnen stappen. dat is de enige optie nog.
1 0
Labrador
Ja maar dat gaat niet voor 2 maart gebeuren
0 0
mgtow
Wel als pec een kort geding aanspant dan zou het kunnen maar dan maakt pec zich enorm belachelijk meer nog dan ze nu met hun idiote handelen al gedaan hebben.
0 0
niquedegraaff
Dat gras fonds gaat er niet meer komen. KNVB moet na deze streek de licensies aan gaan passen. Per 2019-2020 moet het voetbal op het hoogste niveau op echt of hybride gras gespeeld worden. Anders geen licensie. Hoe ze het gaan betalen zoeken ze zelf maar uit. De miljoenen die in dat fonds zouden gaan blokkeren ze zelf met dit idiote gedrag van ze.
3 0
mgtow
Dat fonds moet er sowieso niet komen. Clubs die geen echt gras hebben typhen maar op richting amateurvoetbal. Ze hebben al ruim voldoende geprofiteerd en dan ook nog een smak geld meekrijgen? Het zijn geen Afrikaanse clubs ofzo en Ajax is geen ministerie van ontwikkelingssamenwerking.
0 0
Adios
kan Ajax niet zaterdagmiddag in hoger beroep gaan, mocht de wedstrijd alsnog naar zaterdagavond verplaatst worden?
0 0
AFCAPolarBear
Om de wedstrijd nu weer terug te zetten naar 2 maart, is weer te kort dag! Ik neem aan dat PEC de wedstrijd dan nog verder wil uitstellen. Anders staan ze wel erg voor lul!
0 0
Labrador
Ik denk dat Ajax al rekening houdt met het scenario dat ze gewoon op Zaterdag spelen.
0 0
booya4afca
Van mij mag het terug gedraaid worden.

- Zo voorkom je problemen een week later (AZ-uit)
- In Madrid win je echt niet, dat hebben we afgelopen weekend wel gezien

