Sporttribunaal CAS behandelt woensdag dopingzaak Onana

door Bart Veenstra 12

Bron AS

Sporttribunaal CAS behandelt woensdag dopingzaak Onana

door Bart Veenstra 12

Bron AS

Laatst geüpdatet

Het internationaal sporttribunaal CAS behandelt woensdag de dopingzaak van Ajax-doelman André Onana. De goalie vecht voor het hof in Zwitserland de schorsing van twaalf maanden aan. Deze schorsing werd hem op 5 februari opgelegd door de UEFA.

Onana testte vorig jaar oktober positief op het verboden middel furosemide. Dit middel zat in de plaspillen van zijn zwangere vrouw. Onana voelde zich niet lekker en had de pillen aangezien voor aspirines. De UEFA gelooft dat er geen opzet in het spel is, maar de Europese voetbalbond schorst Onana desondanks wel voor zijn nalatigheid.

Van furosemide zelf gaat een sporter niet beter presteren. Het wordt gezien als maskeringsmiddel voor prestatiebevorderende producten. Om die reden staat furosemide wel op de lijst met verboden middelen.

Onana zelf vindt dat hij 'buitensporig' zwaar gestraft is en zodoende hoopt hij op vrijspraak. De keeper wordt in de dopingzaak onder meer bijgestaan door advocaat Dolf Segaar. De zitting, die om 07.30 uur begon, loopt via een videoverbinding. De uitspraak volgt vermoedelijk binnen twee weken. Mogelijk vertrekt de keeper daarna al snel naar het Engelse Arsenal.

Denk jij dat Harry Kane topscorer wordt van het EK en onder meer Kylian Mbappé en Cristiano Ronaldo achter zich laat? Zet in en krijg 6,40 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.