Van den Boog gaat voor oprotpremie

door Sjoerd Valkering 10

Van den Boog gaat voor oprotpremie

door Sjoerd Valkering 10

Laatst geüpdatet

De tijd van Rik Van den Boog is voorbij bij Ajax. De algemeen directeur begint zo langzamerhand een grote circusattractie te worden. Dat hij het personeel van Ajax vrijdag uitgebreid heeft toegesproken is het toppunt van zijn circusact. Van den Boog probeert nog zijn hachje nog te redden, maar het is al lang gedaan. Het wordt wel erg aandoenlijk allemaal.

De uitlaten van Bergkamp en Jonk in De Telegraaf van zaterdag geven zijn vertrek nog een laatste zetje. Ze zeggen dat er anders wordt getraind dan hij suggereert en dat zijn uitlatingen hem verbazen. Het zoveelste bewijs dat de directeur van Ajax maar wat roept. Net als dat Cruijff vrijdag al zei dat het niet klopte dat er nauwelijks iemand ontslagen was vorig jaar, terwijl dit wel zo bleek te zijn.

Van den Boog probeerde vrijdag met zijn speeches nog even het vertrouwen te winnen van het personeel, dat allang al achter Cruijff aan hobbelt. Waarom zou het personeel ook niet? Ajax is al jaren geen kampioen geworden. De algemeen directeur heeft al twee van zijn trainers de laan uit moeten sturen. Daarnaast wordt hij wordt beschuldigt van fraude bij TEG, hij zou linksom lullen en rechts handelen. Zijn geloofwaardigheid staat al een jaar op het spel en het wordt met de dag erger.

Neem daarbij ook nog de affaire met Van der Zee en dat er nu geen vertrouwen meer is van Bergkamp en Jonk. Zelfs van Bergkamp niet, de trainer van Ajax A1, het vlaggenschip van de jeugd. Het hart van de vereniging. Als het al niet klikt met de hoofd scouting, dus wie je aan moet trekken, en het hoofd van je hoogste jeugdelftal, je toekomst, dan moet je als algemeen directeur toch gewoon in de spiegel kijken en je biezen pakken?

Maar Van den Boog niet. Die blijft lulkoek uitkramen. Maar waarom? Waarschijnlijk gewoon voor het geld. Als hij opstapt kan hij niks in zijn zak steken en als hij ontslagen wordt wellicht wel. Het is zo klaar als een klontje. De enige reden waarom hij nog in functie is.

Sjoerd Valkering

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.