Dijkshoorn: 'KNVB-gerommel, ze leren het nooit'

door StijnDoornhof 10

Dijkshoorn: 'KNVB-gerommel, ze leren het nooit'

door StijnDoornhof 10

Laatst geüpdatet

Dijkshoorn stelt in zijn column bij Voetbal International dat de KNVB in het verleden eigenlijk nooit goed heeft gehandeld in complexe situaties. Dijkshoorn vindt de manier van afhandelen van het huidige seizoen dan ook typerend.

'De niet uitgespeelde competitie van dit jaar wordt opgelost alsof er vijf man dronken een bingo-avond hebben georganiseerd', begint Dijkshoorn. 'Een enquête die opeens onder grote tijdsdruk moet worden ingevuld, terwijl allang duidelijk is dat er nooit meer een bal zal rollen in deze competitie, en de manipulerende manier van rondvragen, de verantwoordelijkheid naar de clubs doorduwen en daarna met een verward verhaal uitleggen dat het niet anders kon, dat is weer vintage abominabel KNVB-gerommel. Ze leren het nooit', opent Dijkshoorn kritisch.

Dat 'gerommel' van de KNVB heeft dan ook geleid tot geruzie tussen clubs, vindt Dijkshoorn. 'Een model waarin de clubs geen eenheid uitstralen, maar elkaar opvreten. Als het erop aankomt, gedragen de profclubs zich als hyena’s', aldus de columnist. 'Er ligt ergens een lijk. Kijken of we er nog wat vanaf kunnen plukken. Het is – zoals altijd – één groot spel van indekken, verschuilen en marchanderen geworden.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.