Miniklassieker gestaakt door sneeuwval

door BvdPloeg 5

ÉÉN HELFT GESPEELD - FOTO'S - Ajax A1 en Feyenoord A1 hebben de miniklassieker in de kwartfinale van de KNVB-beker moeten staken door de vele sneeuwval. De A1 van Alfons Groenendijk keek bij de rust al wel tegen een 0-2 achterstand aan. Na een knappe knal van Van den Boomen nam Feyenoord de touwtjes in handen. Eerst mocht Sleegers alleen op Leeuwenburgh af en de Feyenoorder faalde niet: 0-1. Een kleine tien minuten later ging een bal op de paal er net niet in, maar vlak daarna schoot Janssen wel raak. Leeuwenburgh greep mis op een schot van de aanvaller: 0-2.

Wat er nu gaat gebeuren, is nog de vraag. Waarschijnlijk wordt de wedstrijd op een ander moment verder uitgespeeld. Black Bath Towel Photographers schoot enkele treffende kiekjes op De Toekomst.

A2, C1 en C2 winnen
Ajax A2 bereikte eerder op de middag de halve finale van de Nike Cup. Op eigen veld werd VVV/Helmond Sport A1 met 6-3 verslagen. Een keurige overwinning voor de A2, dat vorige week met 2-2 gelijkspeelde bij AFC A1. Tegenvaller was de rode kaart voor Ajax-doelman Stan Bij bij een 5-1 stand.

Net als Ajax A2 plaatste Ajax C1 zich bij de laatste vier in het bekertoernooi. De ploeg van trainer Peter van der Veen versloeg FC Utrecht C1 met 3-0 door treffers van Mees de Wit, Nick Lim en Jizz Hornkamp. Naast Ajax C1 plaatsten Feyenoord C1, PSV C1 en Almere City C1 zich voor de halve finale.

Ajax C2 is de voorjaarscompetitie goed begonnen. Na de 1-4 zege van vorige week op AZ C2 volgde vandaag een 0-4 overwinning bij NAC Breda C2. De ruststand was 0-2.