Jong Ajax boekt met tien man een knappe zege

door Finn Dekker 297

Jong Ajax boekt met tien man een knappe zege

door Finn Dekker 297

Laatst geüpdatet

Vrijdag heeft Jong Ajax een formidabele prestatie geleverd op De Toekomst. Ondanks het feit dat de ploeg van Mitchell van der Gaag na ongeveer twintig minuten met tien man stond, werd er gewonnen van de leeftijdsgenoten van Jong AZ. Door goals van Brian Brobbey en Enric Llansana werd het 3-2 voor de Amsterdammers.

Jong Ajax begon het duel slecht met een snelle tegentreffer. Peer Koopmeiners, het jongere broertje van Teun, profiteerde van balverlies van rechtsback Devyne Rensch. Gelukkig voor de Amsterdammers volgde snel de gelijkmaker, die Llansana scoorde met het hoofd na een mooie vrije trap van Alex Mendez. Maar al snel kreeg Jong Ajax wederom een klap te verwerken: Victor Jensen ontving terecht direct rood voor natrappen.

Met een man minder stond de equipe van Van der Gaag een lastige taak te volbrengen: een nederlaag voorkomen. Verdedigen was lange tijd het enige wat de Amsterdammers konden en moesten. Spits Brobbey bereiken en aansluiten was er niet meer bij. Jong AZ omsingelde de goal van Dominik Kotarski en was via Koopmeiners dichtbij een nieuwe voorsprong. De lat voorkwam dat een snoeiharde afstandspoging in het doel verdween.

Tegen de verhouding in kwam Jong Ajax kort voor rust plots op voorsprong. Brobbey werd in de diepte gestuurd met een lange bal achter de verdediging. De spits gebruikte zijn lichaam goed, speelde zichzelf vrij voor een schot en verschalkte de doelman van de Alkmaarders. Kort daarna zochten beide teams de kleedkamers op.

Na de thee kregen de Amsterdammers van de arbiter vervolgens gelijk een cadeautje. De bal ging onterecht op de stip na een schwalbe van Brobbey. De aanvaller omspeelde de doelman en ging vervolgens gewillig naar de grond, zonder een overtreding van de goalie. De scheids hapte. Brobbey ging vervolgens succesvol zelf achter de bal staan: 3-1.

Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van de ruimere voorsprong. Richonell Margaret scoorde binnen no time de aansluitingstreffer. De spits was het eindstation van een corner van de bezoekers. Van der Gaag besloot daarop twee aanvallers te wisselen. Max de Waal en Giovanni waren moegestreden, Sontje Hansen en Jaymillio Pinas kwamen voor hen in de plaats.

In de absolute slotfase kreeg Jong AZ nog een aantal grote kansen. De grootste was een volley, die via de paal en doelman Kotarski bijna over de doellijn eindigde. De Kroaat kon dit nog net voorkomen. Jong Ajax pakte zodoende door gedisciplineerd te verdedigen de drie punten.

Opstelling Jong Ajax:

Kotarski; Rensch, Llansana, Kasanwirjo, Douglas; Regeer, Jensen, Méndez (Musampa 88'); Giovanni (Hansen 69'), Brobbey, De Waal (Pinas 69').

Wissels Jong Ajax:

Reiziger, Musampa, Hillen, Tasci, Hansen, Martha, Pinas.

Opstelling Jong AZ:

Evora; Jacobs, Berkhout, Velthuis, Gullit; Koopmeiners, Goudmijn, Taabouni; Baars, Margaret, Allouch.

Wissels Jong AZ:

Krul, Gemmel, Dirks, Franken, De Jong, Wildeboer, Biberoglu, Griffith.

Doelpunten:

0-1 Peer Koopmeiners (7')
1-1 Enric Llansana (15')
2-1 Brian Brobbey (43')
3-1 Brian Brobbey pen. (47')
3-2 Richonell Margaret (59')

Bijzonderheden

Rood: Victor Jensen

Denk jij dat Ajax met 3-1 wint van sc Heerenveen? Zet dan in en krijg 8,50 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties