Van Hanegem zag Ajax aan het werk: 'Ajax gelooft er zelf ook niet meer in'

door Jesse ter Haar 38

Bron Algemeen Dagblad

Van Hanegem zag Ajax aan het werk: 'Ajax gelooft er zelf ook niet meer in'

door Jesse ter Haar 38

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Willem van Hanegem had zondag tijdens Go Ahead Eagles - Ajax het idee dat de spelers van Ajax zelf ook al niet meer in de titelkansen in de Eredivisie geloofden. De Amsterdammers liepen, nog voordat Feyenoord in actie kwam, tegen duur puntenverlies aan.

'Daar stonden ze weer hoor. John Heitinga en Kenneth Taylor', begint de voormalig voetballer van Feyenoord en het Nederlands elftal in zijn column in het Algemeen Dagblad. 'Microfoon onder hun neus. En maar serieus kijken. Zolang het nog mogelijk was, geloofden ze nog gewoon in de landstitel, zeiden ze. Maar misschien hadden ze gewoon een keer realistisch kunnen zijn.'

Hoewel de hoofdpersonen na het duel aangaven pas op te geven wanneer het onmogelijk is, dacht Van Hanegem tijdens het duel in Deventer al iets anders te zien. 'Tegen Go Ahead Eagles zag toch werkelijk niemand een Ajax dat nog écht om de titel aan het strijden is? En let wel hè, toen moest Feyenoord dus nog beginnen. Ajax gelooft er zelf ook niet meer in', stelt hij vast.

Een ander item binnen Ajax houdt het icoon van het Nederlands voetbal eveneens bezig. Brian Brobbey mocht zondag weer eens starten, maar het gaat vaak over zijn onvermogen om een hele wedstrijd op volle kracht te spelen. 'Hoe kan dat? Die gozer traint toch gewoon met de selectie van Ajax mee? Of zien ze hem pas op zondag in de kleedkamer en horen ze wel wat hij heeft gedaan die week?'

Het doel van Ajax

'Nee, de titelstrijd was voor het gevoel al beslist na de 2-3 in de Klassieker en als je dan bij de eerstvolgende wedstrijd het gat laat oplopen naar acht punten, zoals Ajax deed, moet je bij vragen over de titelstrijd gewoon zeggen: joh, wij winnen niet eens van Go Ahead Eagles, dus daar moeten wij helemaal niet meer aan denken of over praten, we moeten nu alle zeilen bijzetten om de tweede plek te pakken', sluit Van Hanegem verhaal over Ajax af.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.