Vos: 'Tactische plan duidelijker onder Van 't Schip? Ja, absoluut'

door Bart Veenstra 43

Bron Veronica

Vos: 'Tactische plan duidelijker onder Van 't Schip? Ja, absoluut'

door Bart Veenstra 43

Bron Veronica

Laatst geüpdatet

Silvano Vos heeft het volste vertrouwen in John van 't Schip als trainer van Ajax. De talentvolle middenvelder ziet een stijgende lijn bij de Amsterdammers sinds Van 't Schip het voor het zeggen heeft in de hoofdstad.

Ajax verloor donderdagavond, net als eerder in Engeland, met 0-2 van Brighton & Hove Albion. Ondanks dezelfde uitslag als enkele weken geleden, heeft Ajax vooruitgang geboekt, zo stelt Vos in een interview met Veronica. 'Absoluut. Tijdens de vorige wedstrijd tegen Brighton zakten we veel in. Aanvallend hadden we niet veel kansen. Dat waren er nu meer dan in de vorige wedstrijd. We waren gewoon veel beter en we hadden genoeg kansen om een doelpunt te maken.'

Onder Van 't Schip won Ajax van FC Volendam en sc Heerenveen, maar verloor het dus van Brighton. Toch is er sprake van een positieve ontwikkeling, zo stelt Vos. Hij krijgt de vraag of het tactische plan duidelijker is met Van 't Schip aan het roer. 'Ja, absoluut. Het is hartstikke duidelijk. Van 't Schip weet wat hij zegt, weet waar hij voor staat en waar Ajax voor staat. en dat probeert hij toe te passen bij ons en dat lukt zeker.

Vos de fout in bij openingstreffer Brighton

Vos kende tegen Brighton & Hove Albion persoonlijk een ongelukkige avond. De middenvelder leidde met een verkeerde pass de 0-1, waardoor Ajax op achterstand kwam. Over zijn fout zei Vos het volgende: 'Ik kreeg de bal ingespeeld. Ik nam hem aan en wilde hem naar Hato spelen. Maar ik had niet gekeken en op dit niveau wordt dat gelijk afgestraft. Ik speelde hem opzij. De bal ging naar Ansu Fati en hij scoorde 0-1.'

De ploeg van Van 't Schip kon het tij niet meer keren en verloor uiteindelijk met 0-2. Overwintering in de Europa League is daarmee zeer onwaarschijnlijk, al hebben de Amsterdammers nog wel kansen om na de winterstop uit te komen in de Conference League.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.