[Update] Definitief: AZ start geen vervolgprocedure

door Bart Veenstra 152

[Update] Definitief: AZ start geen vervolgprocedure

door Bart Veenstra 152

Laatst geüpdatet

Het protest dat AZ bij de UEFA heeft ingediend inzake de in hun ogen onterechte eindstand in de Eredivisie lijkt voorlopig weinig te hebben uitgehaald, zo schrijft De Telegraaf. Op de website van de UEFA staat namelijk de naam van AZ als een van de ploegen die mee gaat loten voor de tweede kwalificatieronde van de Champions League en niet die van Ajax.

Ajax en AZ eindigden het vorige seizoen in de Eredivisie met evenveel punten, al hadden de Amsterdammers een beter doelsaldo. Op basis daarvan riep de KNVB Ajax uit als nummer één en zodoende kreeg de Amsterdamse club het beste Europese ticket. Bij AZ was men het niet eens met die beslissing. In Alkmaar is men van mening dat het onderlinge resultaat de doorslag had moeten geven.

In dat geval zou AZ als nummer één eindigen, omdat die club in het vorige seizoen twee keer van Ajax wist te winnen. De Alkmaarders hoopten in de afgelopen week duidelijkheid te krijgen van de UEFA, maar tot zondag werd er niets over die zaak gecommuniceerd. Op de website van de UEFA valt nu te lezen dat AZ meedoet aan de loting van de tweede voorronde van de Champions League. Daarin treft het Besiktas, Viktoria Plzen of Rapid Wien.

Update - 12.20 uur (10 augustus 2020) - Definitief: AZ start geen vervolgprocedure

AZ start geen vervolgprocedure inzake de verdeling van de Europese tickets. De loting voor de voorrondes van de Champions League heeft AZ antwoord gegeven op de herhaaldelijk gestelde vraag om de verdeling van de tickets, zoals besloten door de KNVB, te herzien. 'Nu er via deze indirecte weg antwoord is, zal de club zich daar niettemin bij neerleggen en geen mogelijke vervolgprocedure starten bij het CAS', schrijft de club op de officiële website.

Algemeen directeur Robert Eenhoorn reageert door te zeggen dat het belang van AZ altijd voorop heeft gestaan. 'Daarom is indertijd besloten de UEFA te vragen om de beslissing van de KNVB nader te bekijken. Nu de loting is geweest, hebben we uiteindelijk antwoord op onze vraag. Daar leggen we ons voor nu bij neer, we richten het vizier op de toekomst. En dan met name op de voorrondes voor de Champions League, de naderende competitie en de bouw van het nieuwe stadiondak.'

Verwacht jij dat het Bayer Leverkusen van Peter Bosz wint van Internazionale? Zet in en krijg 3,45 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.