Ajax A1 in slotfase langs Gabri's Barca | Ajax Showtime

Ajax A1 in slotfase langs Gabri's Barca

door Floris 25

Ajax A1 in slotfase langs Gabri's Barca

door Floris 25

Laatst geüpdatet

Ajax A1 is zaterdag de Nextgen Series gestart met een knappe overwinning. De jonge Amsterdammers zegevierden met 1-0 tegen de leeftijdsgenoten van FC Barcelona, die overigens onder leiding stonden van oud-Ajacied Gabri.

Na zes minuten kreeg Ajax de eerste grote kans van het duel. Vince Gino Dekker gaf een perfecte voorzet, maar Kaj Sierhuis zag zijn kopbal gekeerd worden. Voor de rest gebeurde er speltechnisch gezien weinig in de eerste helft, al was het niet heel onvermakelijk. Wel verliet Dani de Wit het veld met een hamstringblessure.

Na de rust was er weinig dreiging voor beide doelen. De kleine mogelijkheden die er al waren, waren wel voor de thuisploeg. Pelle Clement had een fraaie actie in het laatste kwartier, maar hij zag zijn poging niet in het netje belanden.

In de slotfase was het dan alsnog raak voor Ajax. Het was Sierhuis die de overwinning uit het vuur sleepte. Op aangeven van invaller Adham El Idrissi kopte de talentvolle spits zijn ploeg naar de zege.

Opstelling Ajax A1: Groothuizen; Zeefuik, Bergsma, Lartey-Sanniez, Mitchel Bakker; Eiting, Clement, Dani de Wit; Mees de Wit, Sierhuis, Dekker
Wissels Ajax A1: De Lange, Ter Heide, Bay, Lang, Matusiwa, Boultam, El Idrissi, Walian

Opstelling FC Barcelona A1: Mundet; Cabrera, Gorchs, Garcia Rey, Saseta, Soler, Antonio, Lee, Valles, Chendri, Sanchez
Wissels FC Barcelona A1: Herrera, Sayol, Arce, Canales, Dolz, Fati, Borruel

Scoreverloop:
1-0 Kaj Sierhuis (50')

Bijzonderheden:
-

Volg de wedstrijd via Twitter:

Nog geen kaarten voor de NextGen Series? Bestel ze dan snel hier!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties