[Update III] 'Schreuder volgt Parker niet op bij Club Brugge'

door NielsOpdam 182

Bron Het Nieuwsblad

[Update III] 'Schreuder volgt Parker niet op bij Club Brugge'

door NielsOpdam 182

Bron Het Nieuwsblad

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder lijkt op korte termijn weer trainer van Club Brugge te worden, zo schrijft Het Nieuwsblad dinsdag. Momenteel is Scott Parker nog de manager van de Belgische topclub, maar hij zou op het punt staan om uit zijn functie ontheven te worden.

Dinsdagavond speelde Club Brugge onder leiding van Parker nog tegen SL Benfica. De ploeg ging met 5-1 onderuit en werd uitgeschakeld in de achtste finale van de Champions League. Het was de twaalfde wedstrijd onder leiding van de Engelsman en daar lijkt het bij te blijven voor de oud-voetballer. Hij koos daarbij twaalfmaal voor een andere opstelling dan in de wedstrijd ervoor.

Ondertussen zou Club Brugge dus al een vervanger hebben klaarstaan: Schreuder. Vorig seizoen, voordat hij aan de slag ging bij Ajax, was hij ook al de hoofdtrainer van de club. Hij leidde de ploeg toen naar het kampioenschap in de Belgische Pro League. Het leverde hem een stap naar Ajax op, maar dat was van korte duur. In januari werd hij ontslagen wegens tegenvallende resultaten en nu staat hij dus op het punt om terug te kregen in Brugge.

Insteek Schreuder en Club Brugge

'De Nederlander heeft zelf na zijn vertrek ook een goeie relatie onderhouden met veel mensen binnen de club', zo schrijft men bij Het Nieuwsblad. 'En hij heeft te kennen gegeven dat hij opnieuw de uitdaging wil aangaan.' Verder hopen Schreuder en Club Brugge ditmaal een samenwerking voor een langere termijn aan te gaan. Zodoende kan hij komende zomer zijn eerste voorbereiding als trainer van de club meemaken, want ook vorig seizoen stapte hij tussentijds in.

Update - 12.05 uur (8 maart 2023) - 'Gesprekken Schreuder met Club Brugge verlopen moeizaam'

Het is nog lang niet zeker dat Alfred Schreuder terugkeert als trainer bij Club Brugge. Het Laatste Nieuws meldt namelijk dat de gesprekken tussen de Belgische topclub en Schreuder moeizaam verlopen. Schreuder mikt dit keer op een langdurig contract in plaats van één van onbepaalde duur zoals een jaar geleden. Dit bemoeilijkt de onderhandelingen tussen de oud-trainer van Ajax en Club Brugge. In België schrijft men nu over een mogelijke interne oplossing, waarbij de naam wordt genoemd van Nicky Hayen. Hij is nu trainer van het belofteteam van de club.

Update II - 17.05 uur (8 maart 2023) - Club Brugge ontslaat Parker: 'Weg voor Schreuder ligt open'

Club Brugge heeft trainer Scott Parker woensdag ontslagen, zo meldt de Belgische club via de officiële kanalen. Parker wist slechts twee keer te winnen in twaalf wedstrijden. Oud-Ajacieden Noa Lang en Mats Rits krijgen nu een nieuwe trainer in Brugge. Volgens Het Nieuwsblad ligt de weg voor Alfred Schreuder open om Parker op te volgen. 'Verwacht wordt dat Alfred Schreuder - opnieuw - aan de Brugse zijlijn zal komen. Met de Nederlander is er vooralsnog geen akkoord gevonden', schrijft het medium.

Update III - 18.25 uur (8 maart 2023) - 'Schreuder volgt Parker niet op bij Club Brugge'

Alfred Schreuder gaat de ontslagen Scott Parker voorlopig niet opvolgen als hoofdtrainer van Club Brugge. Dat meldt Het Laatste Nieuws woensdagavond. De Belgische club kwam uit bij Schreuder, maar de onderhandelingen verliepen stroef. 'Schreuder komt uit een moeilijke periode bij Ajax en stond niet te springen om nu in te stappen bij Club. Het is logischer voor hem om te wachten tot de zomer', schrijft HLN. Daarnaast wilde de oud-trainer van Ajax een langdurig contract bij Club Brugge. 'Club zag dat evenwel anders. De Nederlander liet nadien verstaan dat hij de uitdaging (voorlopig?) niet wil aangaan.'

Bestel diverse items, waaronder het derde shirt, in de Ajaxshop nu met liefst 50% korting!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.