Zaterdag 45 minuten gas geven, en bij een 3-0 voorsprong een aantal wisselen moet geen probleem zijn toch?
0 -1
mickey2602
Afgelopen weekend door 2 penalty's toch de winst behaald,waarvan er eentje uiterst discutabel was las ik hier.
Vorig weekend verloren ze op eigen veld van Girona,waarom zouden wij dat dan niet kunnen,zeker nu Ramos er niet bij is?
Je andere reden ben ik het wel mee eens,we moeten kampioen worden.
1 0
Koningtoto
Hoezo win je niet van Madrid op basis van dit weekend?
0 0
Topteam
Omdat ze hoe dan ook geholpen gaan worden door derden.
0 0
Koningtoto
Ik denk juist dat het onder een enorm vergrootglas ligt en er dus geen plaats meer is om Ajax te naaien. Ajax gaat door, twee weken feest voor mij.
0 0
milan-jantje
Heel simpel alles wat deze kleine clubjes tegen Ajax doe terwijl dit voor het totale Nederlandse voetbal is echt belachelijk. Niet meer voor dit soort clubjes meer doen dus. ADO niet sproeien, Kunstgras nu dit van PEC. Echt te belachelijk voor woorden hopelijk mocht PEC ooit Europees gaan spelen wat alleen maar moeilijker gaat worden door dit ook nooit tegemoet komen.
0 0
cantharel
En Ajax maar 5 mln storten voor clubs als Ado en Pec om van het kunstgras af te komen,de ene club laat onze supporters niet toe en de ander die spant een rechtzaak tegen je aan.Het moet niet gekker worden.Ik zou zeggen geen geld naar deze egoisten.Besteed dat geld maar aan je eigen supportersdoor b,v. de seizoenkaarten niet te verhogen od i.d.
1 0
trodat4030
Ze spannen een zaak aan tegen de knvb, niet tegen Ajax.
0 0
MisterAFCA
Die sukkels spannen eigenlijk een zaak aan het Nederlandse voetbal... maar wat kan hun het rotten. Europees zullen ze nooit spelen. Degraderen ligt meer voor de hand. Dat ze al jaren zelf competitievervalsing in stand houden met dat KOMO veld vergeten ze gemakshalve even... staan nu verdomme het hardst te schreeuwen over competitievervalsing maar zelf al
jaren profijt hebben van dat kutveld. Ze moeten in de rest van Nederland is leren hun grote smoel te houden. Zonder hun oh zo gehate Ajax, zouden we net zoveel voorstellen als de Schotse competitie! Stelletje jankerds... ipv Ajax te haten moeten ze juist dankbaar zijn dat Nederland weer enigszins op de kaart staat!
0 0
jollie18
Is eigenlijk hetzelfde.
0 0
de_pitbull
Gewoon lekker voetballen zaterdag. Ajax wint makkelijk en PSV laat wederom punten liggen op het mooie kunstgras en BOEMMM.
1 0
Redrum
Ik ben nu vooral benieuwd hoe mijn weekend er uit gaat zien. Wordt het weer lekker naar de Arena zaterdag of niet? Voor wat betreft de verplaatsing zie ik zowel voordelen als nadelen. Persoonlijk zou ik niet heel rouwig om zijn als het wordt terug gedraaid. Wel mag PEC dan natuurlijk als bedankje getrakteerd worden op een ongenadig pak op de broek.
0 0
Ajacied33
Ik zou het echt jammer vinden als we zaterdag niet gaan spelen. Wil Ajax graag zien spelen en Pec lekker vermorzelen zou daarmee ideaal zijn. Zo hou je ook je ritme
0 0
Labrador
Ik ook. Ik zou eerlijk gezegd het liefst Zaterdag spelen.
0 0
waayop
Denk je dat Ten Hag je opstelt?
0 0
cantharel
Was Ajax maar zo slagvaardig over het niet toelaten van supporters bij de bekerwedstrijd in de kuip maar nee hoor alleen maar dreigen dus in dit geval, ondanks dat het belachelijk is, toch petje af voor hun doorzetten.
1 0
Heiko
Precies want daar horen we nu niks meer van
0 -1
Juichtoon
Je snapt toch wel dat dit onderdeel is van het totaal. Ajax PEC wordt verplaatst en Ajax laat een rechtszaak over de uitsupporters bij de bekerwedstrijd vervallen.
0 0
Heiko
Ajax supporters worden dus dubbel genaaid
0 0
Afca_126
Niet aanpassen aan kunstgras clubs. Is andersom ook zo
0 0
Oliveira
Ik vraag me af wat deze procedure gaat kosten voor PEC. Ze kunnen veel beter dit geld besteden aan echt gras.
2 0
WillyBrokamp
Pec wordt nu vakkundig gesmoord in de administratieve molen van de knvb, hahaha
0 0
Schip
Waarschijnlijk wil de arbiter een onderbouwing van de door PEC gestelde schade zien. En dus PEC druk in de weer met de facturen voor al die geboekte weekendjes uit en zo.
1 0
Ajacider
PEC Zwolle gaat gewoon moeilijk doen en alle bureaucratische formaliteitjes af om daarna een statement te maken en zo een reglementaire nederlaag van 3-0 te krijgen. Daarmee besparen ze wedstrijdpremies voor de spelers en een enorm pak slaag. Die 3-0 is een betere uitslag dan hun concurrenten ;)

Even zonder gekheid; geen spelers meer uitlenen aan deze club al spelen ze op echt gras en als ze in de toekomst interesse tonen in spelers zoals Flemming gewoon de hoofdprijs laten betalen.
2 0
blessure
AJAX moet gewoon op 2 maart spelen.
PEC Zwolle, mag toch geen probleem zijn?
Loop je ook niet achterop, bij PSV.
In het andere geval, is er weinig tijd, om te herstellen, voor de wedstrijd tegen AZ.
3 -1
strafschop
Real Madrid wordt dan wel de 4e wedstrijd in 10 dagen.
1 0
Tscheu
Real speelt 2 keer tegen Barca voordat ze tegen Ajax spelen.
0 0
Labrador
Ik denk ook dat wij meer baat hebben bij meer rust voor AZ uit dan voor Real uit. Met alle respect maar denken we nou werkelijk dat we gaan stunten in Madrid?
3 -3
AFCAsphere
Ik heb er absoluut vertrouwen in aangezien Ramos geschorst is en bijvoorbeeld ook Girona van hen kan winnen. Wij kunnen zo goed voetballen, alleen moeten we de kansen wél afmaken.
1 0
Bky
JA!

