Dijkshoorn: 'Ziyech is klootzak in opleiding'

door sammekors 27

Dijkshoorn: 'Ziyech is klootzak in opleiding'

door sammekors 27

Laatst geüpdatet

Hakim Ziyech is volgens Nico Dijkshoorn niet zo ongevoelig voor kritiek als hij zich voordoet. De voetballer van Ajax krijgt veel opmerkingen over zijn slordige spel, en dit doet hem volgens de columnist van Voetbal International veel.

'Hakim Ziyech is nog een eigenwijze klootzak in opleiding', schrijft Dijkshoorn. 'Iemand als Arie Haan, al verloor die 79 keer een bal, dan jaste hij nog vijf minuten voor tijd van 40 meter afstand de winnende treffer in de touwen. Deed hem niks. Bij Hakim Ziyech ligt dat anders. Die doet wel heel stoïcijns en cool, maar ik voel aan alles dat hij wil dat we hem met zijn allen omarmen.'

'Dat is de zwakke plek van Hakim Ziyech', gaat Dijkshoorn verder. 'Hij wil dat we hem lief vinden. Dat we hem begrijpen. Hij doet zijn best om vervelende spreekkoren te negeren, maar dat is al fout. Arie Haan hoorde ze niet eens. Hakim Ziyech probeert ongenaakbaar te zijn, maar diep van binnen is hij juist een speler die pas goed gaat voetballen als de trainer van hem houdt. Dan kan hij opeens alles.'

Na het gelijkspel van Ajax tegen ADO Den Haag kreeg Ziyech ladingen kritiek over zich heen. De middenvelder speelde niet naar zijn capaciteiten en was niet in staat het spel naar zijn hand te zetten. Ook leed hij extreem veel balverlies. Maar liefst 47 keer verloor hij de bal aan de tegenstander, het hoogste aantal in de eredivisie sinds het seizoen 2010/2011.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.