Spaan zag gemotiveerde Bergwijn: 'Hij speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen'

door Timo Suur 27

Bron Het Parool

Spaan zag gemotiveerde Bergwijn: 'Hij speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen'

door Timo Suur 27

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Henk Spaan zag een gemotiveerde Steven Bergwijn tegen FC Volendam. Ajax won in de Johan Cruijff ArenA met 2-0 van de Volendammers en de aanvoerder maakte een goede indruk op de columnist van Het Parool.

Spaan is in zijn column lovend over de linkerkant van Ajax met Ar'jany Martha en Bergwijn. 'De linkervleugel werd bemand door Martha en Bergwijn, op wie de Volendammers geen greep konden krijgen', schrijft de columnist.

Voor Martha betekende de basisplek tegen FC Volendam zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax. De jongeling maakte een goede indruk in zijn eerste minuten. 'Martha was de onbevangen debutant, Bergwijn niet van plan in angst en onzekerheid weg te drijven', aldus Spaan. 'Hij schoot op de lat, maakte een doelpunt en zweepte met armgebaren het publiek op. Hij is zo gevoelig voor vertrouwen dat mensen, trainers, in hem stellen, dat hij zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde. Van ’t Schip en Koeman raken dezelfde snaar.'

'Een aantal medespelers dartelde alsof dit de eerste wedstrijd van het seizoen was'

Daarnaast gaat Spaan in op de wedstrijd van Steven Berghuis. De columnist vond de linkspoot geen goede wedstrijd spelen. 'Zoveel balverlies moet hem in die categorie naar de top van de ranglijst hebben gebracht. Na afloop bleek hij wel efficiënt in het reflecteren op de eigen prestatie. Hij ‘dacht te veel’ waardoor zijn intuïtie hem in de steek had gelaten', legt Spaan uit. 'Het nadenken kreeg hem in zijn greep, waardoor hij weer het gebruikelijke chagrijn uitstraalde, juist terwijl een aantal medespelers dartelde alsof dit de eerste wedstrijd van het seizoen was.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.