Boskamp plaatst Ajax in zelfde rijtje als Bayern München en Manchester City

door Terrence Riepma 35

Bron Het Belang van Limburg, Veronica Inside

Boskamp plaatst Ajax in zelfde rijtje als Bayern München en Manchester City

door Terrence Riepma 35

Bron Het Belang van Limburg, Veronica Inside

Laatst geüpdatet

Ajax heeft indruk gemaakt op Jan Boskamp, zo vertelt hij in Het Belang van Limburg, geciteerd door Veronica Inside. De ploeg van Erik ten Hag wist vorige week met 4-0 te winnen van Borussia Dortmund in de Champions League en 5-0 van PSV in de Eredivisie. De voetbalanalist plaatst de Amsterdamse club in hetzelfde rijtje als enkele huidige Europese grootmachten.

'Bayern München, Manchester City en als ik heel eerlijk moet zijn... Ajax', is Boskamp van mening wanneer hem wordt gevraagd welke clubs de meeste indruk op hem hebben gemaakt tot nu toe. Ajax is volgens 73-jarige nog niet de beste van die drie clubs: 'Bayern steekt er tot dusver bovenuit, het voetballend vermogen van City is geweldig en Ajax heb ik afgelopen week tegen Dortmund fantastisch zien spelen. Het doet best pijn om dat als Feyenoorder te zeggen.'

Ajax versloeg, zoals eerder vermeld, de nummer twee van de Bundesliga Borussia Dortmund met ruime cijfers. Hij ziet een andere club uit de Lage Landen zoiets niet snel presteren: 'Of een Belgische club dat ook zou kunnen? Misschien kan Club Brugge er op termijn naar toegroeien, maar niet binnen nu en drie jaar. Ajax is al stukken verder en rijker en heeft bovendien een enorme voorsprong met zijn jeugdopleiding. Maar als jij elk jaar in de Champions League kan aantreden, ga je zoveel geld verdienen dat je op termijn ook 20 of 30 miljoen kan uitgeven aan wintertransfers. Het kan maar helpen.'

Ajax kent uitmuntende fase in Nederland én Europa

Ten Hag kent met Ajax een uitmuntende fase in binnen- én buitenland. De Amsterdammers staan na de ruime overwinning op PSV op vier punten voorsprong in de competitie en in Europa gaat het bepaald niet slechter. In drie wedstrijden wist Ajax ook drie maal te winnen, met een doelsaldo van 10. De Champions League gaat aanstaande dinsdag verder met Borussia Dortmund - Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.