WZAWZDB.
1 0
Schip
Aan de ene kant niet, zie hoe Ajax na Heracles uit speelde tegen Real.

Aan de andere kant gaan zware wedstrijden in je benen zitten. En dat merk je in een tweede helft. Als Real die zware benen nu wel voelt en AJax niet, heb je echt een voordeel. En als je al die voordeeltje bij elkaar optelt, Ramos er niet bij, niet vermoeid, historie kunnen schrijven, dan zou dat weleens net genoeg kunnen zijn.

Of niet, maar dan hebben we PEC en PSV tenminste flink geïrriteerd :)
0 0
Sterspeler
Marcelo ontbreekt vg mij ook nog. Dus heel veel blijft er niet over achterin tov wat ze normaal hebben.
0 0
mgtow
Voetballend gezien winnen wij, qua corruptie winnen de Spanjolen en daarmee waarschijnlijk helaas het potje.
0 0
Sterspeler
Madrid is compleet doorgestoken kaart.
0 0
Heiko
Ja dat denk ik wel.
0 0
Heiko
Wanneer dient onze rechtszaak betreffende supporters bij de bekerwedstrijd van woensdag?
0 0
Ajacied33
Wat wel leuk zou zijn als je speelt zaterdag, dat je bij winst dan koploper bent. Voorlopig voor een uurtje dan, maar een begin is er alvast zullen we maar zeggen..
1 0
Radie125
rot op met dat plasticveldje voetbalclub
1 0
EuforischeRealist
Gaat erop uitdraaien dat we gewoon moeten spelen zaterdag, let maar op!

KNVB is de fout ingegaan met de gebrekkige communicatie richting de betrokken clubs en vooral door Pec hier pas nadat het besluit om te verplaatsen genomen was in te kennen. Hoewel de gronden waarop de beslissing is genomen misschien best kloppen gaan ze daarop nat denk ik.
2 0
BokkieBokstra
Dat denk ik ook, ik neem aan dat Kees Jansma weet waarover hij praat, maar als ik hoor hoe dat gegaan is dan mag PEC zich genaaid voelen. Arrogant en amateuristisch van de KNVB.
0 0
mgtow
Dat ze daar geld voor hebben. Waar doen ze het van?
1 0
Ruff Rhythim
Sja...met een kunstgrasveld spaar je de nodige munten uit he?
0 0
4EVERAJAX
gewoon spelen, dealtje met Diederik maken om wat door te laten
0 0
Radie125
gast sowieso gebeuren. maar moeten we doelen zaterdag dan maar met dubbele cijfers terugsturen naar fc plasticsoepveldje
0 0
Redrum
Pec kan beter gewoon een regelementaire 3-0 nederlaag pakken en een weekje extra rust nemen.
2 0
Arie Vink
Haha, dan flipt PSV helemaal de pan uit.
2 0
Redrum
Ja zeker, alleen zouden ze dan wel een punt hebben :P
1 0
Ferd
Nee, dat is in het voordeel van PSV. Zo loopt Ajax maar 3 goals uit qua doelsaldo, en geen 5 of 6
3 0
Redrum
Eigenlijk wel ja haha
1 0
JanTa
Dat geld kunnen ze beter besteden aan een fatsoenlijk grasmat.
3 0
Mario65
Laten de clubs met echt gras dan maar een zaak tegen PEC beginnen vanwege dat slechte kunstgras waaraan spelers zich blesseren.
De ene hand wast toch de andere?
5 0
Radie125
KANSLOOS. Dat is pech zwolle
2 0
TontoKarnaggel
Ok, klaar met het gezeik. Speel maar op de oude datum maar vanaf nu dus ook echt alleen maar aan onszelf denken. dus, kunstgras discussie keihard spelen en zeker niet aan die gasten meebetalen. Spelers alleen nog maar aan belgische clubs uitlenen of echt het alleronderste uit de kan onderhandelen. Geen doorverkooppercentages meer toezeggen en boven alles zo snel mogelijk je eigen uitzendrechten verkopen en lekker alles in eigen zak houden. fok hun...
4 0
Dondy
Ja regel dat ff
0 0
Labrador
Zou mij niet verbazen als alles wordt teruggedraaid.
0 0
KKoossiiee
PEC heeft gewoon een terecht punt.
Zouden wij ook niet pikken als we er zelf slechter van werden.
Gewoon betere datum zoeken die beide teams schikt.
Is niet moeilijk.
1 -2
JariJari
10 april past het beste in het schema
0 0
strafschop
10 april geeft dezelfde problemen als 13 maart

