Ajax boekt nettowinst van 76 miljoen euro over eerste helft boekjaar 2022/2023

door Jesse ter Haar 188

Bron Ajax.nl

Ajax boekt nettowinst van 76 miljoen euro over eerste helft boekjaar 2022/2023

door Jesse ter Haar 188

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft in de eerste helft van het boekjaar 2022/2023 een nettowinst geboekt, zo brengt de club naar buiten via Ajax.nl. De winst na belastingen bedraagt een bedrag van 76 miljoen euro en dat valt vele malen hoger uit dan een jaar eerder. Het eigen vermogen van de club bedraagt nu 273,7 miljoen euro.

In de eerste helft van het boekjaar 2021/2022 boekte Ajax namelijk slechts 2,5 miljoen euro winst. Een jaar later is er dus sprake van een toename van 73,5 miljoen euro. De netto omzet was tijdens de genomen periode 119,8 miljoen euro en dat betekent een stijging van twee procent ten opzichte van een jaar eerder. De club schrijft dat die stijging vooral te maken heeft met een toename aan inkomsten uit partnerships. De absolute toename hiervan is iets meer dan 2,3 miljoen euro.

Tegelijkertijd zijn ook de kosten gestegen. Door een stijging in de salariskosten en wedstrijdgerelateerde kosten had de club één procent meer kosten dan een jaar eerder. Dat komt neer op een totaal van 97,9 miljoen euro. Samen met de omzet zorgt het voor een operationeel resultaat van 21,9 miljoen euro.

De grote winst van Ajax heeft voor een belangrijk deel te maken met de inkomsten uit transfers. Het resultaat hiervan tijdens de eerste helft van het genomen boekjaar is 117,1 miljoen euro. De transfers van Antony, Lisandro Martínez en Sébastien Haller worden daarbij genoemd als grootste inkomstenbronnen. 'Dit is een stijging van 102,5 miljoen euro ten opzichte van vorig seizoen waarin de pandemie een negatieve impact had op de transfermarkt', zo valt verder te lezen.

Verwachtingen Ajax

De club verwacht ook na afloop van het gehele boekjaar 2022/2023 nog een positief nettoresultaat naar buiten te kunnen brengen. Dit baseert men op de 'al gerealiseerde transferresultaten en de inkomsten uit deelname aan de groepsfase van de Champions League in de eerste seizoenshelft en de kwalificatie voor de play-offs voor de knock-outfase van de UEFA Europa League in de tweede seizoenshelft.'

Denk jij dat Ajax donderdagavond binnen 90 minuten wint van Union Berlin?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.