Ajax op bezoek bij Heerenveen in halve finale KNVB-beker

door Thijs Zwagerman 49

Bron Ajax Showtime

Ajax gaat in de halve finale van de KNVB-beker op bezoek bij sc Heerenveen. De ploeg van oud-Ajacieden Siem de Jong en Lasse Schöne was woensdagavond in de kwartfinale van het bekertoernooi te sterk voor Feyenoord.

Nadat sc Heerenveen in de eerste helft op voorsprong kwam, stelde Feyenoord kort na de rust orde op zaken. De Rotterdammers voetbalden zich naar een comfortabele 1-3 voorsprong, maar na een rode kaart voor aanvoerder Steven Berghuis ging het helemaal mis. Mede door twee doelpunten van De Jong wist sc Heerenveen de wedstrijd helemaal om te draaien en werd Feyenoord met 4-3 verslagen.

Zodoende speelt Ajax op 2, 3 of 4 maart in het Abe Lenstra Stadion tegen sc Heerenveen. De Amsterdammers moeten in de halve finale ten koste van de Friezen de bekerfinale in De Kuip zien te bereiken. In die eventuele eindstrijd is de winnaar van Vitesse - VVV-Venlo de tegenstander.