Blind en Schöne: 'Waarheid moet gezegd worden'

BVeenstra, 09-02-2019 om 10:05, 5942 views, NOS |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Daley Blind en Lasse Schöne zijn het eens met elkaar: wanneer er fouten worden gemaakt, moet de waarheid tegen elkaar gezegd worden. Ajax kwam dramatisch uit de winterstop met puntenverlies tegen sc Heerenveen (4-4) en Feyenoord (6-2). Toch is er van paniek geen sprake in Amsterdam.

'Ik had ook niet het idee dat andere jongens wel in paniek raakten of dat dat gevoel heerste op de club', zegt Blind in gesprek met de NOS. 'Maar we moeten ervoor waken dat we niet vervallen in dezelfde fouten. We zijn daarin zelf onze grootste vijand. Succes komt niet vanzelf. Daar moeten we iedere wedstrijd van bewust zijn', aldus de verdediger, die het wel logisch vindt dat er bij dergelijke resultaten frictie ontstaat, er gesprekken komen en emoties loskomen. 'Het is goed om elkaar de waarheid te zeggen en dat is gebeurd. Maar we zijn nog steeds een hechte groep.'

Schöne kan zich wel vinden in de woorden van Blind. 'De waarheid moet gezegd worden. Dat hoeft niet altijd hard, maar moet wel eerlijk zijn. Dat hoort erbij en is belangrijk om een stap vooruit te zetten', aldus de Deen, die vindt dat Ajax moet laten zien dat de eerste paar weken een winterdipje waren. 'Ik heb er vertrouwen in dat we op het goede pad zitten. We gaan zo door. Het wordt een leuke en spannende maand', aldus Schöne, waarna Blind aanvult. 'Er staat veel op het spel deze maand. Iedereen moet voor zichzelf nagaan wat we willen bereiken en dat zullen we moeten tonen. Dat we prijzen willen winnen.'

Denk jij dat Ajax met 0-2 wint in Almelo? Zet dan in en krijg zeven keer je inzet terug! 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajacider
Komt die dan:
Blind; zonder je vader had je hooguit in het tweede van Katwijk gespeeld
Schone; als transfervrije twintiger een goedkope aanwinst, nu ben je te langzaam en te statisch om op het middenveld bij Ajax te staan.
1 -2
supporter sinds
Zeg elkaar maar lekker de waarheid hoor dames... vandaag tegen HERACLES gaven jullie weer niet thuis. Grootste fout van AJAX om die Blind terug te halen. Waardeloze speler
0 -1
Joseph
Onzin, is een uitstekende speler, maar had al lang op de plek van Schone moeten staan. Echt een clown van een trainer.
0 0
Hagmag
Niet alleen de waarheid zeggen maar ook de longen uit je lijf lopen als t ffff wat minder gaat op het veld.
0 0
Red Devil
Heel goed om mekaar de waarheid te zeggen en wie daar niet tegen kan moet lekker zijn biezen pakken.
0 0
niquedegraaff
Niet lullen maar poetsen
3 0
KleinMiljoen
Hadden gewoon 1e moeten staan nu
0 0
PetervanAmsterdam
@KleinMiljoen:

Hoezo? 'Hadden' en 'als' telt niet in het voetbal. Je moet er staan als het erom gaat. Er is toch volkomen verdiend en kansloos verloren bij PSV en Feyenoord?! Blind en Tadić waren zo'n beetje de eerste twee die zwaar door de mand vielen in die wedstrijden toen het op strijd, duelkracht en (mee terug)verdedigen aankwam. Terwijl ze juist voor dat soort duels gehaald zijn...

Ik had het als fan natuurlijk ook graag anders gezien. Desondanks denk ik met een oog op het resterende wedstrijdprogramma dat het kampioenschap nog niet verspeeld is. Ervan uitgaande dat je thuis tegen PSV gaat (moet) winnen is het verschil op dit moment slechts twee punten. Maar dan moet er vanavond in Almelo vanzelfsprekend wel gewonnen worden. We gaan het zien.
1 -1
Ramonnn
'Ervan uitgaande dat we thuis tegen PSV winnen'.
Hoe vaak ik die zin al heb gelezen de afgelopen weken...
Als PSV met een voorsprong van 5 punten naar Amsterdam komt, zitten ze in de positie die ze het liefst hebben.
Ze kunnen dan gaan leunen en wachten tot er ruimtes vallen achterin en met snelle spelers (lees: Bergwijn, Lozano) eruit knallen.
Ik ben van mening dat het gat nog VOOR het onderlinge treffen gedicht moet zijn om te voorkomen dat PSV zijn favoriete spel kan gaan spelen.
Met andere woorden: het verschil in punten op de ranglijst voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen PSV gaat veel bepalen.
3 0
ajaxrulesz
Psv moet echt verspelen aankomende zware 3blok van hun, anders wordt het wel penibel want dan krijgen ze een 3blok met vrij eenvoudige tegenstanders, waarna meteen de confrontatie in de arena is, en die moeten ze idd niet met 5 punten voorsprong of meer aanvangen want dan hebben ze teveel zelfvertrouwen voor die pot.
0 0
PetervanAmsterdam
@Ramonnn:

Vorig seizoen werd thuis ook met 3-0 gewonnen van PSV, dat toen ook hun favoriete spel wilde spelen (maar niet kon). Nu is het ene jaar het andere niet, maar het is niet onmogelijk.

Het belangrijkste nu is dat je het weer in eigen hand krijgt, dus maximaal drie punten achterstand hebt als de Eindhovenaren naar de Johan Cruijff ArenA komen. En de komende periode het belang van het doelsaldo natuurlijk niet uit het oog verliezen.
2 -1
Schip
Ramon heeft gelijk. Na ieder puntverlies hoor je de zelfde zalvende teksten.

Wees nou eens reëel. Je hebt het door schandalig weg te worden gespeeld - niets slechts door een nederlaag - het weer niet meer in eigen hand. Met een hele goede selectie. Na zat voorbereidingstijd.

Deze trainer is gewoon een subtoppertje die heel gewichtig doet. Een soort Martin Jol, die ook geen toptrainer is, maar op subtopniveau goed mee kan. Die hing ook alles op aan Suarez, omdat hij wist dat Suarez hem moest gaan redden. Hamlap kreeg ook een vrije rol onder Jol.

TH durft Tadic en Ziyech niet aan te pakken en die jongens mogen hun ding doen. Die moeten hem redden en het aanzien geven van een goede trainer.

Het levert veel goals op, omdat je relatief tegen erg veel zwakke tegenstanders speelt in de eredivisie, maar weinig balans. Qua punten is TH in staat ook met dit materiaal gewoon weer lekker in de achtervolging te moeten. En hij is geen trainer die gezag afdwingt en de ploeg mentaal op en top kan preppen. Dat moet helemaal uit de groep zelf komen.

In toppers wordt TH meestal gebitched door andere trainers. Die 3-0 staat op de naam van Keizer.

Niet Ten Hag.
0 0
Ramonnn
Open deuren
1 -1