10 april is ook een CL avond.

Dat betekend aftrap uiterlijk 18:30

En 10 april is voor Zwolle een paar dagen voor de uitwedstrijd bij concurrent Willem II
0 0
noahdepoah
Wordt dit jaar dus tijd dat deze Zwollenaren lekker een klasse lager gaan spelen. Dan hebben ze hier geen last meer van.
2 0
Ajaxbrl
Spannen wij toch een zaak aan tegen dat plastic veld..
5 0
Sterspeler
Zouden we moeten doen. Geld zat. Misschien willen die armoedige lampen er ook nog wel aan meedoen.
0 0
RedFeather
Is dat verzetten wel zo gunstig voor ons?
Die vraag verdwijnt wat naar de achtergrond
3 0
BokkieBokstra
Vraag ik me ook af, gewoon spelen en ritme erin houden.
0 0
Bky
Ja, CL winst boven alles.
0 0
Ajaxbrl
Vraag t me ook af..
1 0
RaynoFischer
Nouja voor Real uit is het gunstig, maar daarna is het ook maar afwachten.
Nou spelen wij al bijna het hele seizoen 3x in de week in tegenstelling tot PEC naturlijk
Deze wedstrijden en daarna AZ uit, die wel de hele week op Ajax gefocused is dan zijn echt niet zomaar gewonnen.

Half Nederland doet net alsof Ajax de 3 punten al gekregen heeft ofzo :P
2 0
Schip
Gutteguttegut.

Niet kunnen winnen van De Graafschap in eigen huis, maar wel de wereld op zijn kop zetten om tegen Ajax in de Cruijff Arena te kunnen spelen omdat dat in hun belang is.

Ze voelen zich volgens mij een beetje gepiepeld, door die over emotionele reactie van Gerbrands. Die heeft de boel in brand gezet en vervolgens weer in een hoekje gekropen, toen hij zag dat dat ook in het belang van PSV was.

En nu laat PEC zien dat er niet met hun te spelen valt hoor! Nou, De Graafschap denkt er anders over.

Van mij mogen ze die pot spelen op de aanvankelijke datum. Beetje ritme, ook niet slecht.
2 -1
appeltje
Dat kan ook positief uitpakken. Nijkamp geeft aan dat er gezocht moet worden naar een andere datum die beide partijen schikt. Dit zou kunnen beteken dat de wedstrijd nog verder wordt doorgeschoven. Dan hoeft Ajax dus niet doordeweeks die Eredivisiewedstrijd tegen PEC te spelen als ze daarna tegen AZ uit moeten! Zou wel grappig, is eigenlijk nog grotere competitievervalsing als de huidige situatie, maar PEC heeft er ook profijt van, dus boeit het ze niet. Ook de voetbalwereld is vreselijk hypocriet.
6 0
JariJari
10 april
0 0
Toon meer reacties