Besiktas ontslaat trainer Yalçin door tegenvallende resultaten

door Terrence Riepma 8

Bron Besiktas

Besiktas ontslaat trainer Yalçin door tegenvallende resultaten

door Terrence Riepma 8

Bron Besiktas

Laatst geüpdatet

Besiktas heeft Sergen Yalçin ontslagen, zo maakt de club bekend via de officiële kanalen. De trainer is op straat gezet door de tegenvallende resultaten die Besiktas boekte dit seizoen, waar Ajax een aandeel in had.

Ajax was dit seizoen één van de tegenstanders van Besiktas in de groepsfase van de Champions League. Twee maal wisten de Amsterdammers te winnen, op weg naar een ongeslagen en foutloze reeks in het miljardenbal. In de Johan Cruijff ArenA werd er met 2-0 gewonnen, terwijl er in Istanbul met 1-2 een tweede zege werd geboekt.

Besiktas bijzonder matig begonnen aan nieuw seizoen

Besiktas eindigde uiteindelijk met nul punten uit zes wedstrijden in de Champions League en ook in de competitie staat de Turkse club er niet goed voor. Terwijl de landstitel en beker vorig jaar nog werden gewonnen, staat Besiktas nu negende op achttien punten achterstand ten opzichte van koploper Trabzonspor.

Reden voor de clubleiding van Besiktas om Yalçin, die sinds januari 2020 de trainer was, te ontslaan. In een statement wordt gemeld dat het in onderling overleg is besloten om de wegen te scheiden. De 49-jarige zit nu dus zonder club en Besiktas op zijn beurt zonder trainer.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.