Nog altijd onduidelijkheid over 30 juni aflopende spelerscontracten

door Thijs Zwagerman 12

Nog altijd onduidelijkheid over 30 juni aflopende spelerscontracten

door Thijs Zwagerman 12

Laatst geüpdatet

Hoewel de UEFA-vergadering van woensdagmiddag duidelijk heeft gemaakt dat de UEFA ernaar streeft om alle Europese voetbalcompetities uit te laten spelen, zijn er ook nog altijd veel onduidelijkheden. De Europese voetbalcompetities moeten nu voor 3 augustus worden afgemaakt, maar of de spelerscontracten ook tot deze datum worden verlengd, is bijvoorbeeld nog niet duidelijk.

De contracten van de meeste voetballers lopen namelijk af op 30 juni. Hakim Ziyech is vanaf dat moment bijvoorbeeld officieel speler van Chelsea, terwijl het contract van Klaas-Jan Huntelaar - evenals de huurcontracten van Ryan Babel en Bruna Varela - op die datum afloopt. Daarnaast gaat het contract van toekomstig Ajacied Antony juist op 1 juli in. Hoe al deze kwesties worden opgelost nu de Eredivisie tot 3 augustus afgemaakt kan worden, is voor de KNVB nog niet duidelijk.

'Los van details over het resterende competitieprogramma, liggen er bij UEFA (en FIFA) nog veel vragen, met name over per 1 juli aflopende spelerscontracten en transfers. Op die kwesties komt UEFA nog terug, onder andere in een algemene vergadering die voor half april gepland staat', meldt de voetbalbond in een reactie.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties