[Update] 'Dest en Bayern München al persoonlijk akkoord'

door Jesse ter Haar 136

[Update] 'Dest en Bayern München al persoonlijk akkoord'

door Jesse ter Haar 136

Laatst geüpdatet

FC Bayern München geeft de strijd om Sergiño Dest voorlopig nog niet op. Na het aanstaande vertrek van Thiago Alcantara naar Liverpool, willen de Duitsers het vrijgekomen transferbedrag investeren in Dest, zo meldt SportBILD-journalist Christian Falk op zijn Twitterkanaal.

Bayern moet echter haast maken om de rechtsback van Ajax te willen overnemen, daar FC Barcelona op pole-position lijkt te liggen. De Catalanen zouden hem echter eerst een jaar willen huren, zodat het volgende bestuur van de club kan bepalen of een langer verblijf van Dest in Barcelona wenselijk is. Voordat FC Barcelona de verdediger aan kan trekken, lijkt het wel eerst een speler te moeten verkopen.

Tevens is er een derde partij die op de handtekening van Dest zou jagen. Niet alleen wil Bayern de Thiago-miljoenen in Dest steken en wil Barça de Ajacied huren, ook het Manchester City van Pep Guardiola houdt diens situatie in de gaten. In Manchester is de positie van rechtsback wel al dubbel bezet door de aanwezigheid van Kyle Walker en João Cancelo.

Update - 13.55 uur (17 september 2020) - 'Dest en Bayern München al persoonlijk akkoord'

De berichtgevingen omtrent Sergiño Dest volgen elkaar in een behoorlijk tempo op. Nadat SportBILD schreef dat Bayern München met de Thiago-miljoenen vol voor Sergiño Dest wil gaan, doet Sky Sports daar nog een schepje bovenop. De rechtsback zou namelijk al een persoonlijk akkoord bereikt hebben met de Duitse club over een vijfjarig contract, zo melden diens bronnen. Tevens zouden de gesprekken tussen Bayern en Ajax de laatste dagen geïntensiveerd zijn.

Dest moet bij Bayern München de concurrentie aangaan met Benjamin Pavard voor de rechtsbackpositie. Van de Fransman is bekend dat hij ook als centrale verdediger uit de voeten kan en hij is dus een heel ander type dan Dest. Overigens hebben beide clubs nog wel een flink gat te dichten in het te betalen transferbedrag. Ajax wenste in eerste instantie dertig miljoen euro, terwijl het eerste bod van Bayern slechts tien miljoen euro bedroeg.

Bayern München zou in de strijd om de handtekening van Dest concurrentie hebben van FC Barcelona, maar dat ontkent Sky Sports. De Catalanen zouden zich niet langer mengen in de strijd en het contact tussen de zaakwaarnemer van Dest en de club uit Spanje zou dan ook al stopgezet zijn.

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van RKC Waalwijk? Zet dan in en krijg 7,00 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties