Boeve: 'Twente kan gewoon van Ajax winnen'

door AFCARoan 15

Boeve: 'Twente kan gewoon van Ajax winnen'

door AFCARoan 15

Laatst geüpdatet

Voor oud-Ajacied Peter Boeve is het geen uitgemaakte zaak dat Ajax zich woensdag ten koste van FC Twente plaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. De voormalig assistent trainer van de recordkampioen is nog niet ondersteboven van het spel dat Ajax tentoonspreidt de laatste weken.

Ondanks de recente overwinningen op PSV (3-0) en AZ (1-2) ziet Boeve kansen voor FC Twente, dat Ajax aan het begin van deze maand punten afsnoepte in de eigen Grolsch Veste (3-3). 'Ajax kan goed voetballen, als je ze laat voetballen. Maar FC Twente heeft het ze de vorige keer moeilijk gemaakt', blikt Boeve in gesprek met RTV Oost Sport terug op de laatste ontmoeting tussen de Tukkers en de Amsterdammers.

Boeve laat geen misverstand bestaan over de wijze waarop de ploeg van Gertjan Verbeek Ajax kan verslaan. 'Door ze bij de strot te pakken. Zo verwacht ik FC Twente, elke ploeg bij de strot pakken. (...) Je kunt gewoon van Ajax winnen.' Ook RTV Oost-verslaggever Tijmen van Wissing denkt dat Ajax weleens een lastige avond kan gaan beleven. 'Ik zeg niet dat FC Twente een stuntje gaat neerzetten, maar ik zie ze ook niet zomaar met dikke cijfers verliezen. Er zijn nu al 24.000 kaarten verkocht en er komt weer een beetje vorst in de grond, dan is Ajax toch wat minder.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.