Salarishuishouding Ajax groeit; wedstrijdkosten eveneens flink omhoog

door Jesse ter Haar 44

Bron Ajax.nl

Salarishuishouding Ajax groeit; wedstrijdkosten eveneens flink omhoog

door Jesse ter Haar 44

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

De kosten van Ajax zijn gestegen met 0,9 miljoen euro, zo maakt de club bekend op Ajax.nl. Hierdoor komt de club uit op een kostenpost van 97,9 miljoen euro. De stijging heeft met name te maken met de uitgaven op de post 'lonen, salarissen en sociale lasten'.

De kosten van die post namen namelijk toe met 1,7 miljoen euro, tot een totaal van 51,2 miljoen euro. De vaste spelerssalarissen gingen volgens de club omhoog door 'mutaties in de spelersgroep en contractverlengingen'. De aan de spelers te betalen premies gingen juist omlaag. Dit had alles te maken met het feit dat Ajax niet in de Champions League maar in de Europa League wist te overwinteren.

Wat verder opvalt aan de kosten van Ajax, zijn de overige personeelskosten. Die werden namelijk bijna vijf keer zo hoog en stegen van 0,8 naar 3,8 miljoen euro. De club legt uit dat het te maken heeft met de hogere inhuur van extern personeel. De grootste stijging is terug te vinden in de wedstrijdkosten. Voornamelijk door het spelen van alle wedstrijden met publiek ging deze post van 3,7 naar 15,5 miljoen euro. Verder hebben volgens Ajax ook de inhuurkosten van Lucas Ocampos en Lorenzo Lucca invloed.

Schikking familie Nouri

Ook de schikking die Ajax met de familie Nouri trof, heeft invloed op de totale kosten van de club. De beheer- en administratiekosten stegen mede daardoor van 4,1 naar 8,4 miljoen euro. De genoemde 8,4 miljoen euro bestaat echter niet alleen uit uitgaven aan de schikking, want ook de afboekingen als gevolg van COVID-19 worden door de club vermeld.

Denk jij dat Ajax donderdagavond binnen 90 minuten wint van Union Berlin? Zet dan in en ontvang 3,30 keer je inzet terug bij een Amsterdamse zege!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.