Tadić wil met Servië eindelijk weer eens naar een EK: 'Een schokkend feit'

door Bart Veenstra 14

Bron Voetbal International

Tadić wil met Servië eindelijk weer eens naar een EK: 'Een schokkend feit'

door Bart Veenstra 14

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Dušan Tadić hoopt zich met Servië eindelijk weer eens te kunnen kwalificeren voor het EK-voetbal. Het land deed al 24 jaar niet mee aan het EK en dus neemt de druk op het land toe. Vrijdagavond moet er worden afgerekend met Litouwen.

'Het is voor ons allemaal verschrikkelijk dat we al 24 jaar niet meer op een EK actief zijn geweest', citeert Voetbal International de aanvoerder van Ajax. 'Het is een schokkend feit. Het is voor ons allemaal ongelooflijk.'

Oranje schakelde toenmalige Joegoslavië uit

De laatste keer dat Servië meedeed aan het EK was in 2000. Tijdens het EK in Nederland en België deed men dat nog onder de naam van Joegoslavië. Uitgerekend het Nederlands elftal schakelde het land van Tadić destijds uit. Mede dankzij uitblinker Patrick Kluivert - hij maakte een hattrick - werd het 6-1 voor Oranje.

De kans om zich te herpakken op een EK is er voor Servië sindsdien niet meer geweest. Zodoende wil men er in 2024 in Duitsland maar al te graag bij zijn. 'We hebben nu de perfecte gelegenheid om het recht te zetten. Laten we gewoon spelen zoals we de laatste tijd hebben gedaan en dan zullen we geen problemen hebben ons te kwalificeren. We willen ons doel bereiken en zullen dat ook doen.'

Tijdens het afgelopen WK deed Servië wel mee. In de groepsfase werd slechts één punt gepakt. Tegen Kameroen werd gelijkgespeeld, terwijl er van Brazilië en Zwitserland werd verloren. 'Wat er op het WK is gebeurd, ligt achter ons', aldus Tadić.

Servië lijkt op papier een goede kans te hebben om het EK te begrijpen. Naast Litouwen zijn de Serviërs in de EK-kwalificatiepoule gekoppeld aan Montenegro, Bulgarije en Hongarije. De nummers één en twee plaatsen zich voor het EK.

Denk jij dat Nederland wint van Frankrijk?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.